تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : اجتماعی
خبرنگار :
کدخبر : 1334
تاریخ : چهارشنبه، 18 اردیبهشت 1398 - 11:25
در مراسم تودیع مطرح شد؛ روایت شرفبافی از مشکلات خرید هواپیماهای جدید مدیرعامل سابق شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، از سوختگیری هواپیماهای هما در ترکیه خبر داد و گفت: آمریکایی ها به فاینانسور چینی اعلام کردند در خرید هواپیماهای ایران دخالت نکند.

امید بانوان؛ مهر نوشت، فرزانه شرفبافی در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل سابق و جدید ایران ایر گفت: تیرماه ۹۶ انتصاب اینجانب همزمان با عملیات حج تمتع آن سال بود که البته پیش از آن هم در سال ۹۴، حادثه منا رخ داده بود و در سال ۹۵ نه حج عمره و نه تمتع داشتیم. تمام امکانات و دفاتر ما در عربستان تعلیق بود. ۶ میلیون دلار به عربستان بدهکار بودیم و باید ۶۹ هزار و ۵۰۰ حاجی را به تمتع می‌بردیم که این کار انجام شد. سال ۹۷ نیز ۴۴ هزار و ۵۰۰ حاجی را به تمتع بردیم. میزان تأخیرات ما در پروازهای تمتع ۹۷ زیر ۳۰ دقیقه بود و در نظم جز اولین کشورها که به حج رفته‌اند انتخاب شدیم و ضمن اینکه ۶ میلیون دلار بدهی را نیز پرداخت کردیم.

وی افزود: در تیرماه ۹۶ در حساب ما ۸ میلیارد تومان در حساب بانکی ما بود در حالی که باید در پایان تیرماه ۵۴ میلیارد تومان حقوق می‌دادیم. به من می‌گفتند اگر بتوانی این حقوق‌ها را پرداخت کنی ثابت می‌شود که مرد هستی. اما در کل ۲۲ ماه که من مدیرعامل هما بودم، حقوق‌ها به موقع پرداخت شد و به ویژه اینکه در اسفندماه ۹۷ کل حقوق‌ها، پاداش‌ها و عیدی‌هایی که پرداخت کردیم ۱۰۰ میلیارد تومان بود که این موفقیت با کاهش هزینه‌های جاری انجام شد.

شرفبافی ادامه داد: در سال ۹۶ قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری برای خرید ۲۰۰ فروند هواپیما با بوئینگ، ایرباس و ATR بسته شد. سه فروند ایرباس و ۴ فروند ATR وارد شده و بوئینگ برای فعال کردن قرارداد ۴۰۰ میلیون دلار پیش پرداخت می‌خواست در حالی که هما ۹۰۰ میلیارد تومان بدهی انباشته داشت.

مدیرعامل سابق هما یادآور شد: قراردادها را یکی یکی اصلاح کردیم و برای اصلاح آنها جلسات متعدد حقوقی گذاشتیم تا فاینانسورهای داخلی و خارجی مناسب پیدا کنیم. قرارداد تأمین پیش پرداخت بوئینگ بسته شد اما ناگهان ترامپ تمام مجوزهای اوفک (اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا) را تعلیق کرد. اما این در حالی بود که باید هواپیماهای خریداری شده سرپا می‌ماند و از کارخانه سازنده خدمات پس از فروش دریافت می‌کردیم.

وی ادامه داد: در این شرایط پیچیده نه تنها توانستیم مجوز خدمات پس از فروش از شرکت‌های سازنده دریافت کنیم بلکه حتی مجوز خرید هواپیمای جدید را نیز دریافت کردیم که مجوز اوفک تنها ۶ روز کاری مهلت داشت تا بتوانیم ۵ فروند ATR از ۸ فروند ATR تولید شده در ایتالیا را دریافت کنیم. شرکت ATR نیز به ما فشار می‌آورد تا تعهدات خود را عملیاتی کنیم. در نتیجه با همکاری وزیر راه و رئیس جمهور در اوج مشکلات ارزی کشور در سال گذشته درست یک روز قبل از اعلام بسته ارزی جدید بانک مرکزی توانستیم ۵ فروند ATR همراه با ۵ میلیون دلار قطعات یدکی وارد کشور کنیم که ۱۰ درصد این قطعات تولید آمریکا بود.

شرفبافی افزود: مذاکرات بین المللی برای تأمین فاینانس در حال رسیدن به نتیجه بود که تفاهم نامه ما با شرکت CITS چین امضا شد اما آمریکایی‌ها به چینی‌ها گفتند در فاینانس خرید هواپیماها از ایران دخالت نکنید.

مدیرعامل سابق هما تصریح کرد: سه سال متوالی صورت مالی هما مردود شده بود به این معنی که مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت بودیم و باید اعلام ورشکستگی می‌کردیم اما در سال ۹۶ صورت مالی هما به صورت مشروط پذیرفته شده و گواهی مشروطی را از سازمان حسابرسی دریافت کردیم. طی جلساتی که با این سازمان داشتیم توانستیم اصلاحاتی در رویه‌ها و دفاتر اعمال کنیم و تمام حساب‌های شرکت را برابر کردیم.

شرفبافی یادآور شد: وقتی که من مدیرعامل شدم مالیات هما پرداخت نشده بود. از سال ۹۱ نیز مالیات بر ارزش افزوده داده نشده بود. اما اکنون بدهی مالیاتی نداریم. مطالباتی که شهر فرودگاهی از هما داشت را طی مذاکراتی توانستیم با مدیرعامل این شرکت که برای ساخت ترمینال سلام نیاز داشت پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته هزار و ششصد و ۱۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه دولت در هما به تصویب هیئت وزیران رسید، گفت: با این مصوبه، زیان انباشته هما سبک تر شد.

