چهارشنبه، 05 تیر 1398 - 13:30

ایران کرسی عربستان را در شورای اجرایی هواشناسی جهانی گرفت

رییس سازمان هواشناسی کشور از عضویت ایران در شورای اجرایی هواشناسی جهانی خبر داد. 

کرج - امید بانوان؛ ایسنا نوشت؛  سحر تاج‌بخش در نشست خبری امروز (۵ تیر ماه) با اشاره به عضویت ایران در شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی تصریح کرد: شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی یکی از ارکان این سازمان بین‌المللی است که ۳۷ عضو دارد. ۱۰ عضو از بدنه سازمان هواشناسی جهانی انتخاب می‌شوند و ۲۷ عضو دیگر نمایندگان کشورهای عضو سازمان هواشناسی جهانی هستند. 

وی با اشاره به اینکه ۱۹۴ کشور دنیا عضو سازمان هواشناسی جهانی هستند، گفت: از این تعداد تنها ۲۷ کشور می‌توانند کرسی شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی را کسب کنند که خوشبختانه ایران توانست بعد از ۲۳ سال جایگاه عربستان را در شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی از آن خود کند. 

تاج بخش افزود: در ۲۳ سال گذشته یکی از کرسی‌های شورای اجرایی هواشناسی جهانی برای کشور عربستان بود که امسال توانستیم طی یک رقابت دشوار آن را به دست بیاوریم.

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه ۲۷ کشور عضو شورای اجرایی هواشناسی جهانی از طریق رای‌گیری یا توافق‌های منطقه‌ای و بین‌المللی انتخاب می‌شوند، گفت: امسال با کمک وزارت راه و با همکاری وزارت امور خارجه بعد از سال‌ها توانستیم به عضویت شورای اجرایی هواشناسی جهانی درآییم. این شورا بر اساس مناطق، دارای شش منطقه است که ایران جزو منطقه ۲ از جمله کشورهای آسیایی به حساب می‌آید.

تاج‌بخش افزود: بخش آسیایی شامل ۳۳ کشور می‌شود که دارای شش صندلی است که یک صندلی عضو ثابت دارد و سال‌ها بود که پنج صندلی دیگر در اختیار کشورهای چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و عربستان بود البته متقاضی دیگری هم وجود نداشت تا اینکه امسال ایران کاندیدا شد و بعد از یک رقابت سخت توانست جایگاه عربستان را از آن خود کند.

وی ادامه داد: اعضای شورای اجرایی هواشناسی جهانی حق رای و نظر دارند و می‌توانند روی تصمیمات سازمان هواشناسی جهانی و دستورالعمل‌ها اعلام نظر کنند که این شرایط فرصت خوبی برای کشورهای در حال توسعه مثل ایران است. این اعضا حتی می‌توانند روی اهدای جوایز به دانشمندان نظر بدهند.

تاجبخش تاکید کرد: کشوری که صاحب کرسی در شورای اجرایی سازمان هواشناسی اجرایی می شود باید فعالیت‌های تخصصی و مشارکت علمی خود را با سایر کشورها تقویت کند. به همین علت سعی می‌کنیم با توسعه شبکه RBSN داده‌های تولیدی را وارد شبکه جهانی کنیم. از طریق این شبکه داده‌ها و دیده‌بانی‌ها ۲۴ ساعته می‌شود که با دقت بیشتر، با خطای کمتر و محدویت زمانی بیشتر همراه است. در حال حاضر ۱۷۸ ایستگاه وجود دارد که باید تا در سال جاری ۵۰ ایستگاه دیگر به آن اضافه کنیم.

وی گفت: باید در شرایط کنونی فعالیت‌ها و مشارکت کشور را با بخش‌های بین‌المللی توسعه دهیم. در راستای همین موضوع مرکز آموزش منطقه‌ای سازمان هواشناسی جهانی در ایران مستقر است که یکی از ۱۷ نماینده این سازمان است. تلاش می‌کنیم فعالیت‌های خود را در این مرکز افزایش دهیم.

انتهای پیام/

کدخبر: 1648


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise