تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : سبک زندگی
خبرنگار :
کدخبر : 13849
تاریخ : دوشنبه، 01 خرداد 1402 - 10:08
در معاینه بدن برای سرطان به چه علایمی توجه کنیم؟ بیش از 200 علامت و نشانه برای سرطان وجود دارد، بنابراین نمی‌توان همه آن‌ها را در ذهن نگه داشت. همچنین این وظیفه شما نیست که مانند یک متخصص بدانید چه چیزی می‌تواند حکم یک آلارم خطر برای سرطان داشته باشد.

سبک زندگی. امیدبانوان؛ مهر سهیلا نوشت؛ برخی از علایم رایج سرطان به راحتی قابل مشاهده هستند، اما برخی دیگر ممکن است در بدنتان رخ دهد بدون اینکه دیده یا لمسشان کرده باشید. بنابراین، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که اگر متوجه چیزی شدید که برایتان عادی نیست به پزشک خود اطلاع دهید. نیاز نیست نگران شوید چون در بیشتر موارد علایمی که حس می‌کنید نشانه سرطان نخواهد بود  اما اگر اینطور باشد هم قدم مثبتی است چرا که تشخیص زودهنگام می‌تواند به مسیر درمان و بهبود سرعت ببخشد.

علایم سرطان در نواحی خاصی از بدن

علایم سرطان می‌تواند نامحسوس باشد و بسیاری از علایم تا زمانی که سرطان در مراحل پیشرفته باشد قابل شناسایی نیستند.

نشانه‌های تاثیرگذار بر دهان

مشکل در بلع: از عوارض سرطان می‌توان به این نکته اشاره کرد که می‌تواند بلع را دشوار کند. اگر در بلع مشکل دارید و این مشکل د طولانی مدت برطرف نشد با پزشک خود صحبت کنید.

difficulty swallowing زخم دهان یا زبان که خوب نمی‌شود: به وجود آمدن زخم‌ها (زخم‌های کوچک) در دهان زمانی که بالای 60 سال سن دارید خطرناک نیست و معمولاً در عرض دو هفته بهبود پیدا می‌کند. اما اگر زخم یا لکه قرمز یا سفیدی در دهانتان بوجود آمده که بعد از 3 هفته بهبود نیافت با پزشک یا دندانپزشک خود مشورت کنید.

نشانه‌های تاثیرگذار بر شکم

نفخ مداوم: نفخ شکم یا تورم معده نشانه‌ای است که حداقل یک بار در زندگیتان تجره کرده‌اید و هر از گاهی می‌آید و می‌رود. اما اگر بیشتر روزها احساس نفخ می‌کنید لازم است با پزشک خود صحبت کنید.

سوزش سر دل یا سوء هاضمه مداوم: گاهی اوقات پس از خوردن یک وعده غذایی سنگین، چرب یا تند احساس ناراحتی یا درد خفیف  طبیعی است. اما اگر سوزش سر دل(رفلاکس اسید) یا سوء هاضمه زیاد دارید که بسیار دردناک است، باید به پزشک مراجعه کنید.

سوء هاضمه

از دست دادن اشتها: از دست دادن اشتها می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. اگر متوجه شدید که مثل همیشه گرسنه نیستید و عدم تمایتان به غذا خوردن بهتر نمی‌شود، با پزشک خود صحبت کنید.

نشانه‌های تاثیرگذار بر صدا

گرفتگی صدا: داشتن صدای گرفته یا احساس خشن شدن صدا می‌تواند در سرماخوردگی شایع باشد. اما صدای خشن که با گذشت زمان از بین نرفته است باید بررسی شود.

نشانه‌های تاثیرگذار بر تنفس

تنگی نفس: اینکه  هرازگاهی احساس تنگی نفس کنید غیرعادی نیست. اما اگر متوجه شدید که بیش از حد معمول یا مدت زمان زیادی احساس تنگی نفس می‌کنید بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

سرفه‌سرفه‌های مداوم: سرفه به دلیل سرماخوردگی و برخی بیماری‌های دیگر طبیعی است. اما اگر سرفه ظرف چند هفته از بین نرود یا بدتر شود، می‌تواند نشانه سرطان باشد. علایم سرطان ریه می‌تواند شامل سرفه‌ای باشد که از بین نمی‌رود یا تنگی نفسی که روز‌هاست همراه شماست.

نشانه‌های تاثیرگذار بر ادرار و مدفوع

مشکلات ادرار کردن: مشکلات ادرار کردن  شامل نیاز به دفعات بیشتر یا فوری، احساس درد هنگام ادرار کردن یا عدم توانایی در هنگام ادرار کردن باشد.

تغییرات روده: اگر متوجه تغییر در عادات روده خود شده‌اید به پزشک خود اطلاع دهید. تغییر در عادات اجابت مزاج می‌تواند شامل یبوست یا اجابت مزاج شل باشد.

مشاهده خون در مدفوع یا ادرار: در صورت مشاهده خون در مدفوع یا ادرار روی دستمال توالت با پزشک خود صحبت کنید. وجود خون در مدفوع یا تغییر در عادات روده می‌تواند نشانه سرطان روده باشد.

نشانه‌های تاثیرگذار بر پوست

زخمی که خوب نمی‌شود: پوست خیلی سریع خودش را ترمیم می‌کند و هر گونه آسیب معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر بهبود می‌یابد. هنگامی که یک لکه، زگیل یا زخم بهبود نمی‌یابد حتی اگر بدون درد باشد، پزشک باید آن را بررسی کند.

تغییرات پوستی: هر گونه تغییر غیرعادی در قسمتی از پوست یا ناخن، خواه تغییری جدید باشد یا مدتی باشد که وجود داشته باشد باید توسط پزشک بررسی شود.

خال جدید: بیشتر خال‌ها ضرری ندارند. اما مراقب هرگونه خال جدید یا خال موجود باشید که در اندازه، شکل یا رنگ تغییر نداشته باشد. علایمی که باید جدی بگیرید شامل پوسته پوسته شدن، خارش، درد، خونریزی و ترشح است.



سخن آخر

هر فردی در هر سنی ممکن است به سرطان مبتلا شود. اما سرطان با بالا رفتن سن شایع تر است و بیشتر موارد در افراد 50 ساله یا بالاتر رخ می‌دهد. مهم است که هیچ گونه تغییر و درد غیرعادی را به «فقط پیر شدن» ربط ندهید.

در هر سنی که هستید، همیشه بهتر است اگر چیزی برای شما عادی نیست به بدن خود گوش دهید و با پزشک خود صحبت کنید. همانطور که می‌دانید درمان سرطان هزینه‌های زیادی برای فرد مبتلا و خانواده‌اش دارد و ممکن است به دلیل مشکلات مالی فرد مبتلا به سرطان فرصت طلایی درمان را از دست دهد. به منظور کمک به مبتلایان سرطان می‌توانید از راه‌های کمک مالی به خیریه مهرسهیلا استفاده کنید تا امید به درمان را در بیماران زنده نگه دارید.