تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار :
کدخبر : 14843
تاریخ : دوشنبه، 30 مرداد 1402 - 04:56
معاون مرکز بین‌المللی یونسکو در ایران مطرح کرد؛ «تغییرات اقلیمی» و «کمبود آب شیرین» دو تهدید جدی قرن بیست و یکم رضوی سلیم، معاون مرکز بین‌المللی یونسکو در ایران با اشاره به پدیده فراگیر بیابان‌زایی گفت: تغییرات اقلیمی و کمبود آب شیرین دو عنصر اساسی در قرن بیست و یکم می‌باشد که باید برای کنترل آن فکر اساسی کرد.

 البرز. امید بانوان؛ «فرهاد رضوی سلیم» معاون مرکز بین‌المللی یونسکو (مدیریت جامع) در ایران روز یکشنبه 29 مردادماه در جمع فرهنگیان سراسر کشور اظهار داشت:امروز در سطح جهان ۳ تریلیون درخت بیشتر نداریم و از آنجایی که زندگی و امرار معاش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون انسان به جنگل بستگی دارد، سازمان ملل کشورهای جهان را ملزم به کاشت یک تریلیارد درخت در سراسر جهان از سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۳۰ کرده است.

معاون مرکز بین‌المللی یونسکو که در کارگاه آموزشی فرهنگیان با موضوع جنگل‌کاری مشارکتی در مرکز آموزش جوانشیر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سخن می‌گفت: ضمن معرفی دفتر یونسکو گفت: بعد از 9 سال همکاری بین‌المللی در این دفتر قاطعانه عرض می‌کنم ما تخصص کارشناسان منابع طبیعی را در قالب دفتر یونسکو به رخ جهانیان می‌کشیم؛ چون بارها اثبات کرده‌اند که از نظر علمی و تجربی در کار خود فراتر از اشل جهانی هستند.

وی با بیان این مهم که بر اساس خط‌مشی یونسکو آموزش برای بانوان و جوانان در رأس و اولویت کاری قرار دارد، اظهار داشت: هر طرحی که در کشور خصوص بانوان و جوانان ارائه شود، این دفتر در اجرای آن همکاری مستمر خواهد داشت.

 او ادامه داد: در حال حاضر نیز در حال عقد قرارداد یا تفاهم‌نامه‌ای با یونسکو هستیم که کاشت یک میلیارد درخت را از طریق اعتباراتی که از طریق یونسکو و سازمان جنگل‌ها و مراتع و دیگر ارگان‌هایی در سطح کشور در این طرح همکاری دارند، اجرایی کنیم و از همین‌جا دست یاری خود را به سمت تمامی سازمان‌ها در سطح کشور به‌خصوص آموزش‌وپرورش دراز می‌کنیم تا طرح بزرگ کاشت یک میلیارد درخت به ثمر بنشیند.

 فرهاد رضوی سلیم در ادامه ابراز داشت: در طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت وزارت کشور ورود کرده و با استقرار قرارگاه‌های جهادی در استانداری‌ها، اعطای دبیری کمیسیون‌ها در منابع طبیعی استان‌ها و تبیین شرح وظایف سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط بنا دارد با استفاده از ظرفیت متخصصان، کارشناسان و مردم و تخصیص اعتبارات لازم این طرح به بار بنشیند.

 وی با اشاره به نقش مؤثر دانش‌آموزان در اجرایی‌شدن این طرح ابراز امیدواری کرد که با همکاری کادر آموزش‌وپرورش همانند طرح همیار پلیس که از مدارس آغاز و در کل جامعه تسری یافت، فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست و کاشت و داشت درخت نیز در جامعه نهادینه و عملی شود.

 وی ضمن تشریح طرح کاشت یک میلیارد درخت در طی ۴ سال گفت: اگر هر فرد در سال 3 اصله درخت غرس کند، در سال ۲۵۰ میلیون درخت خواهیم داشت.

 رضوی در ادامه ضمن تأکید بر این موضوع که برای کاشت درخت ابتدا باید نهالستان متنوع و پرباری داشت، گفت: با توجه به عرصه اکولوژیکی، هر منطقه از کشور نیازمند گونه خاصی از درخت است و نمی‌توان نسخه یکسانی برای همه کشور تجویز کرد؛ لذا دفترچه‌ای برای هر استان تشکیل و نیازهای اقلیمی و زیست‌محیطی هر استان احصا شده و حتی تعداد دانش‌آموزان و جزئیات مدارس برای اجرایی‌شدن این طرح تهیه شده است.

 وی در ادامه ضمن اشاره به وجود مراتع وسیع در کشور به پتانسیل عشایر اشاره کرد و گفت: لازم است مرتع نشینان نیز طبق علم روز از شرایط حفظ مراتع آگاه شوند تا گام مهمی در افزایش امنیت غذایی کشور و کاهش فشار از روی مراتع برداشته شود.

او در ادامه با اشاره به پدیده فراگیر بیابان‌زایی گفت: تغییرات اقلیمی و کمبود آب شیرین دو عنصر اساسی در قرن بیست و یکم می‌باشد که باید برای کنترل آن فکر اساسی کرد.

معاون مرکز بین‌المللی یونسکو ضمن اشاره به تغییرات ژئوپلیتیک در سطح خاورمیانه گفت: این تغییرات سبب مهاجرت از غرب خاورمیانه به سمت شرق خاورمیانه شده و به‌زودی از کشورهایی مثل عراق، ترکیه و... مهاجرت‌های بی‌رویه به سمت ایران افزایش خواهد یافت؛ لذا برای جلوگیری از این امر باید در حفظ و افزایش منابع آبی کشور کوشید که مهم‌ترین راهکار مؤثر کاشت درخت است.