یکشنبه، 04 اسفند 1398 - 13:08

ردپای قدرت زنان از 57 تا 97

آمار تحصیل و اشتغال بانوان در ایران حکایت از رشد روز افزونی دارد که بی‌تردید در گام نخست، از هم‌افزایی و مشارکت بانوان در جامعه نوید می‌دهد  که این رونقِ مشارکت بی‌تردید می‌تواند در سلامت فکری و استقلالی که سالهاست بانوان کشورمان انتظارش را می‌کشیدند رخ دهد. «الهام آمرکاشی» از دفتر چهل برگ زنان می‌گوید...

امید بانوان؛ جشن پیروزیِ انقلاب اسلامی ایران در سال 57 که به کام مردم چون شهد و شربت نشست، از جنبش پانزده خرداد چهل و دویی آغاز شد که مرد و زن در کنار یکدیگر مثالِ آتش و خاکستر، همگام و همراه برای ستردن غبار طغیان و ظلم از هرآنچه می‌باید و می‌شد کوتاهی نکردند و در کمال آفرینی و قهرمان بودن، شکاف جنسیتی را به وجود نیاورند.

"مادر شهید و همسر مبارز" امروزه نام و لقبی است که برای بسیاری از بانوان این سرزمین اطلاق می‌گردد و اما در فهم کلی، معنای بزرگی را به همراه دارد و درد و لذت سترگی که قابل بیان و کلام نیست.

از آن زمان تا به امروز، زنان با حضور خود در اکثر مجالس و رویدادهایی که پیشترها تنها مختص به جنس مذکر بود، باور و قدرت زنانه‌ای را به رخ کشیدند که تا پیش از انقلاب اسلامی کسی برآن صحه نمی‌گذاشت و درکی از تمرکز و تفکر بانوانه در کشور موج نمی‌زد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در این چهل سالِ پربرکت و میمنت، زنان با حضور خود در محافل و مراکز مهمی چون مجلس، فرایندهای قانونگذاری، مراکز دانشگاهی- بهداشتی و سلامت و سایر ارگان‌ها و محیط‌های منوط و متصل به اجتماع و فعالیت‌های بیرون از خانه؛ توانستند گام‌های مهمی در راستای تکوین فردی زنانه و تکمیل بسیاری از پروژه‌های اجتماعی بردارند و همدوشِ مردان با نقش آفرینی‌های فعال در دو محیط خانه و جامعه، مثمر واقع شوند.

امروزه زنان با حضور خود در فراکسیون‌های مختلف مجلس به خودباوری و قدرتی دست پیدا کرده‌اند که در طول تاریخ بی‌نظیر است. همانگونه که در سر تیتر اخبار هم مضامینی این چنینی خودنمایی می‌کند که: "در ادوار ده‌گانه مجلس شورای اسلامی، میزان حضور زنان نماینده در خانه ملت همواره متغیر بوده است و در مجلس دهم شاهد افزایش شمار زنان در تاریخ مجلس شورای اسلامی هستیم".

در این خصوص، پروانه سلحشوری- رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درمورد فعالیت‌های این فراکسیون می‌گوید: زنان مجلس دهم سعی کردند حضور پر رنگی در تمامی حوزه‌ها داشته باشند، افزایش زنان در این دوره از مجلس سطح انتظارات جامعه را بالا برده است وآنان از اعضای فراکسیون زنان مجلس توقعات زیادی دارند که ما باید تلاش کنیم مشکلات قانونی را حل کنیم.

این نماینده مردم تهران معتقد است در جامعه باید به گونه‌ای با زنان رفتار شود که توانمندی آنها روزبه روز افزایش یابد، اگر زنان بتوانند به خودباوری برسند می‌توان در آینده جامعه‌ای توانمند و نسلی قدرتمند را تربیت کرد.

فاطمه ذوالقدر- نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس نیز مدعی است: زنان نقش مهم و فعالی در خانواده دارند از جمله این که باید فرزندان آینده را تربیت و تحویل جامعه دهند، زنان همچنین در جامعه نقش پررنگی دارند که می‌توانند مشاغل مختلف را بر عهده گیرند، از این رو باید به جایگاه زن در جامعه اهمیت ویژه‌ای داده شود.
وی اذعان دارد: به طور قطع آینده زنان در تغییر و تحولات اجتماعی سیاسی بسیار روشن خواهد بود و نقش زنان در سرنوشت کشور و حضور در جامعه بیشتر خواهد شد.

سید مرتضی خاتمی- نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی و عضو هیات رئیسه فراکسیون خانواده مجلس نیز با تأکید  بر این مهم که حضور زنان در مجلس همانند آقایان برای پیگیری مطالبات جامعه زنان، پدیده خوب و مبارکی است، معتقد است:  با توجه به این که بخشی از جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند، حضور و نقش بانوان در مجلس می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

وَ تمام موارد مطرح شده بر یک نکته تأکید دارد که بانوان سرزمین سبزمان، چنان با قدرت در جایگاه‌های مدیریتی توانسته‌اند ردپای خود را با صلابت به جای بگذارند که بی‌شک این امر، مدیون و مرهونِ انقلابی است که در سایه آن، بسترهای لازم برای گسترش تحصیلات و کسب مهارتها برای بانوان فراهم شد که تا به امروز زنان توانستند با افزایش آمار در سطح‌های کلان مدیریتی، حضور قدرتمندانه‌ای در عرصه‌های مختلف اجتماع داشته باشند.

قابل ذکر است بنا به پژوهش‌های خبری صدا وسیما، در یکسال گذشته در سطح کلان مدیریتی، شاهد رشد 16.5 درصدی مدیریت زنان بوده‌ایم که این آمار در استانداری‌ها با رشد ۶۰ درصدی مدیریت زنان همراه بوده است.


- نسبت نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی از 1.2% در دوره اول به 5.9% در دوره دهم افزایش یافته است.
-   در حال حاضر سه فرماندار زن، ۲۰ بخشدار و ۹ معاون فرماندار زن در کشور فعالیت دارند.
-   قبل از انقلاب خانم‌های قاضی در کل ایران 33 نفر بودند، الان بیش از 1000 نفر قاضی زن داریم.

-  طبق سرشماری سال 95، در مجموع تعداد زنان در میان قانونگذاران، مقامات عالیرتبه و مدیران و متخصصان به 2547142 نفر رسیده است.

در این میان، آمار تحصیل و اشتغال بانوان در ایران نیز حکایت از رشد روز افزونی دارد که بی‌تردید در گام نخست، از هم‌افزایی و مشارکت بانوان در جامعه نوید می‌دهد  که این رونقِ مشارکت بی‌تردید می‌تواند در سلامت فکری و استقلالی که سالهاست بانوان کشورمان انتظارش را می‌کشیدند رخ دهد.

بی‌تردید اشتغال و مدیریت بانوان در جامعه، نقضی بر مدیریت عاطفی خانواده‌ها نیست که با دورنگری و بازنگریِ مجدد در بسیاری از ساختارهای اداری، می‌توان بر حضور بانوان در بدنه شهری که رنگی تازه بخشید و از قدرت بانوان در تمام ساختارهای اجتماعی استفاده کرد.

Elhamamerkashi@ymail.com

 

کدخبر: 1441

روزنامه‌نگار: الهام آمرکاشی


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise