سیاست. امیدبانوان؛ ستاد ملی جمعیت در آخرین نشست خود با بررسی شیوههای حمایت از فرزندآوری و جلوگیری از سقط جنین غیرقانونی با استناد به بند (۲) ماده (۵۳) و ماده (۵۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، با موضوع ساماندهی روشهای تشخیصی دوران بارداری، حفظ جنین و ثبت اطلاعات مراجعین در مرکز ناباروری تصویب کرد: «وزارت بهداشت و درمان مکلف است با همکاری دبیرخانه ستاد، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و همچنین مرکز مدیریت حوزههای علمیه، ظرف دو ماه و حسب مورد، با رعایت موازین شرعی و قانونی و قوانین و مقررات مرتبط، نسبت به تهیه آییننامه یا لایحه موارد مجاز تعیین جنسیت جنین، اهدای سلولهای جنسی و روشهای علمی حفظ آنها در مراکز ناباروری اقدام کرده و به تصویب هیأت وزیران برساند».
تسهیل همکاری «مادران پژوهشگر مستقل» با مراکز علمی
این ستاد همچنین بر اساس بند (۳) سیاستهای کلی جمعیت مبنی بر اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران و بهمنظور استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی زنان تحصیلکرده و نخبه که بهدلیل فرزندآوری امکان حضور در مراکز علمی و تحقیقاتی را ندارند، وزارت علوم را مکلف کرده است با همکاری وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دبیرخانه ستاد ملی جمعیت، ظرف دو ماه آییننامه «مادران پژوهشگر مستقل» را با رعایت قوانین و مقررات مرتبط، تدوین و به تصویب هیأت وزیران برساند.
تکالیف جدید رسانه ملی برای فرهنگسازی در حوزه فرزندآوری
بهمنظور فرهنگسازی و تلاش برای جلوگیری از سقط جنین، تبیین تبعات تکفرزندی در جامعه و تشویق فرزندآوری و در چارچوب آییننامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مبنی بر اختصاص یک درصد از هزینههای شرکتهای دولتی و بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت به امور فرهنگی، وزارت ارشاد با همکاری صداوسیما نسبت به طراحی و اجرای پویش ملی در این خصوص اقدام کند و رسانه ملی همچنین موظف است سالانه حداقل یک سریال در تقبیح سقط جنین و عوارض آن تهیه و پخش کند.
سازمان صداوسیما همچنین در این راستا موظف است با تبیین تبعات و عوارض تکفرزندی برای والدین و فرزندان در میانبرنامههای کوتاه خود در شبکههای مختلف ملی و استانی، تشویق به فرزندآوری کند.
حمایت از گروههای مردمی مخالف سقط جنین
وزارت ورزش و جوانان و سازمان تبلیغات اسلامی هم مکلفند از گروههای مردمی فعال در جلوگیری از سقط جنین حمایت کرده و نسبت به فرهنگسازی برای تبدیل موارد تکفرزندی به دوفرزندی و بیشتر و همچنین تقبیح بیفرزندی اقدام کنند.