تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : سیاسی
خبرنگار :
کدخبر : 16455
تاریخ : دوشنبه، 29 آبان 1402 - 12:51
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس: ضرورت رفع موانع فرهنگی در سطح سیاست‌گذاری رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس گفت: در سطح سیاست‌گذاری بایستی تلاش شود این موانع فرهنگی شکسته شود. از سویی موانع ساختاری دیگر که سدی در مقابل زنان ایجاد می‌کند نیز مرتفع گردند.

سیاست. امید بانوان؛ «فاطمه قاسم‌پور» رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور قابل توجه زنان در عرصه‌ فرهنگ، گفت: یکی از عرصه‌های که زنان توانسته‌اند توانمندی‌های خود را به ظهور و بروز رسانند، عرصه فرهنگ است و شاهد حضور چشمگیر زنان نویسنده و شاعر هستیم؛ علی‌رغم این حضور و مشارکت بالا، نقش‌آفرینی و کنشگری زنان در سطوح مختلف مدیریت فرهنگی و حضور ایشان در ساختار مدیریت فرهنگی، با موانع متعددی روبه‌روست.

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی به مدد فضای امن اجتماعی و فرهنگی و توجه سیاست‌گذاری‌ها به رشد و ارتقای زنان در عرصه فرهنگ، زنان توانستند استعدادهای خود را به ظهور و بروز رسانند و اکنون پس از گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی، شاهد حضور گسترده زنان نویسنده و شاعر هستیم.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس گفت: در حالی‌که هم به لحاظ کمی در عرصه فرهنگ حضور زنان قابل توجه است و بعضاً در برخی بخش‌ها به مراتب کمیت زنان بیشتر از مردان است، از سویی به لحاظ کیفی نیز توانسته‌اند کارآمدی و توانمندی خود را به خوبی نشان دهند، اما حضور ایشان در بخش مدیریت فرهنگی با موانع ساختاری و فرهنگی متعددی روبه‌روست.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که صنعت نرم فرهنگ یکی از عرصه‌هایی است که قرابت بالایی با روحیات و سبک زندگی زنان دارد و سرمایه‌گذاری و تلاش برای رفع موانع حضور زنان در این عرصه حائز اهمیت است، گفت: این موانع اغلب از جنس فرهنگی است. عوامل فرهنگی، عواملی ریشه‌دار و تاریخی است که موجب می‌شود زنان اعتماد به نفس لازم برای کنشگری در سطوح بالاتر را نداشته باشند یا به لحاظ اجتماعی مجبور به تحمل فشارهای مضاعفی باشند و ترجیح دهند در این شرایط کنش‌های خود را محدود به سطوح خرد کنند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس  گفت: در سطح سیاست‌گذاری بایستی تلاش شود این موانع فرهنگی شکسته شود. از سویی موانع ساختاری دیگر که سدی در مقابل زنان ایجاد می‌کند نیز مرتفع گردند. در واقع ما نیازمند رؤیت‌پذیرسازی ظرفیت زنان و استفاده حداکثری از توانمندی‌های ایشان هستیم و برای همین لازم است موانع موجود تا حد امکان برداشته شود.

وی با اشاره به اهمیت معرفی الگو برای نسل جدید دختران گفت: در صورتی که زنان در عرصه‌های مختلف بتوانند بدون مانع رشد کنند، به مرور جامعه با آن‌ها آشنا می‌شود و نسل جدید دختران در فرآیند هویت‌یابی خود می‌توانند این زنان را الگوی خود قرار دهند.

قاسم‌پور تأکید کرد: ما نیازمند رفع موانع رشد و شکوفایی زنان در عرصه‌های مختلف به ویژه عرصه‌هایی که قرابت بیشتری با روحیات زنان دارد هستیم. عرصه فرهنگ هم از این جمله است و لازم است به این امر توجه ویژه شود.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: در اصلاح برنامه هفتم توسعه در مجلس سعی کردیم با هدف رفع موانع رشد زنان، مصوباتی داشته باشیم اما این امر، فراتر از مصوبات مجلس باید به صورت یک رویکرد در دستگاه‌های اجرایی و بخش‌‌های مختلف دنبال شود و افراد در هر زمینه‌ای که مشغول به فعالیت هستند، آگاهانه به دنبال تسهیل حرکت و کنش زنان باشند. به ویژه متولیان عرصه فرهنگ نیز این ضرورت را در نظر داشته باشند.