سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر و تمرکز بر طراحان؛
۲ اولویت کارگروه ساماندهی مد و لباس در سال ۱۴۰۴ تبیین شد
گلپایگانی ضمن تبیین اولویت کارگروه ساماندهی مد و لباس در سال ۱۴۰۴ «موضوع کشف ایران، نگاه عدالتمحور، تمرکز بر طراح بهجای طرح و جریانساز بودن» را از ویژگیهای بارز سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر عنوان کرد.

جامعه. امید بانوان؛ «زهرا گلپایگانی» رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور «کشف استعدادهای نوآور زیستبوم هنر - صنعت مد و لباس» را از مهمترین اهداف این جشنواره دانست.
وی با تأکید بر «تلاش برای ایجاد بستر کنشگری و رشد استعدادهای نوآور از سراسر کشور در جشنواره سیزدهم مد و لباس فجر» گفت: ما در جشنواره مد و لباس فجر بر این عدالت توزیعی و عدالت فرهنگی اصرار داریم که برنامهریزی فرهنگی فقط معطوف به کلانشهرها نباشد و اگر بنابر این است که ما وجه ملی جشنواره را «گستره کشور» قلمداد کنیم، قطعاً باید این بستر را برای همه استعدادهای نوآور در سراسر کشور و با تأکید بر ظرفیت بینظیر استانها دنبال کنیم.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس فجر ادامه داد: این هدف در فرایند جذب استعدادها و شناسایی آنها و مسیری که برای داوری پیشبینی شده دنبال میشود.
وی با تأکید بر نقش امید، انگیزه و تحقق آرزوها، اظهار کرد: از طرفی به دنبال این هستیم که بهنوعی به افراد جوان هم این دلگرمی را بدهیم که نگاه و ایدههایشان دیده میشود و امیدوار شوند.
«زهرا گلپایگانی» ضمن اشاره به حضور ۹ ماههاش در کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، با بیان اینکه اگر در فضایی قرار گیریم که به تاریخچه و عقبه آن نگاه نکنیم دچار خطای راهبردی میشویم، گفت: برای پرهیز از این نگاه سعی کردیم ادوار گذشته را هم در نظر گرفته و با نگاه به آنها برای آینده برنامهریزی کرد.
او ادامه داد: شاهد این تأکیدی که بر مهم دانستن ادوار گذشته کارگروه دارم، طراحی بخش ویژه «جشنواره» در سایت جدید کارگروه ساماندهی مد و لباس است که در آن قسمت میخواهیم با موشنگرافی به معرفی دوازده دوره قبلی جشنواره مد و لباس فجر بپردازیم؛ چراکه سرمایههای انسانی سالها و روزها اینجا وقت گذاشتند تا جشنوارهها برگزار شود.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بیان کرد: شاید برخی افراد به نقاط ضعف اشاره کنند، اما باید منصف باشیم و نقاط قوت را هم نشان دهیم. ضمن اینکه معتقدم باید شأن نزول اتفاقات و تصمیمات را نیز در نظر گرفت و به این موضوع فکر کرد که در چه دورهای چنین تصمیمگیری صورتگرفته است.
او همچنین تأکید کرد: باید حال
افراد فعال در زیستبوم هنر - صنعت مد و لباس خوب باشد. تمام تلاشم در ۹ ماه گذشته این
بود که اولاً گذشته کارگروه ساماندهی مد و لباس بررسی شود و نقاط ضعف و قوت از نظر
گذرانده شود و ثانیاً سرمایه انسانی که طی دوازده دوره جشنواره کشف شدهاند را
کنار خود نگه دارم.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور استفاده از فناوریهای نوین در حوزه شناسایی، طراحی، توسعه و نمایش آثار حوزه پوشاک و لوازم جانبی آن را از دیگر اهداف جشنواره پیش رو عنوان کرد و افزود: توسعه اقتصاد هنر و اقتصاد بدنه زیستبوم هنر - صنعت مد و لباس با تمرکز بر خروجیهای جشنواره سیزدهم مد و لباس فجر نیز از دیگر اهداف ما است که برنامههای جامعی برای این بخش پیشبینی کردهایم و در اسرع وقت و به فراخور موضوعاتی که در مسیر جشنواره داریم آنها را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی افزود: هدف دیگر ما تبیین و توسعه مفهوم ایرانی - اسلامی است که برای این بخش همراستا با مسیری که در فرایند جشنواره طی میکنیم، اسنادی را در پایگاههای اطلاعرسانی جشنواره منتشر خواهیم کرد و همزمان با آن نشستهایی برگزار میشود و ما در مدار این تبیینگری، جشنواره را دارای نقش میبینیم.
گلپایگانی در پاسخ به این پرسش که «علت استفاده شما از عبارت هنر - صنعت مد و لباس در اهداف ذکر شده چیست؟» گفت: ما در حوزه مد و لباس با یک زیستبوم و یک منظومه ارزشمند مواجه هستیم. نمیتوانیم با نگاهی جزءنگر، یک بخش از این زیستبوم را ببینیم، بر آن تمرکز و برای آن برنامهریزی کنیم و از وجوه دیگر آن غافل شویم.
وی افزود: در هنر - صنعت مد و لباس، ما نمیتوانیم بدون توجه به وجه صنعتی آن، صرفاً بر وجوه هنری این زیستبوم تمرکز کنیم.
گلپایگانی گفت: یکی دیگر از ویژگیهای جشنواره سیزدهم، اهتمام آن بر استمرار است. ما جشنوارهای را مؤثر میدانیم که جریانساز باشد و صرفاً محدود به برگزاری در یک بازه زمانی کوتاهمدت نباشد؛ در نتیجه روز اول جشنواره چهاردهم مد و لباس فجر، فردای اختتامیه جشنواره سیزدهم خواهد بود.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فجر ۱۷ تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میشود.
کدخبر: 19636