در نخستین جلسه مجمع مشورتی بانوان استان مطرح شد
البرز، رتبۀ پنجم کشوری در تحقق سهم سی درصدی مدیریت بانوان
نخستین جلسه رسمی مجمع مشورتی بانوان استان البرز با حضور «نورمحمد فردی بیرانوند»- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و «مریم اسماعیلی فرد» - مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری و سرپرست اداره کل سیاسی و انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری البرز- تشکیل شد.
کرج - امید بانوان| تیلدا حسینی - «مریم اسماعیلیفرد» ضمن قرائت پیام «عزیزاله شهبازی» - استاندار البرز - مبنی بر تبریک تشکیل این مجمع و آرزوی موفقیت روزافزون برای بانوان این سرزمین جلسه را به طور رسمی آغاز کرد؛ بعد از بیانات نورمحمد فردی جلسه وارد انتخابات شورای مرکزی مجمع زنان استان البرز شد.
در این انتخابات بر اساس آرای اخذ شده 13 بانو از 6 شهرستان کرج، طالقان، اشتهارد، ساوجبلاغ، نظرآباد و فردیس به عنوان اعضای اصلی شورای مرکزی این مجمع انتخاب شدند.
از میان آرای مأخوذه به ترتیبِ آرا، پروانه حاجیلو، زهرا اصغری، سیده زهرا میرحبیبی، روحانگیز علی محمدی، ملیحه اکبری، سارا دشتگرد، بیتا صداقت سرشت، وحیده سامانلو، ملیحه تدین، فرشته ملک پوریان، زهرا سادات حسینی، سمیه غلامی و الناز باقری به عنوان اعضای اصلی شورای مرکزی مجمع مشورتی استان البرز و حمیرا غفرانی و فرشته کریمی به عنوان اعضای علیالبدل انتخاب شدند.
افزایش مشارکت اجتماعی – سیاسی؛ خواست قلبی زنان
نورمحمد فردی با اشاره به جایگاه والای زنان از دیدگاه دین مبین اسلام، نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقام عالی دولت در استان اظهار داشت: سیاست کلی دولت در حمایت ویژه از زنان است و تلاش دارد از ظرفیت زنان به عنوان نیمی از جامعه بهره کافی و وافی ببرد. لذا اهتمام دولت در این است که تا پایان برنامۀ ششم سهم 30 درصدی مدیریت بانوان تحقق یابد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز افزود: با این نگرش بیش از 17 درصد از سهم مدیریتی بانوان در البرز تحقق یافته به نحوی که در این زمینه البرز حائز رتبۀ پنجم کشوری است.
وی با بیان اینکه مدیریت در چارچوب جنسیت محدود نخواهد شد، اظهار داشت: آنچه سبب برتری یک مدیر میشود، قدرت تحلیل و توانایی مدیریت وی است و این امر ربطی به زن یا مرد بودن فرد ندارد.
فردی خطاب به بانوان حاضر در این نشست، گفت: شما در این مجمع به عنوان یک تشکل و نهاد مدنی در چارچوب قوانین نظام و دولت فعالیت خواهید کرد، لذا دولت موظف به هدایت و بسترسازی مناسب برای فعالیت شما است.
وی در پایان خواستار حضور مؤثرتر زنان در صحنههای مختلف اجتماع، انتقاد، مطالبهگری و اظهار نظر در تصمیمات مهم و سازنده شد و افزود: آمار حاکی از افزایش میزان بانوان تحصیلکرده نسبت به آقایان است و همین اختلاف 60 به 40 و برتری بانوان نشانگر خواست قلبی زنان در افزایش مشارکت اجتماعی -سیاسی است که باید به آن به عنوان یک امتیاز مثبت بها داد تا زمینه برای حضور هر چه بیشتر و مفیدتر زنان در جامعه فراهم شود.
مجمع مشورتی فصل نوینی در پیوند خواهرانه جامعه زنان
مریم اسماعیلیفرد نیز با اشاره به پیوند خواهرانهای که به طور فطری در نهاد بانوان به ودیعه نهاده شده است، اظهار داشت: از آن زمان که به یاد داریم زنان بر اساس همین الفت و پیوند خواهرانه از فرزند یکدیگر مادرانه مراقبت کرده و در رفع مشکلات همدیگر کوشا و پیشقدم بودهاند. لذا امید داریم در این مجمع نیز با عنایت به همین مودت قلبی و با ظرفیت عظیم ۲۹۵ بانوی فرهیخته در سطح مجامع شهرستانها امور را در جهت پیشرفت جامعه به ویژه جامعه زنان البرز پیش ببریم.
وی با اشاره به پیشینۀ تشکیل این مجمع و آغاز به کار آن همزمان با هفته دولت در سال 98، از آن به عنوان طرحی ابتکاری یاد کرد و اظهار داشت: در نخستین گام تشکیل این مجمع تصمیم گرفتیم به صورت کاملا خودجوش و فارغ از تمام جریانات حاکم و وظایف دولتی به عنوان تشکلی صنفی آغاز به کار کنیم .
اسماعیلیفرد ضمن قدردانی از حمایت ویژه استاندار البرز و نگاه بلندنظرانه وی در لزوم مشارکت سیاسی – اجتماعی زنان در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها اظهار داشت: اگر استاندار البرز تمایلی به استفاده از ظرفیت زنان نداشت با توجه به عدم تکلیف قانونی این مجمع هرگز تشکیل نمیشد.
