*به علت شیوع ویروس کرونا و توصیههای اکید مسئولان و متخصصان امور بهداشتی و درمانی مبنی بر پرهیز از برگزاری تجمعات باهدف جلوگیری از گسترش بیماری که منجر به توقف موقت برگزاری مراسم عبادی سیاسی نماز جمعه شده است، آیتالله حسینی همدانی در قالب بیست و چهارمین خطبه مکتوب جمعه توصیهها و تذکراتی را بیان فرمودند.
کرج - امید بانوان| به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، متن بیست و چهارمین خطبه مکتوب جمعه نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز و امامجمعه کرج به شرح زیر است:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ الطّاهِرین.
سلامعلیکم و رحمهالله و برکاته.
امروز بیست و چهارم مردادماه مصادف با بیست و چهارم ذیالحجه، بیست و چهارمین خطبه مکتوب را در هفته بیست و پنجم محرومیت از نماز جمعه، قلمی میکنم. و از خدای تعالی در این روزهای پر خیر و برکت ماه ذیالحجه میخواهم این بلیه را سر اهل ایمان در سراسر عالم مرتفع بگرداند. در این روز جمعه با تمام وجود به عجز و ناتوانی خود اقرار میکنیم و از قادر متعال حکیم طلب عفو بخشش داریم و بهحق حسینش (علیهالسلام) قسمش میدهیم ما را محروم از فیض محرّم نگرداند.
امروز جمعه ۲۴ ذیالحجه روز بزرگ و باعظمت مباهله است. حتماً در این روزها داستان مباهله و آنچه قرآن کریم در اینباره بیان فرموده را بررسی کنید. بعد از آنکه رسول خدا با حکمت و موعظه و در بعض موارد با جدال احسن مسیحیان نجران را به مسیر حق دعوت کرد و نپذیرفتند اقدام به مباهله فرمود. این بار معجزه رسول خدا صلیالله علیه و آله که پر از عبرت و معرفت است به تعلیم الهی با دعوت به مباهله صورت گرفته است. و با جریان مباهله دیگر کسی نمیتواند مقام اهلبیت علیهمالسلام و جایگاه رفیع آنان را در عالم هستی کتمان کند.
آیه ۶۱ سوره مبارکه آلعمران به ویژگی انحصاری امیرالمؤمنین علیهالسلام و عصمت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها اشاره دارد. و طبق نقل روز ۲۴ ذیالحجه روزی است که مولانا امیرالمؤمنین علیهالسلام در حال رکوع انگشتر خود را به سائل بخشیدند و در شأن ایشان آیه ۵۵ سوره مبارکه مائده نازل شد.
روز بزرگی است با اعمال مستحبی و دعای مباهله که شبیه دعای سحر است. اهمیت مباهله کمتر از غدیر نیست بلکه اگر دقت کنیم بیشتر است اما مهجور مانده و کمتر به معارف آن پرداخته میشود. باید جلساتی تشکیل شود و به زوایای این مهم پرداخته شود.
۲۵ ذیالحجه روز نزول آیات مبارکه سوره انسان است که در شأن اهلبیت علیهمالسلام نازل شد و این روز را به نام خانواده نامگذاری کردند.
یکی از مسائل مهم و پر تأکید اسلام، مسئله خانواده، حفظ و تحکیم آن است. و بههیچوجه از بین رفتن و متلاشی شدن پیوند خانوادگی که بین زوجین و بعد فرزندان برقرار است را نمیپذیرد و اقدام کنندگان را بهشدت مذمت میکند. حفظ خانواده از انهدام یکی از مهمترین اهداف پیوند اجتماعی اسلام است. با توجه به آیات شریفه قرآن کریم میفهمیم که اصل تشکیل خانواده به دستور خدای تعالی است. انسان احتیاج به آرامش و سکون داشت، با اینکه اساساً بهشت سکونتگاه است و محل آرامش اما آدم احتیاج به همسر و تشکیل خانواده داشت تا در کنار همسر سکونت و آرامش داشته باشد. قسمتی از آیه ۱۸۹ سوره مبارکه اعراف میفرماید: «وَ جَعَلَ مِنْها زَوْجَها لِیَسْکُنَ إِلَیْها…» یا در آیه ۲۱ سوره مبارکه روم فرمود: از نشانههای قدرت خداوند این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش پیدا کنید. و بعد به دو امر مهم و حیاتی که برای ادامه این آرامش لازم است و موجب تحکیم همسری میشود اشاره فرمود که: «وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَ رَحْمَهً.»یکی اینکه نسبت به هم صمیمانه، دوست باشید و دیگری اینکه نسبت به هم انعطاف داشته باشید و یکدیگر را مورد رحمت و گذشت قرار دهید.
