بوی نان. بوی تنور. امید بانوان؛ مراقبت از بدن، فعال ماندن و
تغذیه خوب به اندازه حفظ سلامت مغز مهم است. همه میخواهند از سلامت مغز خود
برخوردار باشند، اما با افزایش سن، پیر شدن مغز نیز کاملاً طبیعی است. غذا بر
حافظه، شناخت، خلق و خو و تمرکز تاثیر میگذارد، بنابراین یکی از بهترین راه ها برای
تقویت سلامت مغز، غذا است.
مت وبستر، متخصص مواد غذایی و بنیانگذار Seasoned Pioneers، چهار مورد از بهترین ادویههایی را که میتوانند سلامت مغز را
تقویت کنند، فهرست کرده است.
زنجبیل
زنجبیل نه تنها به بهبود سلامت دستگاه گوارش
کمک میکند، بلکه یک ادویه قدرتمند در مورد سلامت مغز است. به گزارش بریستول لایو،
زنجبیل حاوی صدها ماده شیمیایی گیاهی است که همگی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت
می کنند.
زنجبیل از مغز در برابر آسیب رادیکالهای
آزاد محافظت میکند.
زنجبیل سطح مواد شیمیایی مغز سروتونین و
دوپامین را افزایش میدهد (سطح پایین این مواد شیمیایی با افسردگی مرتبط است).
زنجبیل ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری
آلزایمر کمک کند.
زردچوبه
ترکیب اصلی آن، کورکومین، دارای خواص محافظت
کننده عصبی است که به حفظ وضوح مغز کمک میکند. به تقویت عملکرد حافظه، کاهش مه
مغزی و بهبود شناخت کمک می کند. مطالعات نشان داده اند که کورکومین باعث افزایش
سطح هورمون رشد BDNF می شود که در بیماران آلزایمر کاهش مییابد.
دارچین
دارچین، یک ادویه کلاسیک، مملو از آنتی اکسیدانهایی
است که از تجمع پروتئین در مغز مرتبط با بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری میکند.
این ادویه نه تنها یادگیری و شکل گیری خاطرات جدید را تقویت میکند، به نورونها
کمک می کند تا ارتباطات جدید ایجاد کنند، بلکه این ادویه همچنین دارای آنتی اکسیدان
بالایی است که از مغز در برابر آسیب های ناشی از استرس محافظت میکند.
فلفل سیاه
فلفل سیاه، یکی از پرمصرف ترین ادویهها در
سطح جهان، برای سلامت مغز نیز فوق العاده است. ترکیب دارویی اصلی آن، پیپرین، مملو
از آنتی اکسیدان است.
این آنتی اکسیدان از سلولهای سالم مغز در برابر آسیب محافظت میکنند. فلفل سیاه همچنین با تحریک مسیرهای شیمیایی به مغز، عملکرد شناختی و حافظه را تقویت میکند.