تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : فرهنگی و هنری
خبرنگار :
کدخبر : 1433
تاریخ : یکشنبه، 05 خرداد 1398 - 18:46
کتاب سونتاگ به اسم همسر سابقش چاپ شده بود کتاب اول فیلیپ ریف نوشته همسرش سوزان سانتاگ بوده و سانتاگ این کتاب را برای گرفتن حق حضانت فرزندش به شوهرش می‌سپارد تا بتواند سرپرستی پسرش را بگیرد.

زندگی‌نامه جدیدی که از سوزان سونتاگ منتشر شده و نویسنده‌اش از اتفاق عجیبی پرده برداشته است. او در این کتاب می‌گوید سونتاگ قبول کرده بود کتابی که نوشته است به اسم همسر سابقش چاپ شود به شرطی که حق حضانت کامل فرزندش را داشته باشد. کتاب مذکور«فروید: ذهن یک اخلاق‌گرا» است که به اسم فیلیپ ریف شوهر سابق سونتاگ منتشر شد.

سانتاگ در معنای واقعی کلمه فمینیست نبود اما حامی حقوق زنان به شمار می‌رفت و در محیطی زیست که جبر مردانه هنوز برای زنان تعیین کننده بود بر این اساس حضور او به معنای یک زن پژوهشگر منتقد، با وجهی که امروز از او می‌شناسیم به سادگی شکل نگرفته است.

این اتفاق ناخوشایند که با رضایت و اطلاع سانتاگ صورت گرفته دو مشکل عمده دارد، یک هویت سانتاگ را در معنای یک فیلسوف و منتقد ادبی زیر سوال می‌برد و دیگر این که هویت همسرش به معنای یک روانشناس و جامعه‌شناس حاذق و صاحب نام، متأثر خواهد شد.

گفتنی آنکه این کتاب، نخستین اثر فیلیپ ریف به نام "Collected Papers of Sigmund Freud" است که در سال ۱۹۶۳ نوشته شده و به زبان فارسی ترجمه نشده است. جالب توجه تر آنکه اثر اولی که از سانتاگ منتشر شد، سه سال بعد از آن یعنی در سال ۱۹۶۶ بود و نخستین مقاله او که در ۱۹۶۴ منتشر شد را در خود داشت، دیگر موضوع آن است که سانتاگ در زمینه روانشناسی تحصیلات و احاطه ندارد اما این کتاب را به گونه‌ای می‌نویسد که تردید علمی در نگارش آن وجود ندارد.

پرده افتادن از این راز، هویت همسر او را به عنوان یک روانشناس و جامعه‌شناس حاذق، زیر سوال خواهد برد، کسی که چنین از همسر خود سود می‌برد چگونه می‌تواند زندگی دیگران را تغییر بدهد و راهنمای آنان به سمت آگاهی و خودشناسی باشد؟

روشی که سانتاگ برای ادامه زندگی خود برمی‌گزیند، شاید در تقابل با این سودجویی اخلاقی آقای دکتر ریف باشد اما زن موفقی که پس از این ماجرا خود را نشان می‌دهد، در درون این زن ۲۷ ساله می زیسته است.

شاید نویسندگان دیگری را بشناسیم که کتاب‌هایی با نام مستعار منتشر کرده‌اند اما دردی که در این خبر درباره سانتاگ وجود دارد، باید دیده شود، حتی اگر سوزان سانتاگ باشید، قوانین مردانه جهان به شما تحمیل خواهد شد و مبارزه در این راه، چیزی کم از هویت مردانه جنگیدن ندارد که وولف و سانتاگ درباره اش صحبت می‌کنند.

سوزان سونتاگ فعال سیاسی و از برجسته‌ترین نویسندگان و چهر‌ه‌های نقد ادبی و هنری معاصر است که تأثیر زیادی بر جریان نقد معاصر به ویژه با مقاله «علیه تفسیر» داشت. زندگی او با فیلیپ ریف بیشتر از ۸ سال طول نکشید و فرزند آنها دیوید بعدتر نویسنده و ویراستار آثار خود سونتاگ هم شد. سونتاگ در سال ۲۰۰۴ پس از مدت‌ها درگیری با بیماری درگذشت.

 

انتهای پیام/