این دستور و جعل خداوند است برای استحکام خانواده و اتفاقاً از طرف شیطان و اعوانش ویروسهای خطرناکی برای از بین بردن محبت و مودت شایع میشود. در قدیم سحر و جادو بود که امروزه تا حدودی از بین رفته ولی بهجای او فضای مجازی با هزار رنگ و لعاب همان کار را میکند و رابطه محکم بین همسران را از بین برده به نفرت و انزجار تبدیل میکند. یعنی مودتی را که خدا دستور داد به دشمنی و رحمت را به نقمت تبدیل میکند. استفاده کنندگان از فضای مجازی باید برای خودشان قاعدههایی را قرار دهند و الا بدون اینکه متوجه شوند در دامهای خطرناکی گرفتار میشوند.
خدای تعالی در آیه ۱۹ سوره مبارکه نساء برای حفظ اساس خانواده به همسران میفرماید: و «عَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» با همسرانتان به نیکی رفتار کنید. «فَإِن کَرِهتُمُوهُنَّ فَعَسی أَن تَکرَهُوا شَیئاً وَ یَجعَلَ اللّهُ فِیهِ خَیراً کَثِیراً.» یعنی صبوری کنید شاید این چیزی که در ظاهر از آن ناراحت هستید برای شما خیر فراوانی را به همراه داشته باشد و شما باعجله خود را از آن محروم میکنید.
عزیزان دقت دارید در این ملاکهایی که خداوند برای استحکام خانواده بیان کرده مهریه زیاد و جهیزیه گرانقیمت و مجلس عروسی کذا و کذا و سرویس طلا و عکاس و … را قرار نداده حتی زیبائی چهره و اصالت خانوادگی و نسل و امثال اینها را هم بهعنوان شاخص قرار نداده، بله تقوا و طهارت مولد و کفو بودن اینها ملاک است.
راجع به مدیریت مرد در خانه قصد داشتم نکتهای عرض کنم اما بماند برای بعد. ولی باید به این مطلب توجه داشت از آنجا که رکن اصلی خانه و خانواده زن و مادر است اسلام به مادران و عظمت وظیفه آنان و تربیت فرزندان اهمیت خاص داده است و به حضور فعال آنان در خانه فرمان داده است. فرمود: «وَ قَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ…» در خانه ها قرار و آرام گیرید… همان چیزی که بوقهای استکباری و دسیسههای شیطانی تلاش میکنند از بین ببرند و تا حدودی موفق شدهاند.
اول نقشهای محوری که بانوان دارند را با وعدههای در ظاهر شیرین و در باطن تلخ، لوث کرده از کار میاندازند و بعد خانواده را نابود میکنند. درحالیکه همین امروز در تعدادی از کشورها که فهمیدهاند مسیر را غلط رفتهاند مقرارتی وضع کردهاند که نتیجهاش بازگشت مادران به خانه است برای تربیت فرزندانشان. مثلاً در بعضی از کشورها قیمت نگهداری کودکان تا سه سال بهشدت گران است بهطوریکه خانوادهها ترجیح میدهند مرخصی بگیرند و در منزل بمانند و از آنطرف هم دولتها تا سه سال بهراحتی مرخصی میدهند. و امثال این موارد که فراوان است درحالیکه اسلام قرنها قبل به همه این امور توجه داشته و دستورات لازم را داده است.
اگر کودکان در هفت سال اول که در مدرسه مادر مشغول یادگیری است خوب تعلیم ببیند سالهای بعدی او بدون مشکل جدی سپری خواهد شد. بحث حقوق خانواده و حفظ و تحکیم آن مسائل فراوانی دارد که در این مجال نمیگنجد. آنچه برای امروز ما اهمیت دارد این است که همه وظیفه داریم تلاش کنیم تا مقدمات تشکیل خانواده، آسان شود و موانع دستوپا گیر که این مهم را به تأخیر میاندازد از میان برداشته شوند. کوتاهی کردن در این زمینه قطعاً برای متولیان ضمانآور است.
