تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : بوی نان، بوی تنور
خبرنگار :
کدخبر : 18323
تاریخ : جمعه، 29 تیر 1403 - 16:10
اشتباهات رایج در شست‌وشوی سبزیجات شست‌وشوی میوه و سبزیجات یک کار کاملا ناخودآگاه در افراد است و هیچ توجه و یا دقتی در مورد آن نداریم. اگر در شستن میوه‌ها و سبزیجات دقت کنید، از بسیاری از بیماری‌ها و باکتری‌ها در امان خواهید بود.

بوی نان. بوی تنور. امید بانوان؛ نمناک نوشت؛ میوه‌ها و سبزیجات همگی در زمین‌های باز می رویند و در نتیجه هزار نوع آلودگی و گرد و غبار روی آن‌ها می‌ریزد. آن‌ها همچنین با آب آلوده، حیوانات، خاک و کارگران کشاورزی در ارتباط بوده‌اند و از هر کدام آلودگی به خصوصی را گرفته‌اند. همچنین دست به دست چرخیده‌اند تا به ما رسیده‌اند، پس منبعی از آلودگی هستند.

پس برای شستن این دو ماده غذایی اول از همه دست خود را با دقت با آب و صابون بشوییید و سپس میوه را با دقت بشویید و هرگونه آلودگی را از روی آن پاک کنید. زمانی که شست‌وشوی شما به پایان رسید ، حتما با یک دستمال و یا حوله روی میوه‌ها را خشک کنید. حال می‌توانید بعد از خشک شدن کامل آن را پوست کنده، خرد کرده و میل کنید.

بعضی از میوه‌ها و سبزیجات هستند که نیاز به توجه ویژه‌تری دارند که در این قسمت به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

بروکلی و گل کلم

بروکلی و گل کلم می‌توانند هزاران نوع آلودگی را در خود جای بدهد که از دست شما خارج باشد. پس برای شست‌وشوی آن، دو دقیقه این دو سبزی را درون یک کاسه با آب سرد قرار دهید و سپس دوباره زیر شیر آب سرد بگیرید و بشویید.

آووکادو

شاید تا به حال نمی‌دانستید که باید پوست آووکادو را هم بشویید. چون به خیال خودتان نمی‌خواستید آن را بخورید، اما پوست آووکادو به گونه‌ای است که هر نوع آلودگی را به خود جذب می‌کند و در نتیجه این آلودگی به چاقو می‌چسبد و به داخل میوه نفوذ می‌کند. پس حتما پوست آن را شسته و دست بکشید تا آلودگی‌های چسبنده جدا شوند. بهتر است که از فرچه مخصوص میوه استفاده کنید.

بدترین روش برای شست‌وشوی سبزیجات استفاده از نمک و یا مایع ظرفشویی است، روشی غلط و بی فایده که در جامعه رواج پیدا کرده است.

به هنگام خرید باید ازسبزیجاتی را انتخاب کنیم که با آب آلوده آبیاری نشده باشند. در نهایت برای اطمینان از سلامت سبزیجات پس از شست‌وشو باید از مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین برای ضدعفونی نمودن استفاده کرد.

یکی از بیماری‌های شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. عامل این بیماری حاد باکتریال، باکتری به نام سالمونلاتیفی می‌باشد که از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، به بدن منتقل می شود.

به هنگام خروج این میکروب از بدن، اگر شست‌وشوی دست‌ها به درستی انجام نشود میتواند با تماس به آب و غذای دیگران انتقال یابد.

یکی از راه‌های دیگر انتقال این بیماری، استفاده از میوه و سبزیجات خامی است که کاملاً تمیز و ضد عفونی نشده باشند.

آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از روش‌های دیگر انتقال این میکروب بیماری‌زا به بدن است.

سایر نکات اضافه تر برای شستشوی میوه و سبزیجات

حتما چاقو، پوست کن، میوه خرد کن، سبزی خرد کن و تمام لوازم این چنینی را به دقت شست‌وشو دهید تا باکتری موجود روی سطوح آن‌ها به میوه و سبزیجات شما نفوذ نکند.

اگر به تمیزی چاقوی خود شک دارید، بعد از پوست کندن میوه دوباره میوه بدون پوست را شست‌وشو دهید.

هرگز میوه و سبزیجات را با مواد شویندۀ شیمیایی مثل مایع ظرفشویی و ... شست‌وشو ندهید. تنها روش شست‌وشو استفاده از آب سرد می‌باشد.

برای میوه‌ها و سبزیجاتی که پوست ضخیم دارند، مثل کرفس حتما از فرچه مخصوص شستشوی مواد خوراکی استفاده کنید.

مرحله خشک کردن میوه‌ها و سبزیجات را فراموش نکنید زیرا یک راه نهایی برای از بین بردن باکتری‌های باقیمانده روی سطح است.

اگر میوه یا سبزیجات را شستید و داخل یخچال گذاشتید، قبل از خوردن دوباره روی آن آب بگیرید.