نمایندگان مخالف: تعریف آسیبدیدگی در لایحه ارتقای امنیت بانوان نیامده است
نمایندگان مخالف لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان بیان کردند: تعریف آسیبدیدگی در لایحه ارتقای امنیت بانوان نیامده است و برخی عبارات دارای معانی گستردهای است.
سیاست. امید بانوان؛ ایرنا نوشت؛ در نشست علنی امروز- یکشنبه ۲۰ فروردین ماه- مجلس شورای اسلامی
گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و
ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار مورد بررسی قرار گرفت.
« حسن نوروزی» در مخالفت با این لایحه با بیان اینکه ایرادات این لایحه شکلی است گفت: طرح مهریه که جلوی ۱۰۰ هزار پرونده را میگیرد زودتر به مجلس ارائه شد ولی رییس مجلس دستور داد بررسی آن به تعویق بیافتد اما این لایحه که در دی ماه سال گذشته به مجلس آمده است بلافاصله در دستور قرار گرفته این ظالمانه و مستبدانه است.
نماینده
مردم رباط کریم بیان داشت: این لایحه در دی ماه سال گذشته پس از ۱۰ سال از دولت روحانی، بالاخره به
مجلس آمد و در کمیسیون اجتماعی دونفر این لایحه را بررسی کردند و نیاز دارد جنبههای
فرهنگی، آموزشی و قضایی آن مورد بحث قرار گیرد.
نوروزی با اشاره به حمایت سفیر انگلستان از پایان دادن خشونت به زنان که محور فکری این لایحه است، گفت: بررسیهای ما نشان میدهد که این لایحه در حقیقت محتوای قوانین حقوق بشر و بین المللی سازمان ملل متحد به ویژه سند ۲۰۳۰ میباشد.
وی با بیان اینکه این لایحه بنیان خانواده را سست و ضعیف میکند و باعث درگیری بین زنان و مردان میشود، اظهار داشت: در این لایحه آمده است اگر مرد مانع اشتغال یا خروج زن از کشور شود، مخالف حقوق اسلامی است چرا نوشتهاید که زن می تواند به دادگاه مراجعه کند و او به جای توافق با همسر خود جداگانه از کشور خارج شود این باعث سست شدن پایههای زندگی میشود.
نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی اضافه کرد: در مورد نابرابری دیه زن و مرد در این لایحه پیشنهاد داده شده صندوقی به حمایت از زن تشکیل شود تا تفاضل دیه را این صندوق بپردازد مگر اسلام خود تشخیص این موضوعات را نداده که امروز به کمک قوانین بیناللمل این قانون را تصویب میکنید.
نوروزی اضافه کرد: در این لایحه آمده است اگر مردی برای دو بار به همسر خود جراحتی وارد کند، زن میتواند در خواست طلاق کند. این مخالف ماده ۳۸ قانون مدنی است در کجای فقه اسلام چنین نظری آمده است که با یک خشونت اندک میتوانید در خواست طلاق کنید؟
قالیباف در پاسخ به اظهارات نوروزی گفت: در اینکه مرا مستبد خطاب کردید به خدا واگذار میکنم، اما جنابعالی فرمودید لایحه خشونت در دی ماه به مجلس آمده است و الان بررسی میشود، این در شرایطی است که در ۲۹ دی ۱۴۰۰ یک فوریت این لایحه در مجلس تصویب شد و بیش از دو سال است که در مجلس است در ماه مبارک رمضان چنین تهمتی به من میزنید شما را می بخشم، اما آبروی مجلس را حفظ کنید.
همچنین «سید محمد نبویان» در مخالفت با کلیات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار گفت: تعریف آسیب دیدگی زنان در این لایحه نیامده است، در این لایحه عبارت زنان در معرض آسیب آمده که دارای معنای بسیار گستردهای میباشد. در نوشتن پایان نامه خود متنی از غربیها مشاهده کردم که در آن آمده بود در مجلس انگلستان در حال بازنگری هستند که آیا مرد میتواند به همسر قانونی خود تجاوز کند یا خیر؟
نماینده مردم تهران اظهار داشت: تجاوز در اسلام به معنای رابطه جنسی یک زن با مرد بدون رابطه زوجیت است، اما در تعریف غربیها این موضوع وجود ندارد و رابطه زن و مرد برای آنها دو گونه است؛ یا زن و مرد راضی هستند که اگر راضی باشند، تجاوز صدق نمیکند. این موضوع صددرصد با اسلام تضاد دارد.
وی تصریح کرد: بر اساس ماده 30 لایحه مذکور؛ هر کس بدون رضایت و برخلاف تمایل زنی، به وسیله سامانههای یارانهای یا مخابراتی یا هر وسیله دیگری، پیام، تصویر و یا نماد مستهجن یا مبتذلی را ارسال کند، مجازات میشود، اما اگر طرف رضایت داشته باشد، ارسال این موارد اشکالی ندارد که صد درصد برخلاف شرع است. کلیات این لایحه در دایره اسلامی نوشته نشده است. واژه اسلام آمده، اما به آن توجه نشده است.
نبویان با اشاره به ایرادات این لایحه عنوان کرد: در این لایحه واژه آزار جنسی آمده، اما تعریف آن وجود ندارد، همچنین توانمندسازی نیز تعریف نشده است. این لایحه همه کشور از جمله وزارتخانههای کشور، آموزش و پرورش و علوم، ارشاد، سازمان صداوسیما، سازمان بهزیستی را درگیر کرده است. این موضوع این نکته را القا میکند که در کشور معضل جدی وجود دارد و زنان جامعه ما در حال آسیب دیدن هستند. مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود فرمودند: زنان جامعه ما قابل مقایسه با زنان سایر جوامع نیستند. این نگاه سکولار است.
وی
افزود: یکی از موارد که آسیب محسوب میشود در قرآن آمده است که حجاب حفظ شود تا آسیب
نبیند، اما خبری از این آسیبها در این لایحه نیست. حتما حقوق بشر را مطالعه کردهاید.
در آن آمده است که فارغ از هرگونه دین و مذهب، حقوقی را قائل هستیم در حالی که عین
این نکته را در ماده 1 مشاهده میکنیم. این موضوع را مطرح کردم و یکی از همکاران
گفت حضرت علی (ع) فرمود اگر زنی یهودی آسیب ببیند، رواست از غم آن بمیریم. این
نگاه اسلام است.
کدخبر: 13323