شرفبافی در باره مطالبات هما از دولت اظهار داشت: پیش بینی ما ۲,۵۰۰ میلیارد تومان مطالبات هما از دولت بود اما با کمک سازمان حسابرسی مطالبات را احصاء کردیم که به رقم ۱,۸۵۰ میلیارد تومان رسیدیم که امیدواریم بتوانیم از منابع بودجه ۹۸ این مبلغ را دریافت کنیم.

وی با اشاره به تبعیضاتی که در گذشته درواحدهای مختلف هما و همچنین نیروهای قراردادی، رسمی، شاغل و بازنشسته وجود داشت، افزود: سعی کردیم رشد حقوق‌ها در میان همه گروه‌های شغلی هما عدالت محور باشد که در نتیجه بین ۲۷ تا ۳۰ درصد رشد حقوق‌ها را داشتیم.

مدیرعامل سابق هما با اشاره به اینکه هما را از بازنشستگان تحویل گرفتیم، درباره صندوق بازنشستگی هما گفت: پرداخت حقوق بازنشستگان در اولویت هما بود علیرغم اینکه موفقیت مدیران همواره در گرو رضایت گروه شاغلان است.

شرفبافی تأکید کرد: مشکل بزرگ مدیرعامل هما پرداخت ماهانه ۴۰ میلیارد تومان حقوق بازنشستگی نیروهای بازنشسته هما است.

وی در خصوص واگذاری صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان زیرمجموعه دولت، تصریح کرد: قرار شد سه وزیر این طرح را امضا کنند تا به کمیسیون فرعی اجتماعی دولت برود. از کمیسیون فرعی اجتماعی به کمیسیون فرعی اقتصادی رفت و سپس در کمیسیون اصلی اجتماعی دولت تصویب شد و نهایتاً به کمیسیون اصلی اقتصادی دولت رفت تا در صحن وزیران مطرح شود.

مدیرعامل سابق هما تأکید کرد: قرار شد سازمان برنامه و بودجه نیمی از هزینه صندوق بازنشستگی هما را پرداخت کند ونیمی دیگر را از محل منابع صندوق بازنشستگی کشوری تأمین کنیم.

شرفبافی با بیان اینکه دفتر فروش چارتری را جمع کردیم، گفت: در حال حاضر قسمت اعظم پروازهای چارتری داخلی را حذف کرده ایم و به دنبال این هستیم تا روش‌های نوین فروش گروهی پرواز را ایجاد کنیم. همچنین حصول مطالبات ایران ایر از آژانس‌های هواپیمایی نظام مند شده و کمیته برندینگ ایجاد کرده ایم.

از سرگیری سوخت رسانی به هواپیماهای هما در ترکیه

مدیرعامل سابق هما با سینوسی و متلاطم خواندن شرایط سیاسی- اقتصادی کشور از تیرماه ۹۶ تا اردیبهشت ۹۸، گفت: سخت‌ترین شرایط کاری من بعد از ۴ نوامبر بود که تمام هواپیماهای هما در لیست تحریم قرار گرفت و شرکت‌های هندلینگ، از سوخت‌رسانی به آنها امتناع کردند؛ اگرچه ما متخصص تحریم هستیم و مسائل را حل کردیم.

به گفته شرفبافی، قرار است از جمعه هفته جاری سوختگیری هواپیمای هما در ترکیه از سر گرفته شود.

وی افزود: پس از تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران، بسیاری از کشورها عبور هواپیماهای ما از آسمان کشور خود را محدود کردند و حتی تا سه هفته پیش اجازه نداشتیم تا دفتر مستقل هما در فرودگاه جدید استانبول تأسیس کنیم.

شرفبافی با بیان اینکه تمام رودهای پروازی را نگه داشته ایم، یادآور شد: حتی برای سایر ایرلاین‌های ایرانی که پرواز آنها به برخی از کشورهای اروپایی بسته شد، توانستیم مجوز پرواز هواپیمای هما به این کشورها را دریافت کنیم. سهم بازار هما در پروازهای بین المللی تا پیش از ورود من ۱۱ درصد بود که در حال حاضر به ۷۰ درصد رسیده و دو میلیون دلار در هزینه‌ها صرفه جویی کردیم.

وی با تأکید بر اینکه هزینه‌های دلاری و یورویی هما در اروپا حل شد و برخی جاها چمدانی پول بردیم، گفت: من در مبارزه با فساد سخت ایستادگی کردم. در گذشته خریدهایی داشتیم که اکثراً ترک تشریفات مناقصه انجام می‌شد؛ اما ما آئین نامه خرید تجهیزات هما را با قانون مناقصات کشوری هماهنگ کردیم.

به گزارش مهر، معاون اول رئیس جمهور مصوبه ۱۵ اردیبهشت ماه هیئت وزیران مبنی بر انتخاب تورج دهقانی زنگنه به عنوان مدیرعامل جدید هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را به وزیر راه و شهرسازی ابلاغ کرد. در پی انتخاب تورج دهقانی زنگنه به عنوان مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از سوی هیئت وزیران، اسحاق جهانگیری این مصوبه را برای اجرا به محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ابلاغ کرد.

گفتنی است پیش از این در تیرماه ۱۳۹۶ فرزانه شرفبافی پس از سه ماه سرپرستی، به عنوان مدیرعامل هما منصوب شد که یک شنبه ۱۵ اردیبهشت در پایان این ۲۲ ماه فعالیت شرفبافی، دهقانی زنگنه رئیس انجمن شرکت‌های هواپیمایی و مدیرعامل سابق هواپیمایی معراج به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به عنوان مدیرعامل جدید ایران ایر از سوی هیأت وزیران انتخاب و منصوب شد.

انتهای پیام/