تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار :
کدخبر : 15141
تاریخ : یکشنبه، 12 شهریور 1402 - 22:04
رئیس جهاددانشگاهی البرز: ذخیره خون بند ناف به حفظ جمعیت کمک می‌کند امیدبانوان؛ احمدرضا فیروزی گفت: با توجه به اینکه یکی از برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم جوانی جمعیت است، ذخیره خون بند ناف می‌تواند به حفظ جمعیتی که در طول این سال‌ها متولد می‌شوند کمک ‌کند.

البرز. امیدبانوان؛ به نقل از از روابط عمومی جهاددانشگاهی البرز، احمدرضا فیروزی، رئیس جهاددانشگاهی البرز با اشاره به فعالیت ۱۰ ساله بانک بند خون البرز اظهار کرد: این مرکز در البرز توانسته تاکنون حدود چهار هزار و ۳۰۰ نمونه خونی ذخیره کند.

وی با اشاره به اینکه در مقایسه با تعداد ولادت‌های استان میزان ذخیره خون بند ناف بسیار ناچیز است، توضیح داد: در حال حاضر خون بند ناف بیش از ۹۶ درصد نوزادان دور ریخته می‌شود در حالی که این خون در درمان بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج مؤثر است.

این مسئول با بیان اینکه از رسانه‌ها درخواست می‌شود برای تشویق مردم نسبت به ذخیره خون بند ناف نوزادانشان بیش از گذشته در کنار ما باشند چون ذخیره خون بند ناف به نوعی ذخیره زندگی محسوب می‌شود، گفت: با تعامل با برخی از بیمارستان‌های استان در مسیر اطلاع‌رسانی به والدین در این خصوص گام‌هایی برداشته شده است، به‌عنوان مثال بیمارستان تخت جمشید و مریم در این زمینه همکاری خوبی با جهاددانشگاهی دارند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم جوانی جمعیت است، ذخیره خون بند ناف می‌تواند به حفظ جمعیتی که در طول این سال‌ها متولد می‌شوند کمک ‌کند.

رئیس جهاددانشگاهی البرز با اشاره به اینکه دو نوع بانک ذخیره خون وجود دارد، گفت: بانک عمومی که امکان استفاده از خون ذخیره شده در آن برای همه وجود دارد و دیگری بانک خصوصی که خون ذخیره شده در آن اختصاصی برای نوزاد و خانواده او مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فیروزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه در جهاددانشگاهی سعی می‌شود که در حوزه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، تجاری‌سازی و... تکمیل زنجیره ارزش در اولویت باشد، افزود: با این نگاه سعی می‌شود صفر تا صد هر طرحی که اجرایی می‌شود اثرگذار و با توجه به نیاز جامعه باشد.

وی با اشاره به فعالیت مرکز علمی کاربردی البرز توضیح داد: این مرکز با یک هزار و ۸۰۰ دانشجو جزو مراکز سطح یک کشور است و در زمانی که تعداد دانشجویان مراکز علمی کاربردی به حداقل رسیده، تعداد دانشجویان ما منحصر به‌فرد است.

این مسئول با بیان اینکه در چند سال گذشته تعداد مراکزی که دانشجویان آنها به هزار نفر می‌رسد بسیار کم است، افزود: بالا بودن تعداد دانشجویان مرکز جهاددانشگاهی البرز نشان می‌دهد فعالیت این مجموعه توانسته پاسخگوی بخشی از نیاز آموزشی و علمی استان باشد.

وی همچنین به برگزاری جشنواره ملی امیرکبیر هم اشاره کرد و گفت: یکی از طرح‌های وزینی که توسط جهاددانشگاهی البرز اجرایی شده جشنواره رساله و پایان‌نامه‌های کارفرمامحور (امیرکبیر) است. تا پیش از این جشنواره در ادبیات رسمی دانشگاهی چیزی به‌عنوان رساله تقاضامحور وجود نداشت، اگر به پنج سال پیش مراجعه کنیم این واژه در وزارت علوم هم نأمانوس بود.

رئیس جهاددانشگاهی استان البرز اظهار کرد: متأسفانه قبلاً تعدادی از پایان‌نامه‌هایی که نوشته می‌شد به نوعی هرز می‌رفت یا کارایی لازم را نداشت. جشنواره امیرکبیر با این نگاه اجرایی شده که حتی اگر بین ۱۰ تا ۲۰ درصد پایان‌نامه‌هایی که هر سال ارائه می‌شود به سمت کاربردی شدن پیش برود، بخشی از مشکلات بخش‌های مختلف تولید، صنعت، کشاورزی، درمان و ... حل می‌شود.

وی بیان کرد: امسال چهارمین دوره از این جشنواره با تمرکز بر رفع نواقص و مشکلات جشنواره‌های قبل برگزار می‌شود که امیدواریم بتوانیم از این طریق به سهم خود ارتباط سه ضلع صنعت، دانشگاه و جامعه را تقویت کنیم.