چهارشنبه، 14 مهر 1400 - 12:16

عمار ایزدیار:

سیاستِ چاره‌ساز درباره مدیریت پسماند فرهنگسازی «کاهش تولید زباله» است

رئیس کمیسیون شهر هوشمند، اقتصاد شهری و مشارکتهای شورای شهر کرج سیاستِ چاره‌ساز درباره مدیریت پسماند و فروکشِ چالش های زیست محیطی را فرهنگسازی و دعوت از شهروندان برای «کاهش تولید زباله» دانست.

به گزارش اکو البرز؛ «عمار ایزدیار» که در جریانِ بازدید مسئولان ارشد شهری از سایت دفن زباله حلقه دره و مرکز نگهداری سگ‌های بلاصاحب در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهار کرد: طبق آمارها روزانه در حدودِ یکهزار و پانصد تن زباله که نیمی از آن تولیدیِ شهروندان کرجی و نیم دیگری از آن مربوط به سایر شهرهای البرز است، در حلقه دره دفن می‌شود که مشکلاتِ عدیده زیست محیطی، تشدید ذرات معلق در هوا، انتشارِ بوی نامطبوع در منطقه و... را باعث گردیده است.

این مسئول گفت: شاید اطلاق «طلایِ کثیف» به زباله در کشورهای پیشرفته جهان که صفر تا صد پروسه مدیریت و پردازش پسماندها هوشمند و مکانیزه صورت می‌پذیرد، چندان بیراه نباشد اما در کرج که روحِ سنتی بر این چرخه حاکم است پروسه جمع آوری، انتقال و دفن زباله ها فرایندی کاملاً هزینه بر و زیان ده است لذا باید مردم را تشویق به کاهش تولید زباله نمود و این نسخه قطعاً شفابخش تر است.

وی با بیان اینکه «باید در کارگروه مدیریت پسماند استان موضوع جانمایی مرکز جدید دفن زباله در خارج از جغرافیای کرج پیگیری گردد تا زباله سایر شهرهای البرز در آنجا دفن و پردازش شود.» تصریح کرد: در اثرِ این اتفاق مشکلِ تولید شیرابه زباله که تهدیدی برای سفره‌های زیرزمینی است و همین طور سایر مشکلات زیست محیطی حلقه دره فروکش می نماید و بالطبع با برداشتن فشار از شانه این مرکز می توان دوره بهره برداری از آن را افزایش داد.

منتخب اول مردم کرج در دوره ششم شورای اسلامی شهر با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای ساماندهی وضعیت حلقه دره، توضیح داد: با بهره برداری و تکمیل پروژه‌هایی همچون ایجاد لندفیل مهندسی بهداشتی، توسعه و افزایش ظرفیت کارخانه کمپوست، استحصال گاز از پسماند و... شاهد تغییرات محسوسی در وضعیت این مجموعه خواهیم بود.

ایزدیار در پایان با تاکید بر اینکه بازدیدهای میدانی گره گشای مشکلات شهری است، عنوان کرد: امیدواریم با مشارکت رسانه‌ها و فرهنگسازی بتوانیم شهروندان را به کاهش تولید زباله ترغیب نماییم تا بخشی از هزینه های سرسام آوری که صرف فرایند جمع آوری، انتقال و دفن زباله ها می شود، به پروژه های نیمه تمام تزریق شود و در نتیجه کرج بیش از پیش روی ریل آبادانی و توسعه قرار گیرد.

انتهای پیام/

کدخبر: 6598


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise