تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : تازه های سلامت
خبرنگار :
کدخبر : 17708
تاریخ : دوشنبه، 14 خرداد 1403 - 10:48
تشخیص ابتلا به سرطان آندومتر و تخمدان در خانه ممکن می‌شود دانشمندان در کلینیک مایو اکنون با استفاده از آزمایش‌هایی که زنان می‌توانند در خانه خود انجام دهند، به راه‌هایی برای تشخیص زودهنگام دو سرطان آندومتر و تخمدان نزدیک شده‌اند.

سلامت بانوان. امید بانوان؛ ایسنا نوشت؛ ممکن است سال‌ها طول بکشد تا پزشکان به طور قطعی سرطان آندومتر و تخمدان را در زنان تشخیص دهند در حالی که اکنون با ظهور علائم، مشخص می‌شود این بیماران در مراحل پیشرفته بیماری هستند. برخلاف سایر سرطان‌ها، هیچ غربالگری استانداردی برای سرطان‌های آندومتر و تخمدان وجود ندارد. انتظار می‌رود همراه با عدم غربالگری پیشگیرانه، میزان سرطان آندومتر به دلیل عوامل محیطی، افزایش نرخ چاقی و دیابت افزایش یابد. سرطان آندومتر در حال حاضر ششمین سرطان شایع در بین زنان در سراسر جهان است و سرطان تخمدان هشتمین سرطان شایع‌ است.

 به نقل از اس‌اف، والتر-آنتونیو (Walther-Antonio)، محقق در بخش جراحی و زنان و زایمان کلینیک مایو و مرکز جامع سرطان کلینیک مایو، در یک بیانیه رسانه‌ای می‌گوید: غربالگری میکروبیوم برای تشخیص زودهنگام ممکن است نتایج بیمار را بهبود بخشد.

 تحقیقات قبلی این گروه 17 گونه باکتریایی را کشف کرد که حضور آنها در روده انسان با سرطان آندومتر ارتباط دارد. از میان 17 میکروب، یکی از آنها بیشتر مربوط به دو سرطان زنان بود.

 میکروبیوم روده، خانه میلیاردها میکروارگانیسم از جمله باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها است. بسیاری از میکروب‌ها به بدن و به هضم غذا و حفظ سلامت کلی کمک می‌کنند. برخی دیگر چندان مفید نیستند و می‌توانند به سلامتی آسیب بزنند یا نشانه شروع بیماری باشند.

 تحقیقات کنونی شامل یافتن میکروب‌های خاصی است که نشانه‌ای از سرطان‌های احتمالی آندومتر و تخمدان هستند. شناسایی این نشانگرهای بیماری به تولید کیت‌های خانگی برای زنان کمک می‌کند تا خطر ابتلا به سرطان را آزمایش کنند. یافتن این علائم میکروبی می‌تواند به پزشکان کمک کند تا قبل از ایجاد سرطان زودتر مداخله کنند.

 پورفیروموناس سومرا (Porphyromonas somerae) در میان گونه‌های باکتریایی دیگر قابل توجه بود، به‌ویژه که یکی دیگر از بستگان نزدیک این میکروب با سرطان دهان ارتباط دارد. این گروه فرضیه‌ای را مطرح کردند که این باکتری ممکن است نقش مشابهی در ایجاد سرطان آندومتر داشته باشد. چندین آزمایش نشان داد که این میکروب می‌تواند به سلول‌های آندومتر حمله کند و عملکرد آنها را تغییر دهد، به‌ویژه زمانی که در معرض استروژن به عنوان یک عامل خطر رایج برای سرطان آندومتر قرار می‌گیرد.

 تحقیقات سرطان تخمدان مجموعه‌ای از میکروب‌ها را با سلامت باروری زنان مبتلا به این بیماری مرتبط کرده است. آرایش میکروبی مهم بود و تغییرات در توزیع این گونه‌ها با نتایج درمان بیمار مرتبط بود. شناسایی این گونه‌های میکروبی می‌تواند به عنوان نشانگرهای تشخیصی و پیش‌بینی پاسخ‌های درمانی کمک کند.

 در حالی که سرطان‌های آندومتر و تخمدان می‌توانند هر زنی را مبتلا کنند، خطر ابتلا به موارد شدید در میان زنان سیاه پوست بیشتر است.