تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار :
کدخبر : 13716
تاریخ : شنبه، 23 اردیبهشت 1402 - 16:25
اعتبارات مالیاتی در انتظار صنایع بزرگ همکار با شرکت‌های دانش بنیان کارخانه‌های نوآوری به عنوان نمایندگان اجرایی و ارتباطی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان‌ها، می‌توانند بستر تعامل میان صنعت و شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها باشند.

البرز. امیدبانوان؛‌ محمد جواد صدری مهر ، دستیار معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری  در نشست تخصصی ـ«صنعت مولد اقتصاد دانش بنیان» که در محل رویداد بین‌المللی نوآوری و فن‌آوری (اینوتکس) برگزار شد، گفت: ما الان بالای سه میلیون دانشجو در مقاطع مختلف داریم که اینها حل کننده‌های بسیار خوبی برای مسائل هستند اما لزوما طرح کننده خوب مسائل نیستند. بنابراین نباید از دانشگاه‌، انتظار تعریف مسئله را داشت، تعریف درست مسائل، گام اول این ارتباط هستند. در معاونت علمی و فن‌آروی ریاست جمهوری نیز امتیازات خاصی با هدف توسعه هدفمند این همکاری‌ها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت کارخانه‌های نوآوری در استان‌ها، امکان بهره‌مندی از ظرفیت اکوسیستم نوآوری برای حل مسائل تخصصی هر صنعت همچنین  استفاده از ظرفیت اعتبارات و معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که با همکاری فضای اکوسیستم و شرکت‌های دانش بنیان به حل مسائل خود می‌پردازند، بخشی از این امتیازات است.

رامین ربیعی، رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان البرز نیز در این نشست تخصصی، با اشاره به اهمیت تحقیق و توسعه در فعالیتهای صنعتی گفت: استقرار این تیم‌ها در فضاهای اکوسیستم کشور مانند کارخانه‌های نوآوری می‌تواند شرایط مناسبی را برای استفاده از شرکت‌ها دانش بنیان و فنآور ایجاد کند که بر همین اساس نیز گام‌های اولیه، برای امضای تفاهم‌نامه همکاری میان صمت البرز و کارخانه نوآوری برداشته شده و به زودی شاهد استقرار برخی از این واحدها در کارخانه نوآوری البرز خواهیم بود.

امیر سرکندی، مدیر کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز نیز در این نشست گفت:  حضور شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های تخصصی برای حل نیازها، معضلات و مشکلات شرکت‌های بزرگ صنعتی، می‌تواند بسیاری از موانع را برای توسعه تولید برطرف کند و تحولی در مجموعه های صنعتی کشور ایجاد کند. تحولی که با نگاه نوآورنه و فنآورانه، می‌تواند  علاوه بر دور کردن آثار تحریم و سرعت بخشی به رفع نیازها، به توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و فناور در سطح ملی و بین المللی کمک کند.

 مهدی کوهی مدیر عامل ذوب‌آهن اصفهان نیز در این نشست با اشاره به عملکرد خوب و تجربه‌های موفق این مجتمع عظیم صنعتی با شرکت دانش بنیان و استارتاپی گفت: جلسات تعاملی با معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها، قراردادهای باز با دانشگاه‌ها و همکاری با مرکز نوآوری دانشگاه شریف و جهاد دانشگاهی از جمله این فعالیت این مجتمع صنعتی با شرکت‌های دانش بنیان بوده است. تاسیس شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه که از دو سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و نیازهای تحقیقاتی فولاد مبارکه در دو جنبه مشخص تقاضا محور و عرضه محور، تعریف کرده است.

وی افزود: دستاوردهای این گونه ارتباطات با شرکت‌های دانش‌بنیان از منظر مالی به تولید محصولات جدید و ارزش افزا از جمله ریل ملی و تامین ۶۸ مکانیزم از جمله دریچه کشویی، قطعات یدکی، چرخ ومحور قطار، تولید محصولات ارزش افزا از سرباره کنورتور منجر شده است. اما باید توجه داشت که در زمینه اکوسیستم استارتاپی و شرکت‌های دانش بنیان آنچه که باعث رشد و پیشرفت اقتصاد کشور عززمان می‌شود اشتراک گذاری وتبادل دستاوردها است.