۲۶ مرداد سالگشت بازگشت آزادگان سرافراز به ایران را گرامی میداریم. بیان خاطرات و شرح زندگی در اسارت درسهای فراوانی دارد که باید نسل جوان ما با این ایثارها و جوانمردیها آشنا شوند. جانبازان و آزادگان در سطوح مختلفی که قرار دارند کتاب گویای زوایای آشکار و پنهان دفاع مقدس هستند. باید پای صحبت آنان نشست و برای آینده بهره برد.
۲۸ مرداد سالگشت یکی از عبرتآموزترین و نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است که بررسی دقیق و با تأمل آن هم برای مردم و مسئولین و هم برای امروز و فردای اداره کشور مفید است. اینکه بدانیم کودتا چگونه شکل گرفت و آثار و تبعات آنچه بود و بر سر کشور چه آورد، بسیار بااهمیت است. اگر مسائل و حوادثی که امروز با آنها مواجه هستیم را با اتفاقات گذشته خوب تطبیق دهیم و مرور کنیم راه صواب و رسیدن به آیندهی مطلوب را پیدا میکنیم.
اگر امروز ما از عموم مردم یا حتی از بعض خواص سؤال کنیم در جریان کودتای ۲۸ مرداد چه اتفاقی افتاد؟ به ما در جواب میگویند؛ عدهای کودتاچی به خیابانها ریختند و دولت مصدق را از بین بردند و شاه را برگرداندند و ما را تا ۲۵ سال با نظام شاهنشاهی بدبخت کردند. این عصاره بیان عدهای در این باره خواهد بود. اما اگر دقیق نگاه کنیم که ما امروز به این نوع نگاه خیلی احتیاج داریم که مسئولان تصمیمگیر و تصمیمساز ما بهخصوص این دقتها را داشته باشند.
چطور کودتا واقع شد و چه شد که هیچکس از مردم با آنان مخالفت و اعتراض نکرد و همه نتیجه را پذیرفتند؟ قضیه از این قرار بود که قبل از وقوع کودتا جنگ روانی را آغاز کرده بودند و عدهای فضاسازیهای لازم را برای پذیرش افکار عمومی آماده کرده بودند. همین مسئلهای که امروز به جنگ ارادهها و روایتها و جنگ شناختی معروف است و ما باید درس بگیریم که در این زمینبازی نکنیم.
امروز با همین روش و با کمک از فضای مجازی با شدت و توسعه بیشتر روی اذهان جامعه کار میکنند و بذر ناامیدی و تحریف و کتمان حقائق را پراکنده میکنند تا بهموقع بهره ببرند. به کمک رسانهچیهای کودتا، از مدتها قبل افکار و ذهن مردم را مورد هدف قراردادند و طوری عمل کردند که اگر سران ملی شدن صنعت نفت هم از مردم میخواستند که حرکتی داشته باشند کسی گوش به حرف آنان نمیداد.
بحث مفصل است اما فقط به همین بخش عملیات روانی که نتیجهاش کودتای ۲۸ مرداد شد خیلی کوتاه اشاره میکنم. ۲۵ تیر سال ۱۳۳۱ مصدق استعفاء داد و قوامالسلطنه حاکم شد. آیتالله کاشانى ۵ روز بعد در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۳۱، خطاب به محمدرضا شاه، گفت، اگر مصدق به حکومت برنگردد، توده مردم را به سمت دربار حرکت خواهم داد تا حکومتت را ساقط کنند.
لذا قوام را از قدرت انداخت و دوباره مصدق را به کرسی قدرت نشاند. البته مصدق روحیه این نوع فعالیتها را نداشت و اساساً اهل درگیرى با استعمار نبود. اما بعد از ۱۳ ماه اوضاع طوری شد که هیچکس براى حمایت از دولت مصدق در مقابل کودتاچیان پا به خیابانها نگذاشت و دولت مصدق سقوط کرد و کشور بیدولت شد.
