تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : اقتصادی
خبرنگار :
کدخبر : 17522
تاریخ : جمعه، 21 اردیبهشت 1403 - 18:20
معاون ریاست جمهور اعلام کرد کاهش ۲ درصدی بیکاری زنان طی ۲ سال گذشته معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده تأکید کرد که باید از فکر زنان در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها استفاده شود.

اقتصاد. امید بانوان؛ «انسیه خزعلی» در گردهمایی دختران ایرانی، مشاوران جوان دولت مردمی که در آستانه دهه کرامت در وزارت کشور برگزار شد، با تبریک روز دختر گفت:‌ دختر مورد توجه و عنایت اسلام است. نقش دختر در خانواده نقشی مهم و نقش زنان در خانواده نقشی مهم و محوری است، از این رو معتقدیم که پیشرفت زن و فراهم کردن شرایط برای رشد زن موضوعیت و برای ما اولویت دارد.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سیاست‌هایی را در این حوزه ابلاغ کردند، گفت: ایشان دو بند را به مسئله خانواده و رفع موانع رشد و شکوفایی زنان اختصاص دادند.

خزعلی با بیان اینکه شرایط برای رشد و شکوفایی زنان بیش از پیش فراهم می‌شود، ادامه داد: تفاوت‌هایی میان دختر و پسر و زنان و مردان نه برای تبعیض بلکه برای رشد و تقسیم وظایف و کمال است. این ویژگی‌ها نه برای برتر بودن است نه برای پست‌تر بودن، بلکه امتیازات و محدودیت‌هایی دارد تا یک جامعه بتواند از ویژگی‌ها و استعدادهای بالقوه خودش استفاده کند و برای کمال یکدیگر از یکسری مسائل بگذرد.

معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در قانون اساسی مساوات ذکر می‌شود، گفت: در لسان پیامبر و ائمه مساواتی که ذکر می‌شود به معنی برابری نیست، بلکه به معنی یکسان نگریستن انسان‌ها است. مساوات به معنی تشابه نیست به معنی این است که هر چیزی در جای درست خودش قرار بگیرد که همان عدالت جنسیتی است که رهبر تأکید کرده است.

خزعلی با اشاره به مسئولیت‌های چندگانه‌ای که خلقت به دوش زن گذاشته است، اظهارکرد:‌ خلقت برای تربیت نسل، برای بزرگ‌ترین و برترین موجود هستی و برای پرورش اوست. دست کم نگیریم این مزیت را.   غرب می خواهد آن را دست کم بگیرد.

وی با بیان اینکه هویت زنانگی یک پشتوانه و گنجینه است که باید حفظ شود ادامه داد: امیدواریم دانشجویان و دانش آموزان ما مشاورین مشاوران دستگاهی و سپس مشاوران وزیر شوند، همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند، باید از فکر زنان در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری ها استفاده شود.

خزعلی با بیان اینکه امیدواریم امسال خانم‌ها مشاوران وزرا در کار وزارتخانه با فکر زنانه و ایده‌های جدید باشند، گفت: رئیس جمهور از ماه‌های اول کار، در شوراهای عالی زنان را منصوب کردند، در بعضی از وزارتخانه‌ها مدیریت وسیع به خانم ها دادند و در هیئت‌ها و در هیئت مدیره‌های شرکت‌ها نیر به عنوان وظیفه و تکلیف ذکر کردند که باید حتما یک خانم حضور داشته باشد.

وی با بیان اینکه معاونت یک نهاد ستادی است که بر مبنای اسناد بالادستی وظایفی را برعهده دارد افزود: معاونت می‌تواند دستگاه‌های اجرایی را هماهنگ و به کار وا دارد و بر اموری که درمورد زنان است، نظارت کند.

خزعلی بابیان اینکه معاونت نقش سیاست گذاری، برنامه ریزی، هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، رصد و ارزیابی امور مرتبط با بانوان را برعهده دارد، افزود: اینها اسناد بالادستی هست که معاونت از آن ها الهام می‌گیرد و بر مبنای آن عمل می کند که مهمترین، جزئی ترین و عملیاتی‌ترین آن سند تحول دولت مردمی لست.

معاون زنان رئیس جمهور با بیان اینکه به جرات می‌توانیم بگوییم این دولت اولین دولتی است که در آغاز حرکتش یک برنامه و سند تحول دارد ادامه داد: راهبردهای پنج گانه‌ای مد نظر ریاست جمهور است که بر آنها تاکید داشتند؛ بحث توانمندسازی، تدوین لوایح، سلامت و نشاط خانواده، حجاب و عفاف، مسئله مقابله با آسیب‌ها که ما نظام مسائل زنان را به این شکل احصاء کردیم.

وی با اشاره به اینکه ۱۹ اقدام به گردن معاونت زنان گذاشته شده افزود: چهل و پنج عنوان اقدام دیگر وجود دارد که معاونت زنان در آن همکاری می کند که این ها تقسیم شده به کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت.

خزعلی با بیان اینکه ساختار معاونت ضعیف است افزود: معاونت در دولت دهم ۱۲۰ پست داشت، در دولت قبل به شدت ضعیف شد و به ۳۹ پست رسید.

وی با بیان اینکه در این دولت صندوق سرپرست زنان خانوار تاسیس شد گفت: دولت ضمانت دهک‌های یک تا پنج را انجام می‌دهد. همچنین ۱۰ درصد تسهیلات در مشاغل خانگی به آنها اختصاص داده شده و این سهمیه به طور خاص به دفتر بانوان استانداریها داده شده است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در دو سال گذشته ۲ درصد از بیکاری خانم‌ها کاسته شده ادامه داد: اعتبار مشاغل خانگی ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه ۵ سامانه در حوزه زنان طراحی شده است گفت: یکی از آنها سامانه همساز است بر این اساس خدمات مشاوره‌ای به زوجین در سال اول به شکل «رایگان» و از سال دوم تا پایان دوره پنج ساله به دهک‌های اول تا هفتم، خدمات مشاوره‌ای رایگان ارائه شود.