البرز- امید بانوان؛ جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی استان البرز به ریاست استانداری البرز و دبیری اداره کل بهزیستی استان البرز با حضور «ابوالفضل فانی» مدیرکل دفتر فنی، حمل و نقل و ترافیک استانداری البرز، «وجیهه محمدی فلاح» مدیرکل بهزیستی استان البرز، مدیران کل دستگاههای اجرایی استان، فرمانداران شهرستانها، شهرداران و سایر دستگاههای مرتبط با امر مناسبسازی برگزار شد.
در ابتدای جلسه که با دستور جلسه پیگیری مصوبات جلسه قبل گزارش اقدامات انجام شده، مشکلات و موانع فرا روی دستگاههای اجرایی در زمینه اجرای صحیح دسترسی به محیطهای فیزیکی شهری و بررسی مشکلات تردد افراد دارای معلولیت و جانبازان برگزار شد، فلاحنژاد معاون توانبخشی بهزیستی ضمن قرائت مصوبات جلسه پیشین، از سایر ارگانها درخواست کرد به ارائه عملکرد خود بپردازند و همچنین همراه با ارائه مستندات و گزارش مصور از مشکلات معابر و مبلمان شهری به بررسی آنان پرداخت.
در ادامه جلسه «وجیهه محمدی فلاح» مدیر کل بهزیستی و دبیر ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی استان البرز ضمن خوشامدگویی به حاضرین گزارش مبسوطی از اقدامات انجام شده این دبیرخانه ارائه داد.
وی با اشاره به اینکه اکنون در البرز شاهد حضور ۱۲هزار جانباز و شناسایی ۴۰ هزار معلول هستیم که نیازمند مناسبسازی هستند افزود:همچنین ۱۰ درصد جمعیت البرز را سالمندان تشکیل میدهند که نیاز به معابر مناسب دارند.
محمدی فلاح با تأکید بر اینکه جامعه هدف مناسبسازی بسیاری از افراد جامعه را در بر میگیرد اضافه کرد: کودکان، زنان باردار و بیماران و کمتوانان جسمی را نیز باید به جامعه هدف مناسبسازی که نیازمند معابر بازسازی شده هستند، اضافه کرد.
مدیر کل بهزیستی با تاکید بر اینکه همه مدیران و فرمانداران باید اهتمام جدی در این امر خطیر داشته باشند افزود: متاسفانه علیرغم اینکه قوانین بسیار خوبی در این زمینه تدوین شده و نقش و وظایف کلیه دستگاهها را مشخص کرده است اما وضعیت مناسبسازی و دسترسپذیری در اماکن، معابر، فضاهای آموزشی، فرهنگی، درمانی و... از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
وی گفت: طبق برآوردهای انجام شده توسط تیم تخصصی بهزیستی و پیگیری و جلسات مکرر در این خصوص، همچنان شاهد این هستیم که از سوی شهرداریها پروانه احداث، بازسازی و پایانکار ساختمانهای جدید الاحداث باوجود عدم رعایت ضوابط و قوانین مناسب سازی صادر میشود.
این مقام مسئول افزود : با توجه به مصوبه جلسات گذشته، بانکها موظف هستند دستگاههای خودپرداز را به شکلی جانمایی کنند که دسترسی جامعه هدف مناسبسازی به سهولت انجام پذیرد؛ البته تعدادی از بانکها اقدامات لازم در این زمینه را انجام دادند و برخی دیگر هنوز اقدامی در این زمینه صورت ندادند که انتظار ما این هست تا جلسه آینده، مناسب سازی ATM ها را انجام داده و گزارش عملکرد خود را اعلام فرمایند.
در ادامه جلسه «ابوالفضل فانی» مدیرکل دفتر فنی حمل و نقل و ترافیک استانداری البرز نیز ضمن تقدیر و تشکر از مدیرکل بهزیستی استان بابت پیگیری بحث مناسبسازی گفت: مناسبسازی معابر و اماکن عمومی فارغ از وظایف اداری وظیفه انسانی و اخلاقی همه مسئولین هست و این را بدانیم که خود، فرزندان و آیندگان ما در این زمینه ذینفع میباشند.
فانی در ادامه گفت : امیدوارم کلیه دستگاهها، فرمانداران، شهرداران و دهیاران مسائل و مشکلاتی که توسط اداره کل بهزیستی و نماینده جامعه معلولین به تصویر کشیده شده را هر چه سریعتر برطرف نمایند.
این مقام مسئول افزود :با توجه به مصوبه جلسات قبل آموزش و پروش و همچنین سازمان نوسازی مدارس مکلف هستند هرچه سریعتر مدارس را برای تردد محصلین معلول یا کم توان جسمی مناسبسازی نمایند و گزارش عملکرد خود در این زمینه را مکتوب اعلام نمایند.
فانی تصریح کرد: مشکل مناسبسازی علمکهای گاز و همچنین پایان کار ساختمانهای جدیدالاحداث نیز با وجود تذکرهای فراوان به اداره گاز و شهرداریها بصورت کامل مرتفع نگردیده است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری افزود: آییننامه اجرایی ماده ۳ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت جهت مناسبسازی و دستر پذیری محیط، معابر، اماکن، وسائل حمل و نقل عمومی و مبلمان شهری اقدامات لازم از جمله نصب چراغ، همسانسازی و مناسبسازی سطوح، فعال سازی سامانه اطلاع رسانی و دریافت شکایات و مشروط کردن صدور پروانه احداث و بازسازی و پایان کار شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور را مکلّف به رعایت کامل ضوابط شورای عالی شهرسازی برای دسترسپذیری افراد دارای معلولیت کرده است، پس انتظار ما این هست با قید فوریت کلیه این مسائل تا جلسه آتی ستاد مناسب سازی استان برطرف گردد.