بوی نان، بوی تنور- امید بانوان؛ صبحانه یکی از مهم ترین وعدههای غذایی است که متاسفانه علیرغم توصیههای
متخصصان تغذیه بسیاری از افراد از خوردن آن صرف نظر میکنند. بسیاری از افراد نیز
در وعده صبحانه به سراغ مواد غذایی ناسالم و چرب مانند سوسیس، کالباس و کره و لبنیات
پرچرب و... میروند.
اگر میخواهید همیشه تندرست و سالم باشید
و قلبتان از سکته دور بماند، مواد غذایی که در این بخش آوردهایم را در وعده
صبحانه خود بگنجانید.
بهترین صبحانهها برای داشتن قلبی
سالم و دور ماندن از سکته عبارتند از:
اوتمیل یا جو دوسر
کسانی که برای وعده صبحانه خود به جای
تخممرغ و نان تست، از جو دوسر یا همان اوتمیل استفاده میکنند، خطر کمتری برای
ابتلا به سکته دارند. مصرف روزانه صبحانه و مشخصاً مصرف اوتمیل، خطرات ابتلا به
سکته را کاهش میدهد.
نتایج نشان میدهد که جایگزین کردن اوتمیل
به جای نان سفید یا تخم مرغ، یک راه جلوگیری از سکته محسوب میشود. البته عوامل دیگری
هم هستند که اهمیت بیشتری دارند. این مطالعات طراحی نشدهاند تا بخواهند خطر کاهش
سکته را با مصرف صبحانههای مختلف به شما نشان دهند اما به طور کل جوی دو سر میتواند
به کاهش سطح کلسترول کمک کند و در نتیجه خطر سکته کاهش پیدا میکند.
کلسترول یک عامل خطر برای سکته است و
نتایج نشان میدهد که مصرف جو دوسر سطح کلسترول را کاهش میدهد که تاثیر بلندمدتی
در جلوگیری از سکته دارد. اگر یک بار در هفته تخم مرغ و نان سفید را با اوتمیل جایگزین
کنید، خطر سکته تا ۵ درصد کاهش پیدا میکند
زیرا احتمال مسدود شدن رگ ها کم خواهد شد.
شکلات سیاه
مطالعات نشان میدهد کسانی که شکلات سیاه
را در وعده صبحانه خود میگنجانند، کمتر دچار سکته میشوند زیرا شکلات سیاه سرشار
از پولیفنول هاست که به کاهش کلسترول بد خون و حفظ خاصیت ارتجاعی جداره رگهای خونی کمک زیادی میکند، همچنین مصرف
روزانه شکلات سیاه باعث کاهش فشار خون میشود پس شکلات سیاه را نیز به روی میز
صبحانه دعوت کنید اما در مصرف آن افراط نکنید.
بسیاری از افراد در وعده صبحانه چای سیاه
مینوشند اما بهتر است به جای این چای از چای سبز استفاده کنید زیرا فلوونوئیدهای
موجود در چای سبز از جداره ی رگهای خونی محافظت میکنند و تاثیر ویژهای در
مقابله با بیماریهای قلبی و عروقی دارند پس روزتان را با نوشیدن یک فنجان چای سبز
آغاز نمایید تا حدود ۲۰۰ میلی گرم فلاونوئید به بدن تان برسانید اما توصیه میکنیم
که هرگز به چای سبزتان شکر یا شیر اضافه نکنید چون تاثیر آن کاهش مییابد.
علاوه بر مصرف چای سبز در صبح میتوانید روزانه ۳ فنجان دیگر چای سبز بنوشید تا از خاصیت محافظتی فلاونوئیدها بهره برده و خطر سکته قلبی را نیز به میزان ۲۰ درصد کاهش دهید.
میوههای قرمز رنگ
بهترین صبحانه برای بالا بردن سلامت قلب
و عروق خوردن یک پیاله میوههای ریز قرمز رنگ مانند توت فرنگی، مورد صحرایی قرمز و
... به همراه جودوسر است. آنتوسیانین ها یعنی رنگدانههای موجود در این میوهها
خاصیت ضدسرطانی دارند و باعث تقویت و محافظت از جدارههای رگهای خونی شده و اجازه
نمیدهند که رگها مسدود شوند پس افرادی که روز خود را با خوردن این میوه ها شروع
میکنند و هر هفته حداقل سه مرتبه میوههای ریز قرمز رنگ میخورند، کمتر در معرض
مشکلات قلبی و عروقی قرار میگیرند.
آب انار
بسیاری از افراد در وعده صبحانه آب
پرتقال مینوشند ، توصیه میکنیم اگر خواهان قلبی سالم هستید، به جای آب پرتقال،
آب انار بنوشید زیرا آب انار حاوی اثرات ضد استروژنی و ضد آندروژنی و آنتی اکسیدان
است و مصرف روزانه ی آب انار به مدت ۳ ماه باعث بهبود و افزایش جریان خون به سمت
قلب میشود و برای سلامتی بدن مفید است. بهتر است در صورت مصرف آب انار از آب
انارهای طبیعی و بدون قند افزوده استفاده کنید.
مطالعات نشان میدهد افرادی که در وعده
صبحانه از نان سفید و تخم مرغ بیشتری استفاده میکنند، به طور کل عادات غذایی
اشتباهتری دارند و باید بیشتر از خودشان مراقبت کنند.
برای کاهش خطر سکته، علاوه بر تغییر
صبحانه باید عاداتی مثل ترک سیگار، ورزش منظم، نگه داشتن وزن در حالت متناسب، فشار
خون متناسب، کلسترول و قند خون متعادل و داشتن رژیم غذایی سالم که شامل غلات کامل،
میوه، سبزیجات و پروتئین با شیرینی جات و چربیهای کم است، را در خودتان به وجود بیاورید.
رژیم غذایی مدیترانهای هم میتواند از
بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند.
روغن سبزیجات همراه با چربیهای غیراشباع،
خوردن آجیل، مصرف میوه و سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب، غلات و حبوبات، ماهی، گوشت
بوقلمون و کاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش شکر و نمک بسیار کمک کننده خواهد بود.