چند چیز باعث این اتفاق شد. اول: رفتار و تصمیماتی که مصدق در طول دولتش گرفت. دوم: تخریب چهره آیتالله کاشانی توسط دستگاههای استعماری و کمک داخلیها مثل جبهه ملی و تخریبی که خود مصدق میکرد. در جایی گفته بود من مخالفین خود را به لجن میکشم که منظورش مرحوم آیتالله کاشانی بود.
بالاخره موقعیت آیتالله کاشانی را در بین مردم از بین بردند. آمریکا و شبکه استعماری خط تخریب را به عهده گرفته بود در اسناد لانه جاسوسی موجود است که گفتهاند: باید با نزدیک شدن به آیتالله کاشانى و ترور شخصیتش او را تخریب کنیم. لذا هم کاریکاتور او را کشیدند هم به بیت ایشان حمله کردند. در اسناد «دونالد ویلبر» آمده است که ما به عوامل خودمان در حزب ایران (که متعلق به فروهر بود.) اعلام کردیم به خانه آیتالله کاشانى حمله و در آنجا نارنجک منفجر کنند که در این حمله یک نفر هم کشته شد.
این اسناد بهخوبی نفوذ بیگانگان در بین جریان ملىگرائی را نشان میدهد. سوم: نفوذ افراد بیگانه در دولت مصدق. چهارم: دوری از آرمانها و اعتماد به غرب. این را همه باید قبول کنیم و تاریخ این را ثابت کرده است که غربیها تحمل ایران قدرتمند را نداشته و ندارند. بررسی کنید که غربیها در صد یا دویست سال گذشته چه خدمتی به ایران کردهاند. تمام تلاش آنها برای نابودی ایران است. به هر وسیلهای که بتوانند قطعاً اقدام میکنند ولو با تحریک قومیتگرائی و گرایشات مذهبی و فرقهای.
همین روزهایی که درش قرار داریم را ملاحظه میکنید که امپراتوری رسانهای غرب و صهیونیستها و ارتجاع عرب چگونه یکصدا علیه انقلاب و جبهه مقاومت فعالیت میکنند و تقسیمکار کردهاند و تحمل دیدن قدرت ایران را ندارند و تحریف و دروغ، ارادهها را نشانه رفتهاند. و عدهای با عدم درک ظرفیتهاى موجود یا عدم باور به ظرفیتهاى داخلى و یا تأثیرپذیرى از عناصر نفوذى و یا مشاوران نالایق از آرمانها دست کشیده و به سمت بیگانگان گرایش پیداکردهاند.
اگر بیانات رهبر معظم انقلاب را در احکام تنفیذ به روساى جمهور ملاحظه کرده باشید دیدهاید که تأکید ایشان این است که به نصرت الهى باور داشته باشید. اگر این باور در کسی نهادینه باشد در مراحل سخت و پیچهای مهلک دست از آرمانها و باورهاى اعتقادى برنمیدارد و هرگز تن به وابستگى نمىدهد. امروز ایران آنچنان قدرتمند است و توان بازدارندگی دارد که اگر دشمنان بخواهند ضربهای به کشور بزنند در هر کجای دنیا که باشند پاسخ محکم و قاطع ایران را با تمام وجودشان درک خواهند کرد.
ششم: تحریف و کمرنگ کردن نقش روحانیت و اهل ایمان و بزرگنمایی نقش ملیگرایان. این مطلب هم هنوز ادامه دارد. مکرر عرض شد به اسناد لانه جاسوسی مراجعه کنید و ببینید که دشمنان ایران چه مصیبتهایی درست کردند. حتی در اسناد تاریخی هم دستکاری میکنند. فقط برای توجه عرض میکنم. جان کرى وزیر امور خارجه وقت آمریکا، میگوید، دوستان انگلیسى از ما مىخواهند تا این گزارشها را منتشر نکنیم، آنها معتقدند که اگر این گزارشات منتشر شود، ۱٫ اسامى افراد دخیل در کودتا مشخص خواهد شد، درحالیکه این افراد از عوامل ما در ایران بودند و از این مسئله نگران هستیم. یعنى در حال حاضر نیز برخى از این افراد با انگلیس همکارى مىکنند که ممکن است با انتشار اسامى آنها، همکارىها قطع گردد. ۲٫ممکن است، بررسىهایى روى آنها صورت دهند و از این طریق بسیارى از روشهاى عملیاتى ما علیه ایران آشکار شود. همین حرف نشان میدهد که مسئولان و افراد جامعه باید از همانجایی که غربىها تلاش دارند آنرا از ما پنهان کنند، عبرت گرفته از آسیبهای احتمالی جلوگیری کنند. ما از همین کودتا یاد گرفتیم که یکى از ترفندهاى دشمن این است که مردم را اول نسبت به اتفاقات پیرامونی بیتفاوت کنند و برای حل مشکلات خودشان نگاه به درون نداشته باشند و چشم به اقدام بیگانه داشته باشند در نتیجه از آینده ناامید کنند.