سرپرست اداره کل سیاسی و انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری البرز افزود: این طرح پس از تأیید نماینده عالی دولت در استان به مشاور امور بانوان در فرمانداریها ارجاع شد و پس از رایزنی با مسئولان و کارشناسان ذیربط طرح در فضای مجازی منتشر و از عموم بانوان تقاضا شد نظر کارشناسی خویش را در مورد اجرایی شدن آن به دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز اعلام نمایند که پس از چکشکاری نهایی در هفته دولت در سال 98 مجمع به طور رسمی با حضور استاندار البرز آغاز به کار کرد.
اسماعیلیفرد ادامه داد: با ابلاغ رسمی این مصوبه به فرمانداریهای استان مجمع در شهرستانها نیز کار خود را با برگزاری انتخابات و تشکیل کمیتهها آغاز کرد.
وی با اشاره به شیوع کرونا و منع تجمعات متعاقب آن گفت: اکنون که شرایط کمی از این نظر تسهیل شده درصد هستیم بار دیگر با عزمی راسختر از قبل راه را ادامه دهیم و در اولین گام به انتخاب اعضای شورای مرکزی مجمع مشورتی زنان البرز می پردازیم.
مجمع مشورتی زنان البرز بازوی توانمند دستگاههای اجرایی
اسماعیلیفرد این مجمع را بازوان مشورتی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز، مشاوران بانوان در فرمانداریها و دستگاههای متولی در موضوعات زنان و خانواده اعلام کرد و هدف از تشکیل این مجمع را آشنایی بیشتر با ظرفیت بانوان در تمامی ابعاد و معرفی و تقویت توانمندی آنان عنوان کرد.
وی با اشاره به حضور مؤثر تعدادی بانوی شاخص در استان، اظهار داشت: در کنار این السابقون که اتفاقا فعالیت بسیاری نیز در حوزه بانوان دارند، زنان توانمندی هم در البرز هستند که به هر دلیل کمتر فرصت دیده شدن استعداها و ظرفیت آنان در جامعه فراهم شده است.
مریم اسماعیلیفرد افزود: تشکیل این مجمع بیشتر برای شناخت ظرفیت این بانوان و ارائه تریبون به زنانی است که کمتر از این مزیت بهرهمند هستند.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری البرز از دیگر اهداف تشکیل این مجمع را حضور مؤثرتر بانوان در فرآیندهای تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور و همچنین استفاده بیشتر از ظرفیت زنان در حوزههای مدیریتی عنوان کرد و افزود: معمولا در انتصابات، زنانی انتخاب میشوند که از سابقه و قدرت مذاکره بیشتری برخوردار هستند، اما در این مجمع ساز و کاری فراهم شده که زنان توانمند اما ناشناخته نیز معرفی شوند و به نوعی این مجمع مبنای قدرت برای زنان در اقشار و سطوح مختلف جامعه خواهد بود.
امنیت و تحکیم بینان خانواده ارمغان مدیریت زنان برای جامعه
سرپرست اداره کل سیاسی و انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری البرز یکی از نقاط قوت زنان در مدیریت عرصههای مختلف را توجه عمیق آنان به حفظ و تحکیم خانواده، اقشار فرو دست و محیط زیست در سیاستگذاریها دانست و گفت: زنان در همه عرصههای مدیریتی با بهرهگیری از همین توان خدادی وارد هر حوزهای که شدهاند، توانستهاند بنیان خانواده را حفظ و امنیت روحی – روانی خود و اطرافیان را فراهم کنند. به عنوان مثال، حتی در حوزه شهرسازی به دنبال ایجاد شهر دوستدار کودک یا فراهم آوردن محیط امنتری برای بانوان و فقرا در هر موقعیت زمانی و مکانی هستند.
وی با تشریح ساختار تشکیلاتی مجمع مشورتی بانوان استان البرز گفت: این مجمع از ظرفیت بانوان در 26 قشر شامل بانوان خانهدار، دانشجویان، اصحاب رسانه، ... در هر شهرستان به عنوان مجمع مشورتی بانوان آن شهر بهره میبرد. وی با بیان اینکه طبق اساسنامه حکم فعالیت اعضای مجمع مشورتی زنان استان البرز دوساله است، گفت: اما در هر شهرستان مجمع مشورتی مرکزی هر ساله به انتخاب هیئت رئیسه خواهد پرداخت.
مریم اسماعیلیفرد در ادامه به تشریح برخی بندهای اساسنامه و پاسخ به سوالات حضار پرداخت و گفت: 67 بانو از طریق انتخابات شهرستانی به مجمع راه یافتهاند و 10بانو نیز به انتخاب دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز و با توجه به سبقه فعالیت آنان در حوزههای تخصصی زنان عضو رسمی این مجمع شده و برای ادامه فعالیت حکم دو ساله دریافت کردند.
بنا بر این گزارش، مجمع مشورتی بانوان استان البرز با 76 عضو اصلی و 13 عضو شورای مرکزی استان وارد مرحله بعدی فعالیت شد.
کدخبر: 3666
عکاس: نگار اصغری
روزنامهنگار: تیلدا حسینی