کرج - امید بانوان؛ فارس نوشت؛ حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال احتمال خطر مرگ را در پی دارد گفت: بوتولیسم یک بیماری فلجکننده جدی و نادر است که توسط سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد میشود. از باکتریهایی که باعث فلج میشود، باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را میتوان نام برد. کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری میلهای شکلی است که در وضعیت کم اکسیژن (بیهوازی) بهتر رشد میکند.
وی ادامه داد: این باکتری در مواد غذایی، حتی در خوراکیهای کنسروی که بهاندازه کافی حرارت ندیدهاند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت میشود. با خوردن مواد غذایی آلوده، استنشاق خاکآلوده و یا ورود باکتری از زخم پوستی، فرد دچار علائم بیماری میشود.
وی افزود: سه نوع عمده بوتولیسم عبارتاند از بوتولیسم غذایی یا باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در محیط کم اکسیژن رشد کرده و سم تولید میکند. غذاهای کنسرو شده معمولاً منبع نوع غذایی است و در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بهکار رفته و هنگام مصرف نیز حرارت کمی دیدهاند، ایجاد میشود.
عبدالعزیزی اظهار داشت: نوع دوم بوتولیسم زخم که اگر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم وارد زخم و بریدگی پوست شود، میتواند ایجاد یک عفونت خطرناک کنند. همچنین افراد بعد از تزریق داروهای غیرقانونی و مخدر، آلوده میشوند.
وی نوع سوم این بوتولیسم را اینگونه توضیح داد: نوع سوم بوتولیسم نوزادان است که شایعترین شکل بوتولیسم است. آغاز آن پس از رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در روده بچهها است. این بیماری معمولاً بین سن شش هفتگی تا ششماهگی برجسته و بارز است. بچهها ممکن است باکتری را با خوردن غذای آلوده و یا تماس با خاک بگیرند.
به نقل از غذا دارو، این کارشناس بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه کودکان کمتر از یک سال ممکن است با خوردن عسل به بیماری کشنده بوتولیسم دچار شوند هشدار داد: این باکتری در روده نوزاد رشد کرده و سم آزاد میکند. تمام اشکال بوتولیسم، کشنده است و بهعنوان اورژانسهای پزشکی در نظر گرفته میشود. ایمونوگلوبین انسانی ضد بوتولیسم، درمان اختصاصی بوتولیسم نوع شیرخوارگی محسوب میشود که هنگام تشخیص بالینی باید درمان را حتی قبل از انجام آزمایشها شروع کرد.
انتهای پیام/