قوانین و شروط ازدواج موقت
ازدواج موقت یا صیغه موقت یکی از چالش برانگیز ترین مسائلی است که در فرهنگ ما دیده می شود و مخالفان وموافقان خود را دارد. ازدواج موقت شکلی از ازدواج است که شرع آن را حلال دانسته و افراد به دلایل مختلف به آن گرایش پیدا میکنند.
کرج - امید بانوان؛ ازدواج موقت که به نام های مُتعه، نکاح موقت و صیغه نیز شناخته می شود، یک نوع ازدواج رایج در مذهب شیعه میباشد که در آن عقد ازدواج به شکل دائم نبوده و برای مدتی معین همراه با مهریه ای معلوم جاری میشود.
در ازدواج موقت طلاق وجود ندارد و با پایان یافتن زمان صیغه، زوجیت از بین می رود.
همچنین مرد می تواند باقی زمان صیغه را به زن ببخشد و زوجیت تمام بشود. صیغه موقت در تمامی شاخه های اسلامی پذیرفته شده نیست ولی شیعیان آن را مشروع می دانند.
ازدواج موقت باید زمان مشخصی داشته باشد و زن مهر معلومی را هنگام ازدواج طلب کند. با تمام شدن مدت مشخص شده، زوجیت از بین می رود ولی زمان زوجیت قابل تمدید می باشد. زن و شوهر در ازدواج موقت از یکدیگر ارث نمی برند ولی فرزندان متولد شده از این ازدواج به رسمیت شناخته می شوند و حقوق خود را دارند.
معمولا دخترانی که ازدواجی نداشتهاند برای صیغه موقت نیاز به رضایت پدر خود دارند. اما برای ازدواج مجدد هیچ مانعی وجود ندارد.
* مطالب مربوط به حقوق زنان را با #آرمان_شهر_زنان در بخش اتوپیا و فضای مجازی امید بانوان مطالعه و دنبال بفرمایید.
کدخبر: 2100