تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : علم و فناوری
خبرنگار :
کدخبر : 15941
تاریخ : یکشنبه، 16 مهر 1402 - 22:00
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: دستاوردهای موسسه رازی هزاران برابر بودجه تخصیصی به این مجموعه است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر کل مجموعه نظام و دولت از موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی حمایت و پشتیبانی نکند، ناچار است هزینه‌هایی به مراتب سنگین‌تر متحمل شود و این از حکمت به دور است.

علم و فناوری. امید بانوان؛ حجت الاسلام «عبدالحسین خسرو پناه» در بازدید از مؤسسه رازی با بیان این که سال‌ها در باب حکمت سخن گفته و کتاب نگارش شده است و من امروز حکمت را در این مجموعه مشاهده کردم، بیان کرد: مؤسسه رازی به درستی مظهر حکمت و علم نافع در کشور بوده و لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه ای برای بازدید دانش‌آموزان و دانشجویان از این مجموعه مصوب کند تا خدمات گسترده آن بیشتر و بهتر از گذشته شناخته و به جامعه معرفی شود که چگونه محققان و پژوهشگران از 100 سال پیش کارهای بزرگی در این مجموعه انجام دادند و نسل‌های بعدی این میراث ارزشمند را حفظ کردند.

حجت الاسلام خسروپناه افزود: این مجموعه علاوه بر این که تحقیقاتی و تولیدی است، فعالیت‌های آموزشی نیز در آن دنبال می‌شود و از معدود مراکزی است که فعالیت‌های تحقیقاتی و آموزشی در راستای تأمین نیازهای کشور انجام می‌شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی از هیچ کمکی برای رفع چالش‌های موسسه رازی و مراکز تابعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دریغ نخواهد کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، درج نام محققان و پژوهشگران موسسه رازی در کتب درسی را لازم دانست و اضافه کرد: این اقدام به منظور زنده نگه داشتن نام و یاد بزرگان صنعت واکسن‌سازی و آشنایی نسل‌های آینده در کنار ساخت موزه‌ای که دانش‌آموزان از دوره ابتدایی و پیش دبستانی با این چهره‌ها و مفاخر کشور آشنا شوند، موجب می‌شود نام نیک این عزیزان به ماندگار بماند و راه آن ها را ادامه دهند.

وی، تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر از تصویب سند امنیت غذایی، می‌تواند سندهایی جزئی‌تر یا ماده واحده ای برای توسعه بیشتر موسسه رازی به تصویب برساند تا موانع و چالش های موجود برطرف شود.

 حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به روابط موسسه رازی با سایر مراکز و وزارتخانه‌ها یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه تسهیل‌گری در  مسیر فرایند سیاست گذاری و به تعبیر دقیق‌تر حکمرانی را به عهده دارد؛ بنابراین این شورا باید تسهیل گری حکمرانی موسسه رازی را دنبال کند.

 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین در خصوص جذب اعتبارات برای موسسه رازی گفت: با توجه به این که برنامه هفتم توسعه در حال بازنگری است، مسئولان مؤسسه رازی، وظایف و گستره فعالیت‌های خود را به طور دقیق ارسال کنند تا در تدوین این برنامه مدنظر قرار گیرد و اگر چه وظیفه تخصیص اعتبار با سازمان برنامه و بودجه است، اما می‌توان با پیشنها یک ماده واحده به شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه اعتبار بیشتری را در اختیار سازمان تات قرار دهد.

 وی تصریح کرد: در تخصیص اعتبار، باید خروجی و دستارودهایی که مؤسسه رازی برای کشور به همراه دارد، مدنظر قرار گیرد؛ زیرا دستاوردهای آن، بسیار بیشتر از بودجه‌ای است که به این موسسه اختصاص می‌یابد و اگر کل مجموعه نظام و دولت از موسسه رازی حمایت و پشتیبانی نکند، ناچار است هزینه‌هایی به مراتب سنگین‌تر متحمل شود و این از حکمت به دور است.

حجت الاسلام خسروپناه، فعالیت‌های تحقیقاتی و مقاله‌های محققان مؤسسه رازی را، پژوهش‌هایی کاربردی خواند و افزود: مقالات محققان و اعضای هیئت علمی موسسه رازی، کاربردی و کارآمد است و با اقدام درست معاون وزیر جهاد کشاورزی در تدوین آیین نامه ارتقا، در کنار کار پژوهشی، موضوع کارآمدی فعالیت‌های پژوهشی نیز مدنظر قرار گرفته است.

وی در پایان بیان کرد: به درستی که نامی نیک بر موسسه رازی نهاده شده و دانش و حکمت و علم نافع، به صورت توأمان در این مجموعه تحقق یافته است.

برگزاری جلسه با مسئولان سازمان تات و موسسه رازی، بازدید از موزه روابط عمومی، بازدید از بخش جانوران سمی و ساختمان واکسن های نوترکیب از برنامه های این دیدار بود.