و یاد گرفتیم که روش غربیها این است که مردم را نسبت به مسئولین نظام بدبین کنند. و تا میتوانند از انواع رسانهها برای رسیدن به اهداف خود کمک میگیرند. لذا اینجا باید خیلی هوشیار بود در اظهارنظرها راجع به افراد و نهادها و دستگاهها جوری صحبت نشود که دشمنان بهره ببرند. البته باید توجه داشت که ترس سوءاستفاده بیگانگان ما را مبتلابه خود سانسوری نکرده روح مطالبه گری و عدالتخواهی را تضعیف نکند.
باید روشها را یاد گرفت. اگر در جامعه انتقاد سازنده و مطالبه گری از بین برود فساد نهادینه میشود. نباید اجازه داد که به جامعه القاء کنند تفکر انقلابی، افراطیگری است. بگذریم بحث مفصل است فقط خواستم اشارهای داشته باشم.
با توجه به تخلفات عدیدهای که از بعض اعضای شورای شهر و روستا در مناطق مختلف کشور شنیده میشود به نظر میرسد لازم است مجلس محترم هر چه زودتر ورود پیداکرده برای دوره جدید با وضع قوانین مناسب، شرائط موجود را که موجب وهن نظام و سوءاستفاده سودجویان است را در مسیر صحیح قرار دهند.
نکته استانی: در آستانه حلول ماه محرمالحرام قرار داریم و همه خود را برای اقامه عزای دردانه عالم هستی حسین علیهالسلام آماده میکنیم. البته شرائط امسال با سالهای گذشته خیلی فرق دارد و وظیفه خاصی متوجه اهل ایمان شده است که هم عزاداری کنند و شعائر دینی را حفظ کنند و هم اصول مبارزه با کرونا را رعایت کنند. لذا از همه عزیزان میخواهم همانطور که رهبر عزیزمان فرمودند دستورات ستاد ملی کرونا دقیق عملیاتی و اجراء شود و بههیچوجه تخلفی صورت نگیرد. اگرچه برای اقشار مختلف مردم سؤالات فراوانی از تصمیمات متناقضی که ستاد در موضوعات مختلف میگیرد وجود دارد که در جای خودش مطرح خواهد شد و البته ما هرگز در دوقطبی یا سلامتی یا معنویت که عدهای دنبال میکنند قرار نمیگیریم و در مسیر هم سلامتی و هم معنویت حرکت میکنیم.
جلسات را وقتی میشود باقدرت و باکیفیت و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام داد حتماً باید تشکیل شود و برای اینکه عدهی زیادی بهره ببرند تعداد آنها را زیادتر کنید. یعنی اجتماعات کوچک ولی متعدد و به سخنانی که خناسان برای تضعیف میزنند توجه نکنید. با هوشمندی کامل مدیریت کارها را مسئولان هیئات و مساجد به عهده بگیرند و بصیرت انقلابی و عقلانی خود را در انجام هرچه بهتر عزای امام حسین نشان دهید.
در مورد اطعام هم نذورات را بیرون بر و یا بهصورت خشک و یا کمک به آسیب دیدگان از کرونا مدیریت کنید. فضای عمومی شهرهای استان قویتر از سالهای گذشته حالت عزا داشته باشد. معابر و خیابانها و سر در هیئتها و مساجد و منازل را تا میتوانید پرچم عزا بزنید. و نماز ظهر عاشورا را در خیابانها و کوچهها و فضاهای باز جلوی مساجد حتماً پرشورتر از گذشته با رعایت اصول بهداشتی بجای آورید.
انتهای پیام/