کرج - امید بانوان؛ ایرنا نوشت؛ علیرضا اکبرشاهی روز چهارشنبه در سمینار آخرین یافتههای تحقیقاتی بیماری نیوکاسل در مؤسسه رازی افزود: سالانه در کشور بالغ بر یک میلیارد دوز واکسن کشته و بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دوز واکسن زنده نیوکاسل مصرف میشود که حجم بسیار زیادی است.
وی با بیان اینکه نیوکاسل یکی از بیماریهایی مسری و واگیر بوده که چندین سال است در کشور با آن درگیر هستیم، اظهار داشت:، با هدف کنترل این بیماری، یکی از ابزارها استفاده از واکسن است.
اکبرشاهی اضافه کرد: مشکلی که در کنترل این بیماری در واحدهای مرغ گوشتی داریم این است که ساختار امنیت زیستی در این واحدهای خوب نیست.
وی با اشاره به کاهش نرخ معدوم سازی پرندگان نسبت موج قبلی آنفلوآنزای فوق حاد در کشور گفت: تشکیل کمیته ممیزی امنیت زیستی یکی از برنامههایی بوده که در کنار آموزش موجب شده تا ساختار امنیت زیستی جوجه ریزی در کشور بهبودیابد.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: واکسنهایی که امروز در کشور استفاده میکنیم از واکسنهای نسل اول و قدیمی است، بدین معنی که تفییری در واکسیناسیون ما صورت نگرفته است.
اکبر شاهی با اشاره به اینکه سویه های در گردش در کشور طی ۱۵ سال اخیر تغییر کرده خاطر نشان کرد: نیاز است تا از واکسنهای نسل جدید استفاده کنیم.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور افزود: به همین دلیل موافقت شد تا ۱۰ میلیون دوز از این واکسنها وارد کشور شود.
وی افزود: با این هدف که آیا این واکسنهای جدید نسبت به واکسنهای رایج اثر بخش تر هستند یا خیر، کار تحقیقاتی در ۶ فارم در کنار روشهای رایج قبلی در حال انجام است، که یکی از مزیتهای این واکسنها در صورت اثر بخش بودن این است که بتوانند جلوی بیماری نیوکاسل در کشور را بگیرند.
اکبر شاهی گفت: مزیت دوم کاهش تعداد دفعات واکسیناسیون است، هم اکنون یک میلیارد دوز واکسن کشته نیوکاسل و بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دوز واکسن زنده نیوکاسل سالانه در کشور مصرف میکنیم که رقم بسیار سنگینی است.
وی ادامه داد: در صورت اثر بخشی واکسنهای جدید سالانه ۲ تا سه میلیارد دوز کاهش مصرف خواهیم داشت.
اکبر شاهی در ادامه به کنترل بیماری نیوکاسل در واحدهای روستایی اشاره کرد و بیان داشت: این مساله از ۲ بعد برای ما مهم است، یکی اینکه طیور بومی در روستاها به عنوان یک شغل خانگی محسوب میشود و ما به عنوان سازمان دامپزشکی حفظ اشتغال در روستاها رادر برنامه داریم.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که اگر آلودگی را در واحدهای روستاها کاهش بدهیم، احتمال انتقال ویروس از طیور بومی به پرندههای صنعتی وواحدهای صنعتی به مراتب کاهش مییابد.
اکبر شاهی گفت: به همین منظور سازمان دامپزشکی این موضوع را در دستور کار قرار داده و واکسن مقاوم به حرارت که توسط مؤسسه رازی نیز تولید میشود و به صورت آب آشامیدنی است، سالی سه نوبت اجرا کنیم.
وی ادامه داد: هر نوبت واکسیناسیون حدود ۴۸ میلیون دوز پرنده را در دستور کار قرار میدهیم که در سطح کشور باید ۸۰ درصد پوشش واکسیناسیون را انجام بدهیم.
اکبرشاهی افزود: اگر این اتفاق بیفتد ظرف سه سال آینده علاوه بر اینکه ویروس واکسن را جایگزین ویروس وحشی قرار میدهیم و اشتغال پایدار در روستاها را حفظ میکنیم.
انتهای پیام/