تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : فرهنگی و هنری
خبرنگار :
کدخبر : 18156
تاریخ : چهارشنبه، 20 تیر 1403 - 11:23
توسط رئیس مرکز میراث ناملموس؛ فعالیت‌های بین‌المللی تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن تشریح شد رئیس مرکز میراث ناملموس گفت: موفق شدیم از ارمنستان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه و افغانستان در منطقه آسیای غربی گرد هم بیاییم و به فعالیت‌های مربوط به تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن بپردازیم.

فرهنگ. امید بانوان؛ به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، افتتاحیه ششمین نشست عادی شورای حکام مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی با حضور «علی دارابی» رئیس شورای حکام مرکز و قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، «روزانا جیاناندره» سرپرست دفتر یونسکو تهران و اعضای شورا، صبح روز سه‌شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳ در هتل لاله تهران برگزار شد.

 «آتوسا مومنی» رئیس مرکز میراث ناملموس در این جلسه گردآوری اطلاعات در زمینه اقدامات پاسدارانه و همکاری با سایر مراکز مقوله دوم‌ و شبکه‌سازی با عنوان نشست تخصصی پاسداری از میراث ناملموس و تاب‌آوری در مواجهه با تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی را از جمله مهمترین اقدامات انجام شده عنوان کرد.

 او به حضور متخصصان از کشورهای مختلف اشاره کرد و افزود: موفق شدیم از ارمنستان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه و افغانستان در منطقه آسیای غربی گرد هم بیاییم و به فعالیت‌های مربوط به تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن بپردازیم.

 مومنی ادامه داد: در حوزه ظرفیت‌سازی موفق به برگزاری کارگاه‌های ظرفیت‌سازی شدیم. یکی از این کارگاه‌های آموزشی اخیرا با همکاری کشور پاکستان برگزار شد. علاوه بر آموزش اجرایی‌سازی کنوانسیون ۲۰۲۳ راهکارهایی در این نشست شش روزه برای تمام متخصصان برگزار کردیم.

 او افزود: یکی از وظایف ما برگزاری کارگاه‌های ظرفیت‌سازی است. سال گذشته این دوره‌ها را ارزیابی کردیم و با همکاری خانم گیلجیان در ارمنستان تصمیم گرفتیم برای اولین بار این کارگاه را با محوریت میراث ناملموس درباره موزه‌ها برگزار کردیم.

 مومنی ادامه داد: یکی از نشست‌های مهم ما که جزو سیاست‌های ایران و یونسکو بود نشست‌های اطلاع رسانی و آموزش‌ها برای تصمیم گیران دولت‌ها بود که با پیشنهاد شورای حکام برای اولین بار در ایران برگزار شد و وزارت جهاد کشاورزی را پایلوت کردیم که با الگویی بتوانیم در سال‌های آینده آن را معرفی کنیم.

 مومنی گزارشی از انتشارات اعضای شورای حکام ارائه داد و گفت: ما توانستیم کتاب‌های مختلفی را به زبان فارسی و روسی و همینطور در آینده به زبان عربی منتشر کنیم. کتاب‌هایی درباره رویکردها و چالش‌های میراث ناملموس، با عنوان‌های میراث زنده در مواجهه با کووید ۱۹، متون پایه کنوانسیون ۲۰۲۳، میراث زنده آب، میراث فرهنگی و آینده، همکاری مرکز میراث ناملموس یونسکو که ترجمه فارسی آن در دستور کارمان قرار دارد. این کتاب‌ها توسط آقای ضرغامی در همایش بزرگ پاسداشت و بزرگداشت مقام پیشکسوتان میراث فرهنگی رونمایی شد.