هنر. امیدبانوان؛ «سعید جابری انصاری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، در حاشیه نشستی که در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، برگزار شد، اظهار داشت: همان گونه که میدانیم البرز یکی از باراندازهای بخش عمده کالای قاچاق در کشور است که نیروهای خدوم فراجا و سربازان گمنام امام زمان (عج) در این راستا اقدامات لازم را به عمل میآورند.
وی گفت: پدیده قاچاق کالا در استان البرز، علاوه بر آثار سـوء اقتصادی به عنوان یک چالش فرهنگی و اجتماعی حائز اهمیت اســت و از اینرو امروز باید از راهکارهای فرهنگی و جریان سازی فرهنگی برای مقابله با قاچاق کالا و همچنین رشد تولید ملی بهره جست.
جابری انصاری افزود: انجمنها و کانونهای مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسانهها و فضای مجازی در جاری و ساری کردن فرهنگ حمایت از کالای ایرانی و مبارزه با قاچاق کالا با آمادگی در خدمت فرهنگسازی هستند تا ایجاد فرهنگ مصرف درست را در جامعه رواج دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، خاطرنشان کرد: بدون شک کاهش تولید داخلی و بیکاری اصلیترین اثرات مخرب قاچاق کالا بر روی اقتصاد کشـور است و همچنین این پدیدهها فقر، فساد و معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین باید با فرهنگسازی در راستای مقابله با قاچاق کالا و توجه به تولیدات داخلی از اثرات مخرب این پدیده جلوگیری کنیم و این مهم نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی و نهادهای مردمی در کنار یکدیگر است چراکه هدف والای فرهنگ در سـطح کلان عدالت اجتماعی با تأکید بر رفاه عمومی است که این مهم با کاسـتن قاچاق کالا محقق خواهد شد.
وی افزود: به عنوان مثال، آموزش و پرورش میتواند برای سنین مختلف تحصیلی دختران و پسران آیندهساز کشور اسلامی در خصوص سلامت محور بودن پوشاک و البسه، نوع تغذیه و ... آگاهسازی کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و دبیر شورای اطلاعرسانی دولت در این استان در ادامه ابراز داشت: بخش عظیم حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی به مردم باز می گردد و نقش افراد جامعه در این حمایت نه تنها کمرنگ تر از دولت و حلقه های اصلی اقتصاد تولید یعنی کارگران و سرمایه گذاران نیست، بلکه این نقش بسیار اساسی و با اهمیت است، چرا که کم اقبالی افراد جامعه نسبت به تولیدات داخلی ریشهای فرهنگی دارد و این موضوع چرخش چرخهای کار و صنعت را با چالش جدی مواجه ساخته و به وابستگی، عقب ماندگی و در نهایت رکورد اقتصادی – اجتماعی منجر خواهد شد.
جابری انصاری ادامه داد: به دیگر بیان می توان گفت برای تحقق حمایت از تولید داخلی و اقبال جامعه به سمت تولیدات ملی باید اسطوره ی ذهنی کیفیت کالای خارجی در باور افراد جامعه ما بشکند و شکستن چنین باور غلطی، نیازمند توسل به ابزار فرهنگی است.
این مسئول در ادامه ضمن دعوت از دستگاههای اجرایی ذیربط برای حضور در جلسات، گفت: از کلیه دستگاههای استان انتظار میرود به دلیل موقعیت استراتژیک استان البرز، در جلسات رسمی که با عنوان «پیگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مضرات قاچاق» برگزار می گردد، حضور به هم رسانند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در خاتمه به بخشی از وظایف کارگروه فرهنگی و تبلیغات کمیسیون استانها در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیتهای فرهنگی، دینی، علمی، اجتماعی و سیاسی برای ترویج مبارزه همه جانبه با قاچاق کالا و ارز، جریانسازی، اطلاع رسانی و تبلیغات هوشمندانه برای اصلاح و تقویت شناخت، ایجاد حساسیت و ارتقاء نقش آفرینی و مشارکت موثر گروههای فرهنگی، دینی، علمی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مرجع(دولتی، صنفی و مردم نهاد)، مدیران و افکار عمومی نسبت به پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آثار و مضرات قاچاق، هدایت اکار عمومی برای مبارزه همه جانبه فرهنگی با پدیده قاچاق و ...از جمله وظایفی است که باید به آنها عمل کرد.