سیاست. امید بانوان؛ «زهره الهیان» نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در دیدار با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت روز سهشنبه - 14 آذر- با حضور «انسیه خزعلی» معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده تشکیل شد، با اشاره به کشتار مردم مظلوم غزه بیان کرد: امروز شاهد کشتار مردم مظلوم غزه، زنان و کودکان و جنایتهایی هستیم که در طول تاریخ بیسابقه بوده است.
او با بیان اینکه امروز چهره جنایتکارانه دشمنان بیش از پیش مشخص است و این جنایتها در ادبیات بینالمللی قابل تعریف نیست، تاکید کرد: کسانی که شعار زن، زندگی، آزادی سر میدادند امروز در مقابل کشته شدن زنان و کودکان غزه سکوت اختیار کردهاند.
الهیان در پاسخ به سؤالات دانشجویان دانشگاه علم و صنعت و با اشاره به مصوبات مجلس شورای اسلامی درباره زنان و بانوان، گفت: یک درصد از بودجه دستگاههای دولتی باید در حوزه زنان و خانواده هزینه شود؛ هرچند این قانون سالهای قبل حذف شده بود اما در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مشخص شد که یک درصد از بودجه دستگاهها باید به زنان و خانواده اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: این یک درصد عددی معادل چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان میشود که باید در حوزه زنان از سوی دستگاهها اختصاص یابد؛ اگر این عدد درست هدایت شود موجب تحول میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی
با بیان اینکه ارتقای ساختار حوزه زنان نیز در برنامه هفتم توسعه دیده شده است،
گفت: در برنامه هفتم توسعه با تعیین شاخصها تهیه اطلس حوزه زنان و سنجش وضعیت
بانوان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه به رشد بانوان و ایجاد ساختار در این زمینه توجه شده است، افزود: باید برای رشد همه جانبه بانوان و توانمندسازی آنان در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی تلاش شود.
الهیان با اشاره به ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت نیز تصریح کرد: این قانون ۷۳ مادهای، ابعاد مختلف موانع پیش روی ازدواج و فرزندآوری را در نظر دارد؛ اما تخصیص بودجه از جمله موانع اجرای کامل این قانون بوده است.
وی با تأکید بر اینکه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده باید در اولویت قرار گیرد، افزود: هر چند دولت با کسری بودجه مواجه است؛ اما قائل هستیم که باید اجرای قانون در اولویت قرار گیرد و بیان این نکته ضروری است که تاکنون این قانون ۳۵ تا ۵۰ درصد اجرا شده است و در بودجه امسال نیز بودجه لازم برای اجرای این قانون در نظر گرفته میشود.
به گفته الهیان، تاکنون ۲۷۰ هزار مادر بر اساس قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده خودروهای خود را دریافت کردهاند و ۳۴ هزار زمین رایگان نیز در اختیار خانوادهها قرار داده شده است؛ هرچند تعداد متقاضیان ۲۰۰ هزار نفر بوده است اما امیدواریم تا پایان سال ۷۰ هزار زمین رایگان به خانوادهها ارائه شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همچنین برخی بانکها در ارائه تسهیلات به تعهدات خود عمل نکردند که رئیس جمهور نیز در این زمینه به بانکهایی که تعهدات خود را عمل نکردند، تذکر داد که در صورت عمل نکردن به تعهدات خود، باید خسارت بدهند.
وی اجرای بیمه درمانی ناباروری در بیشتر استانها را از دستاورهای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده برشمرد.
الهیان در پاسخ به پرسش دانشجویان که چرا دانشگاهها در هوای آلوده تعطیل نیستند، گفت: به عنوان یک پزشک قائل هستیم که این دو روز باید تهران تعطیل میشد.
وی ادامه داد: این دو روز با توجه به آلایندگی هوا و در خطر و در معرض آسیب بودن گروههای حساس، تهران باید تعطیل میشد چرا که سلامت شهروندان از هر چیز دیگری مهمتر است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست درباره شفافیت آرای نمایندگان نیز گفت: در راستای شفافیت، نمایندگان مجلس اموال خود را در سامانه قوه قضاییه ثبت کردند و طرحی درباره شفافیت حقوق و دستمزد نمایندگان تصویب شده است.
الهیان با اشاره به تهیه دفترچه «به چه رأی دادهایم» در مجلس شورای اسلامی نیز یادآور شد: در این دفترچه مشخص شده است که نمایندگان این دوره چه عملکردی داشتند و بسیاری از متخصصان معتقدند برخی قوانینی که در این دوره تصویب شده است، آرزوی آنان بوده است.
وی، تصویب لایحه مالیات بر خانههای خالی، تصویب طرح یارانه کالاهای اساسی و بهرهبندی ۶۱ میلیون از هموطنان از این یارانهها، تصویب مالیات بر عایدی سرمایه قانون، حمایت از پارکهای علم و فناوری و قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار را از جمله فعالیتهای این دوره از مجلس شورای اسلامی برشمرد.
شایان ذکر است دانشجویان دانشگاه علم
و صنعت در این نشست، موضوعات و انتقاداتی از جمله انتقاد از نحوه نظارت بر اجرای
قوانین، بی توجهی به اجرای برخی قوانین، موضوع آلودگی هوا و لزوم توجه به تعطیلی
دانشگاهها در کنار مدارس، عدم اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده از سوی
دستگاههای اجرایی و دانشگاهها، عدم توجه به قانون تسهیل ازدواج جوانان، عدم تحقق
وعده اعطای مسکن به جوانان و دانشجویان متاهل، عدم تامین خوابگاههای دانشجویی از
سوی دانشگاهها را مطرح کردند.