شنبه، 10 شهریور 1403 - 12:18

مهمترین نشانه سرطان سینه در زنان چیست

یک متخصص رادیولوژی و سونوگرافی سرطان سینه را شایع‌ترین سرطان در زنان دانست و گفت: وجود توده سفت و بدون درد مهمترین نشانه ابتلا به این نوع سرطان در زنان است.

تازه‌های سلامت. امید بانوان؛ ایرنا نوشت؛ دکتر «محمود مهربخش» در این ارتباط توده سفت و بدون درد خوش خیم است را یک باور غلط دانست و افزود: وجود توده سفت و بدون درد در سینه، شایع ترین علامت سرطان سینه است و اینکه این توده خوش‌خیم است، یک باور غلط در زنان است که باید در این خصوص تجدیدنظر کنند.

 وی با تأکید براینکه نگرانی ما توده‌های دردناک و متحرک نیست و ما برعکس نگران توده‌های سفت و بدون درد هستیم تصریح کرد: ترشحات خودبه‌خودی، آبکی و خونی هم از دیگر نشانه‌های سرطان سینه است که بانوان باید آن را جدی بگیرند.

 دکتر مهربخش تورفتگی نوک و پوست سینه، زخیم شدگی پوست سینه و یا احساس وجود توده در زیربغل را از دیگر علامت‌های سرطان سینه عنوان کرد و گفت: این نوع سرطان شایع‌ترین سرطان در بانوان است به نحوی که از هر هشت نفر، یک نفر به این نوع سرطان مبتلا می‌شود.

 این متخصص رادیولوژی و سونوگرافی با اشاره به اینکه در گذشته راه‌های تشخیص سرطان سینه محدود بود و این نوع سرطان شایع‌ترین علت مرگ و میر در بانوان بوده است افزود : در چند سال اخیر که راه‌های تشخیص زودهنگام این نوع سرطان وجود دارد، میزان مرگ و میر تا حد زیادی کاهش یافته است.

 وی تشخیص زودهنگام سرطان سینه را در روند درمانی زنان بسیار مهم دانست و افزود : خانم‌ها در ابتدا باید نسبت به این بیماری اطلاعات و آگاهی کاملی داشته باشند و علائم و نشانه‌های آن را هم بشناسند و ماهیانه این علائم را چک کنند تا نسبت به درمان آن اقدامات فوری را انجام دهند.

 در ایران ۲۱.۴ درصد مبتلایان سرطان سینه زیر ۴۰ سال دارند، اما در دنیا آمار چهار درصد است و در عین حال براساس بررسی‌های انجام شده طی ۳۰ سال گذشته بالاترین سرطان در کشور در زنان و مردان سرطان سینه است. این سرطان با شیوع ۱۲ درصد بالاترین میزان شیوع سرطان را دارد که ۲۶ درصد سرطان زنان را تشکیل می‌دهد.

 سرطان سینه ششمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان و مردان است. در ایران دومین علت مرگ، ناشی از سرطان در زنان است. اکنون مدیریت درمان بیماری سرطان در کشور مطلوب و نزدیک به استاندارد جهانی است و کمتر از ۳۰ درصد از بیماران مبتلا در هر سال فوت می‌کنند.

 تقریبا ۲۴ درصد از بیماران در کشورهای اروپایی در مرحله صفر و یک بیماری قرار دارند اما در ایران ۳۷ درصد فقط مربوط به مرحله سه بیماری هستند. در مرحله یک هیچ بیماری فوت نمی‌کند در مرحله ۲ حدود ۹۴ درصد بقا داریم و در مرحله سه ۹۰ درصد بقا داریم که این آمار از بسیاری کشورهای غربی بهتر است.

کدخبر: 18893


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise