تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : گزارش
خبرنگار :
کدخبر : 2184
تاریخ : یکشنبه، 14 مهر 1398 - 10:40
با حضور وکلا و روانشناسان همایش «چتر نارنجی» ‌برای یاری رساندن به زنان مددجو برگزار می‌شود همایش «چتر نارنجی» برای کمک به بانوانی که در زندگی چالش اجتماعی دارند روز ۱۸ مهر با حضور وکلای دادگستری و بانوان روانشناس در سرای محله اکباتان تهران برگزار می‌شود.

کرج - امید بانوان؛ ایرنا نوشت؛ مینا مهدی لو وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی گفت: پروژه چتر نارنجی برای کمک به زنان در ۴ فاز انجام می شود. فاز اول پروژه روز ۱۸ مهر جاری در سرای محله اکباتان از ساعت ۱۳ تا ۱۷ برگزار می شود.

این وکیل که ۱۴ سال در حوزه وکالت و سالها تخصص در حیطه خانواده با معضلات ومشکلات بانوان دارد اظهار کرد:‌ این کار در چهار قسمت و در دو بخش حقوقی و دو بخش روانشناسی انجام می گیرد. تیم حقوقی متشکل از شش وکیل است که در این همایش دو وکیل حضور خواهند داشت و تیم روانشناسی نیز همان شش روانشناس هستند که دو تا از آنها در این همایش با ما همکاری می کنند.

بررسی مشکلات زنان قبل و بعد از طلاق

وی افزود:‌ در این همایش در بخش حقوقی دیتاها و اطلاعات حقوقی که زنان در زمان ازدواج و بعد از طلاق با آن مواجه می شوند را بیان می کنیم که شامل نفقه، مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، نفقه ایام عده وحضانت و مراقبت فرزندان و مسائل دیگر مطرح و بررسی می شود.

مهدی لو ادامه داد: در بحث روانشناسی مسائل و چالش هایی که خانم‌ها در این حوزه با آن مواجهه هستند را بررسی می کنیم.

تشکیل کلاس های آموزشی

این وکیل پایه یک دادگستری گفت:‌ خروجی فاز اول این است که در کارگاههای آموزشی در سه یا ۴ جلسه مشاوره فردی و حقوقی و روانشناسی به کار آموزان می دهیم. به این ترتیب که یک روانشناس در جلسه حضور خواهد داشت و خانمها مسائل خود را بازگو کرده و این کارشناس تا جایی که لازم باشد آنها را هدایت خواهد کرد و در بخش دوم، ‌ مشاوره های حقوقی داده خواهد شد.

وی ادامه داد :‌ قسمت سوم کار راجع به حس ارزشمندی خانم ها هست، به برخی از آنها به دلیل نیاز مالی و حس ارزشمندی در کارگاههای آموزشی که در سرای محله ها برگزار می شود آموزش می دهیم. که این آموزشها در زمینه ها و شغل‌های زود بازده خواهد بود.

راه اندازی بازارچه خیریه در سرای محلات

این وکیل پایه یک دادگستری افزود:‌ بعد از آن راه اندازی بازارچه های خیریه در سرای محله است که می خواهیم آنها بیایند و ساخته ها و مصنوعات خود را بفروشند و متوجه شوند برای بدست آوردن پول نیازمند کسی نیستند.

وی تصریح کرد:‌ در بخش چهارم ممکن است برخی از این خانم ها نخواهند به آن زندگی باز گردند که این فاز به صورت تخصصی حقوقی است و وکلای ما در کنار این خانم ها مشاوره می دهند و اگر از لحاظ مالی مشکل داشته باشند، توسط بنیادی که صندوق آن از طریق خیرین شارژ می شود و برای نیاز حق الوکاله نیازمندان تعبیه و تعریف شده است و وکلایی هم وجود دارند که وکلای کانون هستند و کار وکالت را یا بصورت معاضدتی یا تخفیفی تقبل می کنند و در مقابل دریافت هزینه دادرسی و یا حق الوکاله خیلی کمتر از تعرفه وکالت، فعالیت می کنند.

بانوان با حس خوب به زندگی قبلی باز گردند

کارشناس ارشد حقوق خصوصی تاکید کرد:‌ دو مساله وجود دارد تلاش داریم که خانمها با یک احساس خوب به خانه و کاشانه خود برگردند و پیش پینی می شود که دو سوم خانم ها این حس رو داشته باشند و می گویند که ما با همسران خود مساله داریم ما مشاوره با همسران آنها می گذاریم، جلسه ‌مشاوره تکی و گروهی با همسران و بعد از جلسه آشتی برای آنها ترتیب می دهیم.

وی افزود :‌ این افراد تجربیات خود را به اشتراک می گذارند و آن چیزی که بعد از مشکلات با آن مواجه شدند را می گویند و حس و حال زمان قبل و بعد خود را از مشکلاتشان بیان می کنند.

