تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار :
کدخبر : 2543
تاریخ : دوشنبه، 25 آذر 1398 - 14:15
معاون فرهنگی قوه قضائیه مطرح کرد: عدم آگاهی حقوقی در امضای قراردادها امکان دادرسی را سلب می‌کند اکثر مردم به دلیل ناآگاهی حقوقی برگه هایی امضای می‌کنند که دادرسی را از آن ها سلب می‌کند

کرج - امید بانوان؛ به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان البرز؛ حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در آئین اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» اظهار داشت: اکثر افراد جامعه با وجود تحصیلات عالیه به دلیل عدم آگاهی از بسیاری از اصطلاحات فقهی و حقوقی در هنگام معاملات برگه‌هایی را امضا می‌کنند که اختیارات کامل برای دادرسی را از آن‌ها سلب می‌کند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در این آئین، در تشریح ضرورت اجرای این طرح ضمن بیان این مهم که دستگاه قضائی در دوره جدید همت ویژه دارد که ارائه خدماتش را به مردم بیشتر کند، تصریح کرد: متولیان امر در دادگاه‌ها همیشه دنبال احقاق حق بوده‌اند که وظیفه ذاتی دستگاه قضا است. ولی مازاد بر انجام این وظیفه ذاتی، بنا داریم این قبیل خدمات را افزایش داده و به مردم نیز اطلاع‌رسانی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی با تاکید بر ارتقای سواد حقوقی مردم در مسائل مبتلابه جامعه، اظهار داشت: طرح هر مسجد یک حقوقدان دو کارکرد دارد که بر این اساس اولا متخصصان حقوقی، به صورت هفتگی یا ماهانه در مساجد حضور یافته و با سخنرانی‌های خود آگاهی حقوقی مردم را به صورت عمومی افرایش می‌دهند.

وی ادامه داد: کارکرد دوم این است که با ارائه مشاوره‌های خصوصی قبل و بعد از وقوع هر رخدادی مردم را راهنمایی می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه مطمئنا راهنمایی‌های پیشین بسیار ارزشمندتر و کم هزینه‌تر تمام خواهد شد، اظهارداشت: در عصر کنونی ورود به هر عرصه سرمایه‌گذاری نیازمند مشاوره حقوقی است.

معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: اکثر افراد جامعه با وجود تحصیلات عالیه به دلیل عدم آگاهی از بسیاری از اصطلاحات فقهی و حقوقی در هنگام معاملات برگه‌هایی را امضا می‌کنند که اختیارات کامل برای دادرسی را از آن‌ها سلب می‌کند.

وی با بیان اینکه امروز مردم به دانش حقوقی بیشتری در پیگیری و حل مسائل خود نیاز دارند، گفت: بسیاری از مردم ناآگاهانه موضوعی که کیفری نیست را به دادسرا ارجاع داده و بعد از تشکیل پرونده و عدم دریافت رضایت مطلوب از روند دادرسی متوجه می‌شوند که از همان ابتدای کار برای دادخواهی راه را اشتباه رفته‌اند.

وی ادامه داد: وقتی می‌گوییم هر مسجد یک حقوقدان برای این است که با افزایش آگاهی حقوقی مردم بخشی از مشکلات را از دوش جامعه برداریم.

معاون فرهنگی قوه قضائیه ضمن ادای احترام به مقام ائمه جمعه و جماعت خاطرنشان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری امام مسجد و امام هر شهر و محله باید در تمامی زوایای اجتماعی و فرهنگی کارکرد داشته باشد. لذا، بر آن شدیم توسعه و گسترش آگاهی عمومی مردم با محور فعالیت ائمه جماعت در مساجد انجام شود تا در یک حرکت جهادی مردم به سمت مساجد و آگاه شدن حرکت کنند.

وی در توضیح اینکه چرا ارائه مشاوره به مردم با محوریت مسجد آغاز شد، گفت: تمدن اسلامی حول محور مسجد شکل گرفت. پیامبر اسلام (ص) از همان ابتدای بنیانگذاری حکومت خویش رسالت خود را در مسجد آغاز کرد و همه کار‌ها در مدینه النبی در مسجد انجام می‌شد. مسجد در آن زمان دارای جایگاه‌های ویژه‌ای بود که افراد با مراجعه به آن‌ها و مشورت با پیامبر به رفع مشکلات خویش می‌پرداختند.

وی ادامه داد: مسجد هم محل آگاهی‌بخشی و ارزشگذاری است و هم محل جلب قلوب مومنین به سمت خداوند متعال و هم محلی است برای افزایش آگاهی و معرفت در تمام مسائل ایمانی و اعتقادی که با مسائل حقوقی نیز عجین می‌شود؛ لذا لازم است مسجد پرشور باشد و گاه تخصصی به مسائل ورود کند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در تبیین نقش‌های مختلفی که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: نیاز است که با تعامل با یکدیگر این نقش‌ها را پیش ببریم. دستگاه‌ها و مراکز مرتبط با مساجد از یکسو و افراد مرتبط با قوه قضائیه که می‌خواهند این خدمت را ارائه کنند در نوک هرم این حرکت قرار دارند، لذا باید با تقسیم کار در این حرکت جهادی مشارکت داشته باشند.

وی ضمن تجلیل از مشاوران حقوقی و قضائی که در این طرح شرکت کرده‌اند، اذعان داشت: از آنجایی که مشاوران شرکت کننده در این طرح تربیت حقوقی مردم را به عهده دارند درواقع همانند معلمان دارای جایگاه ویژه‌ای هستند که باید مد نظر قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی خاطرنشان کرد: میزان حضور حقوقدانان در مساجد بستگی به خود مردم محل و ائمه جماعت مسجد دارد. ممکن است اکنون با حداقل توان و ظرفیت این طرح شروع شود، اما اگر مطالبه‌گران خوبی باشند حتما دادگستری و عوامل حقوقی و قضائی مشارکت کننده در این طرح تشویق خواهند شد و خدمات بیشتری ارائه خواهند داد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه، ابراز امیدواری کرد با تشریک مساعی از وقوع بسیاری از مشکلات قضائی پیشگیری کنیم و میزان پرونده قضائی را با اصل پیشگیری کاهش دهیم.

انتهای پیام/