تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار : تیلدا حسینی
کدخبر : 2721
تاریخ : دوشنبه، 30 دی 1398 - 23:39
اجرای قانون هوای پاک و دری که هنوز روی همان پاشنه می‌چرخد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز به مناسبت «روز هوای پاک» با حضور در جمع اصحاب رسانه علاوه بر ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت کاهش آلودگی هوا، به سوالات آنان پاسخ داد.

کرج - امید بانوان؛ «فردین حکیمی» ضمن اعلام شعار هفته هوای پاک، «اقدام و عمل» اظهار داشت: کلید اصلی حل مشکلات زیست محیطی کشور مشارکت همه آحاد جامعه است.

وی 4 سیاست عمده ابلاغی از سوی ریاست جمهوری در طول برنامه ششم توسعه را  کاهش آلودگی هوا، شناسایی کانونهای داخلی ریزگردها و مهار و تثبیت آنها، ساماندهی وضعیت پسماند در کلانشهرها و تخصیص حقابه زیست محیطی تالابها و رودخانه‌ها اعلام کرد.

حکیمی ضمن ابراز تأسف از عدم حمایت برخی دستگاه‌های اجرایی ذیربط در  انجام رسالت خویش در اجرای قانون هوای پاک در راستای کاهش آلودگی هوا ابراز داشت: بر اساس قانون هوای پاک 15 دستگاه در این امر دخیل هستند. از آنجایی که وظیفه ما نظارتی است، با رصد عملکرد آنان متوجه شدیم متاسفانه بسیاری از مسئولان، حفاظت از محیط زیست را اولویت اول وظایف ذاتی دستگاه خویش نمی‌دانند.

وی افزود: با وجود تذکرات پیاپی در جلسات کارگروه حفاظت محیط زیست متاسفانه این روند به قوت خود باقی است؛ ولی ما نیز از انجام وظیفه نظارتی خود کوتاه نیامده و همانطور که بارها اعلام کرده‌ایم در اعمال قانون با هیچ کس شوخی نداریم.

وی آگاهی از شرایط موجود محیط زیست را حق مردم و توجه به سلامت آنان را مهمترین اولویت تصمیم‌گیران در جلسات کارشناسی کارگروههای حفظ محیط زیست دانست و تصریح کرد: متاسفانه کوتاهی در انجام وظیفه برخی مسئولان مورد رضایت ما نیست و معتقدیم مشکلات اعتباری به انجام اقدامات لازم برای حفظ محیط زیست ربطی ندارد.

فردین حکیمی صراحتا شهرداری‌ها را یکی از دستگاههایی اعلام کرد که در این امر کوتاهی کرده‌اند و اظهار داشت: در همین روزهای یادآوری هوای پاک هیچ بنری در مورد این هفته مهم در سطح شهر مشاهده نشده است که خود بیانگر این امر است که در برابر بسیاری از مناسبت‌ها و رویدادهای حتی کم اهمیت‌تر محیط زیست به قعر لیست اولویتهای این نهاد سقوط کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با تأکید مجدد بر اینکه در اجرای قانون با کسی تعارف نداریم، ابراز داشت: بیش از 8 شهردار به دلیل تخلفات محرز در زمینه محیط زیست به مراجع قضائی ارجاع و عمدتا محکوم شده‌اند که برخی از آنان به دلیل مبادرت به سوزاندن زباله در مرکز دپوی زباله محکوم شدند.

وی وضعیت حلقه دره را در حال حاضر نامطلوب دانست و گفت: به منظور رسیدگی به این امر علیه سازمان مدیریت پسماند اعلام جرم کرده‌ایم.

حکیمی در پاسخ به این سؤال که با توجه به جلسات مکرر کارگروه حفظ محیط زیست و جلسات اضطرار آلودگی هوا در اوج روزهای آلوده البرز در هفته‌های اخیر، قرار است چه اتفاق مثبت و قاطعی در زمینه کاهش آلودگی هوا رخ خواهد داد، گفت: تصمیمات مهم در این خصوص در جلسات کارگروه  محیط زیست و با حضور کارشناسان و متخصصان امر صورت می‌گیرد؛ در حالیکه جلسه اضطرار فقط منوط به تصمیات مقطعی است. اما جای خرسندی است که از این به بعد دادستانی مراکز استان البرز و بازرسین مربوطه قضائی بیشتر از پیش پیگیر وضعیت محیط زیست هستند و گزارشات جامعی در سطح استانی و ملی تدوین شده و با خاطیان قاطعانه برخورد خواهد شد.

وی پیگیری ثبت تالاب صالحیه را یکی از اولویت‌های حفاظت محیط زیست البرز اعلام کرد و اظهار داشت: از آنجایی که این تالاب جزو مناطق 4 گانه نیست، امکان ایجاد پاسگاه و نظارت و حفاظت ویژه از این منطقه فعلا وجود ندارد ولی با ارائه گزارش‌های توجیهی به شورای عالی محیط زیست امیدواریم این امکان فراهم شود تا بتوان آن را به عنوان منطقه شکار ممنوع به ثبت رسانده و اقدامات لازم برای نظارت و حفاظت ویژه از آن فراهم شود.

فردین حکیمی با اشاره به چرای شترهای سرگردان که غالبا از استان مرکزی و قزوین به این سرزمین هجوم می‌آورند، ابراز داشت: در حالیکه منابع طبیعی البرز در حال اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در محدوده تالاب صالحیه است، چرای این شترها تهدیدی جدی در افزایش بیابان و تقویت کانونهای ریزگرد در این منطقه محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به طرح انتقال آب رودخانه کرج به تهران و زیاران طالقان به کرج گفت: در صورت تحقق انتقال آب رودخانه کرج به تهران حقابه زیست محیطی آن باید طبق قانون رعایت شود. همچنین انتقال آب زیاران به کرج از طریق تونل نیز به دلیل اثرات مخرب زیست محیطی از نظر ما مردود است، همانطور که در کمیته ارزیابی نیز این طرح برای چهارمین بار با مخالفت روبرو شده است.

وی در پایان گزارشی از وضعیت منابع آلاینده‌های ثابت و متحرک در البرز ارائه و خاطرنشان کرد: 35 درصد علت آلودگی هوای استان مربوط به منابع ثابت و 62 درصد نیز به منابع متحرک ربط دارد که ۹ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در استان وضعیت کلیه آلاینده‌های هوا را در مناطق مختلف گزارش می‌دهند.

انتهای پیام/