هنر. امید بانوان؛ به نقل از سایت جایزه، نویسنده هندی «آرونداتی روی» برنده جایزه قلم پینتر
۲۰۲۴ شد. او این
جایزه را در مراسمی به میزبانی کتابخانه بریتانیا ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ دریافت خواهد کرد.
این جایزه که به یاد هرولد پینتر نویسنده فقید بریتانیایی تاسیس شده، هر سال به یک نویسنده شجاع که برای دفاع از آزادی بیان فعالیت میکند اهدا میشود.
روث بورثویک رئیس هیئت داوران این جایزه گفت: روی داستانهایش درباره بیعدالتی را با شوخ طبعی و زیبایی بیان میکند. در حالی که هند کانون مهمی در جهان است، او یک متفکر واقعی بینالمللی است و صدای قدرتمندش را نباید خاموش کرد.
خالد
عبدالله بازیگر و فعال اجتماعی که از اعضای هیئت داوران بود نیز آرونداتی روی را
صدای درخشان آزادی و عدالت خواند که در طول حدود ۳۰ سال اخیر سخنانش را با وضوح و
قاطعیت شدید بیان کرده است.
وی گفت: کتابهای او، نوشتههایش، روحی که با آن زندگی میکند، از زمان اولین کتابش «خدای چیزهای کوچک»، در بحرانهای فراوان و تاریکیهایی که جهان ما با آن مواجه شده، بسیار جذاب بودهاند.
وی با تأکید بر لحظه اندوهبار تاریخی که جهان به دلیل مصایبی که در غزه ایجاد شده با آن روبه روست، گفت: نیاز ما به نویسندگانی که تزلزلناپذیر باشند، بسیار زیاد است.
راجر رابینسون دیگر عضو هیئت داوران نیز گفت: هم داستانها و هم آثار غیرداستانی روی که به طور مداوم بر عدالت اجتماعی تمرکز دارد، نه تنها خوانندگان را در سراسر جهان مجذوب خود کرده، بلکه تفسیر وی درباره موضوعهایی مانند تخریب محیط زیست و نقض حقوق بشر نشان دهنده تعهد او به حمایت از حاشیه نشینان و به چالش کشیدن وضعیت موجود است.
آرونداتی روی با آرزوی این که ای کاش هارولد پینتر امروز با ما بود تا درباره چرخش تقریباً غیرقابل درک جهان بنویسد، گفت: از آنجا که او نیست، برخی از ما باید تمام تلاش خود را بکنیم تا پا جای پای او بگذاریم.
جایزه قلم پینتر سال ۲۰۰۹ توسط مؤسسه پن بریتانیا که از آزادی بیان دفاع میکند و ادبیات را گرامی میدارد، به یاد هارولد پینتر نمایشنامه نویس برنده جایزه نوبل ایجاد شد. این جایزه هر سال به نویسندهای مقیم بریتانیا، جمهوری ایرلند یا کشورهای مشترکالمنافع تعلق میگیرد که به تعبیر سخنرانی هارولد پینتر در هنگام دریافت جایزه نوبل ادبیات، نگاهی بیوقفه و سرسختانه به جهان داشته باشد و عزم فکری شدید برای تعریف حقیقت واقعی زندگی و جوامع ما نشان دهد.
ارونداتی
روی نویسنده و فعال سیاسی هندی برای دفاع از حقوق بشر، حمایت از حقوق زنان و نوشتن
رمان معروفش «خدای چیزهای کوچک» (۱۹۹۷) که برنده جایزه ادبی من بوکر شد، شهرت جهانی دارد. او سال ۲۰۱۴ یکی از صد چهره تاثیرگذار سال مجله تایم
بود.