علم و فناوری - امید بانوان؛ دکتر سید رضا بنی هاشمی در نشست استاندار البرز با هیئت رئیسه موسسه رازی که در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه برگزار شد، با بیان این که اقدامات بزرگ مراکز و موسسات با سابقه طولانی فعالیت و تولید، به سرعت در جهان مورد توجه قرار می گیرد، اظهار کرد: موسسه رازی به زودی یک قرن فعالیت را پشت سر می گذارد و این اتفاقی ارزشمند و شایسته توجه و حمایت مسئولان امر است.
وی گفت: از زمان اعلام سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این که واکسنهای مناسب علیه ویروس کووید 19، واکسن های داخل بینی یا استنشاقی هستند، به این نوع واکسنها بیشتر توجه شد.
دکتر بنی هاشمی، با اشاره به مقالات متعددی که در مجلات معتبر جهانی درباره واکسنهای استنشاقی منتشر شده است، یادآور شد: مجله «لانست» به عنوان معتبرترین مجله پزشکی جهان، از واکسن رازی کووپارس به عنوان یکی از ۱۲ کاندید واکسن استنشاقی علیه کووید ۱۹ و جزو اولین واکسنهای داخل بینی است که مطالعات بالینی را انجام داده، نام برده؛ یا در مقالهای دیگر ، نامی از کشوری مانند امریکا در بین سازندگان واکسنهای داخل بینی دیده نمیشود در حالی که از کشورمان اسم برده شده و نشان میدهد جزء اولینها بوده و مطالعاتش به پایان رسیده است.
مدیر تحقیق و توسعه R&D موسسه رازی ادامه داد: در مجلاتی مانند ساینس و نیچر نیز که بیشترین ارجاع به این نشریات میشود، نام واکسن رازی کووپارس به عنوان محصولی از کشور ایران که در موسسه رازی مستقر در شهر کرج ساخته شده، اشاره شده و گزارش این مقالات درباره وضعیت واکسنهای استنشاقی جهان نشان میدهد، واکسن رازی کووپارس در ردیف اولین واکسنهای داخل بینی است که مطالعات را انجام داده است.
دکتر بنی هاشمی با اشاره به اظهار نظر اریک توپول به عنوان یکی از اعضای سازمان بهداشت جهانی و سیاستمداری که در زمینه نوآوری های پزشکی در آمریکا فردی سرآمد و شناخته شده است، یادآور شد: وی در توییتی، بر اهمیت واکسنهای داخل بینی به عنوان راهکار حذف کرونا تاکید و اشاره کرده که سه شرکت در این زمینه ورود کردهاند و در ادامه توییتش تولید این واکسنها را در کشورهای ایران، روسیه و چین نام برد و گفت که خبر بد این است این کشورها دوست امریکا نیستند.
وی اظهار کرد: لذا میطلبد موسسه رازی بیش از هر زمان دیگری مورد حمایت، توجه و حفاظت مسئولان کشوری و استانی قرار گیرد زیرا کوچکترین تغییرات و تکنولوژی هایی که در این موسسه استفاده شود، در کشورهای پیشرفته خارجی و رسانه ها برجسته میشود.
دکتر بنی هاشمی از راه اندازی مرکز طراحی پایلوت محصولات دارویی و واکسن در موسسه رازی خبر داد و گفت: در این مرکز نخبگان صاحب ایده و طرح که بتوانند ایده خود را به محصول برسانند، مورد حمایت قرار میگیرند و فضا، امکانات و تجهیزات مناسب به آن ها داده می شود تا بتوانند طرحهای خود را به محصول برسانند و به صنعت نزدیک شوند.
مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی تصریح کرد: این امکان فرصت بسیار مناسبی برای فعالیتهای تحقیقاتی نوآوران و فناوران است زیرا تحقیق، طراحی و تولید صنعتی واکسن های پزشکی از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار هزینه دربردارد و بخش خصوصی این هزینه را برای تحقیق و توسعه صرف نخواهد کرد.
وی با اشاره به استقرار موسسه رازی در شهر کرج گفت: نام موسسه رازی و این شهر در مجله معتبر نیچر که در میان نشریات علمی، دارای بالاترین رنکینگ است، آورده شده و شایسته است که مسئولان استان نگاهی ویژه تر به این مجموعه داشته باشند.