ویتامین معجزهگر در درمان میگرن
بر اساس گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصرف ویتامین ب ۲ میتواند به طور مؤثری تعداد روزهای میگرنی را به ۲ روز در ماه کاهش دهد.
تازههای
سلامت.بانوان؛ میگرن شایع ترین مشکل عصبی در مراقبتهای اولیه است، براساس یافتههای
آخرین مطالعات، میگرن در میان علل ناتوانی جهان در رتبه دوم و در میان زنان جوان
در رتبه اول قرار دارد. در این بیماری معمولا، درد در یک طرف سر ایجاد میشود. بیماران
میگرنی به تحریکات محیطی و صدا حساس هستند و اغلب با علائمی مانند تهوع، استفراغ،
نورهراسی و صداهراسی همراه است.
سازمان بهداشت جهانی میگرن را بهعنوان یکی از ۱۰ بیماری شایع فهرست کرده و مشاوره و کنترل دورهای را برای افراد مبتلا به میگرن توصیه میکند. اگرچه میگرن تهدید فوری برای زندگی نیست، اما به طور غیرمستقیم بر کیفیت زندگی بیماران تأثیر میگذارد.
دستورالعملهای درمان میگرن بیان میکنند که هدف از پیشگیری از میگرن، کاهش دفعات، مدت، شدت، بهبود پاسخهای دارویی و اثربخشی در طول حملات حاد، بهبود عملکرد روزانه و کاهش ناتوانی است، در حال حاضر حدود ۳۸ درصد بیماران میگرنی نیاز به پیشگیری از ایجاد حملات میگرنی را دارند، اما تنها ۳ تا ۱۳ درصد افراد آن را دریافت میکنند.
دارو ها در پیشگیری از میگرن در عمل بالینی استفاده میشوند. با این حال استفاده از دارو ها با عوارض جانبی همراه بوده که انطباق دارو را در بیماران کاهش میدهد، بنابراین نمیتوان به کارایی مطلوب برای پیشگری از میگرن دست یافت و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید و امکان ناتوانی را کاهش داد.
«شبنم زیدآبادی» نژاد کارشناس تغذیه در این زمینه معتقد است: مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۲ میتواند به طور موؤری تعداد روزهای مبتلا به میگرن را به طور متوسط به ۲ روز در ماه کاهش دهد.
وی با بیان اینکه ریبوفلاوین یک ویتامین ضروری محلول در آب است که به پیشگیری از بیماریهای مختلف مانند سرطانها کمک می کند، افزود: اثرات بیولوژیکی ریبوفلاوین، از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد پیری، ضد التهابی، ضد درد به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
زیدآبادی نژاد ادامه داد: این ویتامین در برابر حرارت مقاوم است و پخت و پز سطح آن را کاهش نمیدهد اما قرار گرفتن در معرض نور می تواند آن را از بین ببرد، ریبوفلاوین را میتوان در طیف گستردهای از غذاها بهویژه شیر، تخم مرغ، ماهی، آجیل، میوهها، حبوبات خاص، قارچ، سبزیجات با برگ سبز تیره، مخمر، پنیر دریافت کرد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه حدود ۱۵درصد از جمعیت جهان از نظر ژنتیکی در جذب و استفاده از ریبوفلاوین محدودیت و پتانسیل کمبود ریبوفلاوین در سراسر جهان وجود دارد، تصریح کرد: ویتامین ب ۲ به دلیل جذب محدود توسط مهره داران در انسان ذخیره ضعیفی دارد در نتیجه دریافت آن در یک رژیم غذایی سالم حائز اهمیت است.
ارتباط میگرن و ویتامین ب ۲
به گفته زیدآبادی نژاد، حدود ۷۵ درصد از بیماران میگرنی دارای سابقه خانوادگی هستند و این بیماری ممکن است با ژن ها در ارتباط باشد، میگرن ممکن است به عوامل محرک خاصی مانند انواع خاصی از غذا، استرس، چرخه قاعدگی، تغییر در الگو خواب و سایر عوامل نسبت داده شود و یا ممکن است در اثر نور، صدا یا حرکت ناگهانی درد تشدید شود.
وی افزود: اگرچه یک میگرن معمولی بین ۳۰ دقیقه تا ۲۴ ساعت طول میکشد و اغلب پس از خواب کاهش مییابد، برخی افراد از حملات میگرنی رنج می برند که بیش از یک روز طول میکشد و دارو نمیتواند درد آن ها را در طول حمله میگرنی تسکین دهد در نتیجه آنها باید در بیمارستان بستری شوند تا از قبل تحت درمان قرار گیرند.
این کارشناس اظهار داشت: میگرن با اختلال عملکرد میگرنی در ارتباط است. بیماریهای میتوکندری گروهی از بیماریهای ارثی هستند که با نقص در فسفریلاسیون اکسیداتیو مشخص میشوند و در اثر جهش ژنی در دی ان ای هسته و دی ان ای میتوکندری ایجاد میشوند.
ویتامین ب ۲ یا ریبوفلاوین به عنوان یک مکمل مغذی غیردارویی، نقش مهمی در تولید انرژی در میتوکندری ایفا میکند و ویتامین ب به عنوان یک درمان بالقوه برای بیماریهای میتوکندریایی که بر متابولیسم انرژی تأثیر می گذارند، استفاده می شود.
زیدآبادی نژاد تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد مصرف ویتامین ب ۲ در ۸۰ درصد موارد می تواند به طور مؤثر مدت زمان میگرن را کاهش دهد.
وی
در پایان گفت: با استفاده از ویتامین ب ۲ به عنوان پیشگیری از میگرن میتواند به طور مؤثری فرکانس، مدت و شدت میگرن
را کاهش دهد و در مقایسه با سایر داروهای پیشگیری کننده از میگرن، ویتامین ب ۲ دارای اثرات مشابهی با اکثر
داروهای پیشگیری کننده دارد و این ویتامین ایمن، ارزان، به خوبی قابل تحمل است و
عوارض جانبی کمتری دارد.
کدخبر: 19197