ایجاد موسسه بنیاد «ماوای چتر نارنجی»

مهدی لو گفت:‌ یک بنیادی به نام «ماوا» وجود دارد که برای انجام کار خیر خواهانه توسط یک روانشناس مشاوره انجام می‌شود. ما نیز در امتداد این بنیاد ماوای چتر نارنجی تشکیل خواهیم داد که این خانم‌ها و همسرانی که با زنان خود آشتی کردند در این بنیاد ماوای چتر نارنجی حضور داشته باشند و این جلسات کاملا رایگان است. همانطور که کل پروژه رایگان است و درخواست کنندگان مشاوره حقوقی و روانشناسی تخصصی دریافت می کنند.

وی ادامه داد :‌ این پروژه دارای ۱۰ تا ۱۲ نفر راهبر است، ‌راهبرانی که جزو فرهیختگان رشته های علوم انسانی حقوقی و روانشناسی و غیره هستند و در کار به ما کمک می کنند. این یک پروژه اجتماعی است چون مساله زنان جزو دغدغه های ماست که روز همایش این تعداد ( ۱۲ نفر) حضور خواهند یافت و به عنوان بالهای پروژه فعال هستند و کار را از ابتدا تا انتها جلو می برند.

انجام پروژه بصورت فصلی در سال

این وکیل بانوان گفت:‌ پروژه یکبار انجام نخواهد شد بلکه هر فصل یکبار انجام می شود آ ن هم در سراسر ایران و در تهران و شهرستانهای دیگر با رایزنی و با کمک همه آدمهایی که این دغدغه را دارند ان شاء الله بتوانیم مساله را انجام دهیم.

وی افزود:‌ طلاق در جامعه ما در حال زیاد شدن است و گسست در خانواده هایی که حتی طلاق در آنها بوجود نیامده است وجود دارد. مساله فرزندانی است که در خانواده های گسسته وجود دارد این فرزندان در موقع رسیدن به سن بلوغ با یکسری چالش های روبرو هستند که هیچ جوابی برای آن وجود ندارد و ممکن اس به یکسری ناهنجاری ها تن دهند و به انحرافاتی کشیده شوند مانند اعتیاد وغیره.

کارشناس حقوقی ادامه داد:‌ ما نمی خواهیم به سهم خود این اتفاقات برای بچه ها بیفتد. کمک به این بچه ها بسیار مهم است اگر رابطه میان زوجین اصلاح بشود قطع بچه ها در این خانواده ها وضعیت بهتری خواهند داشت.

چتر نارنجی عامل شور و زندگی است

عنوان چتر نارنجی برای این کار انتخاب شده چون نارنجی از نظر ما رنگ شور و زندگی است. این چتر نارنجی برند نیست این یک نمادی است که هر زمان به گوش شنونده ای رسید برایش تداعی بشود که این قرار است یکسری خدمات رو در اختیار قشری از خانواده ها قرار بدهد آنهم بدون هیچ منفعت مالی برای اجرا کننده.

تمام پروژه از همین سه ماه پیش که شروع شده تا زمانی که توفیق داشته باشین در تمام عرصه ها رایگان خواهد بود. همه بدن چشمداشت مالی داریم کار می کنیم.

نیازمند اسپانسر و حامی مالی هستیم

این وکیل دادگستری گفت: این کار چون رایگان است برای هزینه برگزاری همایش نیاز مالی داریم و نیازمند جذب اسپانسر هستیم از کسانی که این مسائل برایش معضل باشد و بتوانیم ارتباط بگیریم، استفاده خواهیم کرد.

اطلاع رسانی به حضور زنان و وکلا کمک می کند

مهدی لو افزود: این پروژه اگر به موقع از سوی رسانه ها اطلاع رسانی شود برای خانم هایی که این معضل را دارند و در برابر این مشکل گارد می گیرند که ما زندگی مان خوب است و عدم پذیرش دارند و نمی خواهند بیایند جلو بسیار مناسب است و اگر درست اطلاع رسانی شود، هم وکلای خیر جلو می آیند و هم کسانی که این معضل را دارا هستند حضور می یابند.

وی گفت: ما ۵۰ نفر یاری خواه در همایش خواهیم داشت که به آنها کمک می کنیم و برای جذب این افراد از شبکه های اجتماعی استفاده شده است. تا الان در حدود ۳۰ نفر جذب شده ولی سالن همایش در حدود ۱۰۰ نفر خواهان کمک حقوقی گنجایش دارد.

درخواست کمک از سازمانها

مهدی لو افزود: از معاونت اجتماعی شهرداری سازمان بهزیستی ادارات اوقاف و امور خیریه و تمام موسساتی که خواهان کمک خیر خواهانه به اقشار مردمی هستند درخواست داریم به یاری ما بیایند و سرای محله ها و اماکن عمومی را در اختیار این کار خیر قرار دهند.

انتهایپیام/