کرج - امید بانوان؛ مهر نوشت؛ زمانی که موز به طور کامل میرسد، بر روی پوست آن، لکههای گرد کوچک و سیاهی ایجاد میشود که ناشی از وجود آنزیمی موسوم به «تیروسیناز» است.
آنزیمی مشابه نیز در پوست انسان وجود دارد که وجود تعداد بالای آن موجب ابتلای فرد به کشندهترین نوع سرطان پوست، موسوم به ملانوما، میشود. تیمی از محققان سوئیسی با وجود این ویژگیهای مشترک، اسکنر سرطان ساختند تا بدین ترتیب قبل از استفاده از بافت انسانی، آزمایشات خود را بر روی پوست موز انجام دهند.
در ابتدا این محققان دریافتند که این آنزیم نشانگر اصلی رشد سرطان پوست است. در ابتداییترین مرحله ۱ سرطان، آنزیم خیلی پدیدار و آشکار نیست، اما در مرحله ۲ شروع به گسترش میکند و در نهایت در مرحله ۳ پخش میشود که در همین مرحله است که سرطان شروع به گسترش به تمامی نقاط بدن میکند.
هر چقدر سرطان زودتر تشخیص داده شود، شانس زنده ماندن بیشتر است. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، در صورت تشخیص سرطان در مرحله ۱ شانس زنده ماندن فرد تا ۱۰ سال ۹۵ درصد خواهد بود، در حالیکه تشخیص در اواسط مرحله ۳، شانس زنده ماندن را تا ۴۳ درصد کاهش میدهد.
هاربرت گیرالت، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما با کار بر روی میوه میتوانیم شیوه تشخیص را قبل از امتحان بر روی نمونه انسانی، مورد آزمایش قرار دهیم.» محققان معتقدند که در صورت ساخت این اسکنر، دیگر بیمار نیازی به نمونهبرداری و شیمی درمانیهای بیمورد نخواهد داشت.
انتهای پیام/