کرج - امید بانوان؛ ایسنا نوشت؛ «احمدرضا فیروزی» در جلسه کارگروه اشتغال استان البرز که روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه در استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به اهمیت مشاغل خانگی گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از جمله طرحهایی که در سال ۱۳۸۴ توسط جهاد دانشگاهی در شهرستان کرج کلید اصلی آن زده شد و دو سال پس از ارجاع به هیئت دولت تصویب و از سال ۱۳۸۹ به استانها ابلاغ شد.
فیروزی افزود: اجرای این طرح با چند سال وقفه مواجه شد و در نهایت سال ۱۳۹۶ بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی یک تفاهمنامه امضا شد تا این طرح به صورت پایلوت در ۹ استان کشور اجرایی شود.
وی ادامه داد: پس از آن نگاه بر این بود که این طرح در همه استانهای کشور اجرا شود، بر همین اساس از زمستان سال گذشته مجدداً تفاهمنامهای برای اجرا در ۳۱ استان کشور امضا و برنامهریزیهای لازم از ابتدای امسال در حال انجام است.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز با بیان اینکه هدف اصلی این طرح ایجاد اشتغال است، گفت: نگاه اولیه به این طرح بر این اساس بود که مشاغل خانگی به دلیل زیرپلهای بودن از طرحهای حمایتی هم برخوردار نبودند و این طرح به تصویب دولت رسید و یک ستاد هم برای آن تشکیل شد تا مشاغل خانگی در حوزه کلان از حمایتهای لازم برخوردار شود.
فیروزی خاطرنشان کرد: در ستادی که برای طرح مشاغل خانگی تشکیل شده ۲۵ نهاد و دستگاه عضویت دارند که هم کدام نقش خاصی را ایفا میکند، حوزههای کشاورزی، فرهنگی، وزارت صمت و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هم از حوزههایی که برای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: به طور کلی مجموعاً ۳۶۵ رشته شغل خانگی در این طرح تعریف شده است، البته میتوان تعداد این رشتهها را افزایش داد.
این مسئول با بیان اینکه در البرز در فاز مطالعاتی طرح هستیم گفت: یکی از موضوعات مهمی که در این مطالعات مورد نظر قرار دارد بحث سنجش ظرفیتها برای ایجاد مشاغل جدید است. در این بین تفاوتی که البرز با سایر استانهای کشور دارد بحث مهاجرپذیری و شکل نگرفتن شاکله و پایههای مورد نیاز و نداشتن تجربیات لازم است.
فیروزی اظهار کرد: در حال حاضر پیمایش مشاغل خانگی در استان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف مشاغل موجود انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این بخش برای یک سال آینده ۲۵۰۰ نفر ظرفیت داریم، گفت: برای اتصال مشاغل خانگی به بازار بحث توانمندسازی افراد شناسایی شده اهمیت زیادی دارد، بر همین اساس موضوع مشاوره و راهنمایی در دستور کار قرار دارد تا به طور کلی مشاغل خانگی استان از حالت آشفتگی موجود خارج شود.
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در این طرح به موضوع پیشرانها هم برای طی مراحل اولیه تا آموزش تخصصی و رسیدن به یک بازار تثبیت شده در نظر گرفته شده است.
در پایان «جهانگیر شاهمرادی»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار البرز، هم با بیان اینکه در استان البرز تعداد بالایی از زنان سرپرست خانوار حضور دارند گفت: این موضوع نیاز به پرداختن به مشاغل خانگی به صورت علمی و فنی را بیش از پیش گوشزد میکند بنابراین همه دستگاهها مکلف به همکاری با جهاد دانشگاهی هستند تا طرح عملیاتی در یک زمانبندی کوتاه آماده شود.
انتهای پیام/