تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : سبک زندگی
خبرنگار :
کدخبر : 3864
تاریخ : سه‌شنبه، 04 آذر 1399 - 23:36
هشدار نسبت به عادی تلقی شدن دعوای زوجین مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: علت ضعف در معرفی درست اورژانس اجتماعی و سامانه ۱۲۳ و خدمات خانه‌های امن به زنان در معرض خشونت، عدم دسترسی سازمان بهزیستی به ابعاد فرهنگی و رسانه‌ای است.

کرج - امید بانوان؛ ایسنا نوشت؛ «محمود علی‌گو» در وبینار تخصصی مداخلات تخصصی با رویکرد خانواده محور در کار با زنان تحت خشونت خانگی که در جهاد دانشگاهی واحد الزهرا برگزار شد، اظهار کرد: ما باید به دور از هرگونه حاشیه به معرفی درست اورژانس اجتماعی، سامانه ۱۲۳ و خدمات خانه‌های امن به زنان در معرض خشومت و خشونت دیده بپردازیم چراکه اورژانس اجتماعی باید نقطه اتکا و امید افراد خشونت دیده باشد.

وی مطابق با نظریه فراگیری اجتماعی ادامه داد: مطابق با این نظریه مشاهده خشونت به عنوان اولین گام مسیر خشونت بسیار حائز اهمیت است. اینکه افراد چه سطحی از خشونت را در قالب رفتار با چه کسانی مشاهده می‌کنند نیز اهمیت دارد، برای مثال فرزندی که شاهد خشونت عاطفی علیه مادر خود است، خودش این خشونت را در سطح عاطفی بروز نمی‌دهد بلکه در گام های گستره تر و بالاتری آن را بروز می‌دهد. به عبارت دیگر افراد پس از مشاهده خشونت، رفتار پرخشونت‌تری از خود برو می‌دهند و از این رو ما با بروز آسیب‌های جدید مواجه می‌شویم.

علی‌گو خشونت‌ را بر پایه ساختار محیطی، رفتاری و باورها استوار دانست و ادامه داد: شاید قوانین بتوانند محیط را تغییر دهند اما تغییر باورها هیچ گاه با قوانین محقق نخواهد شد چراکه الگوهای مبتنی بر فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها خود را بروز می‌دهند. همچنین الگوهای فرهنگی، فرهنگ رسمی و نقش رسانه‌ها مانند برچسب زدن و اعطای نقش قدرت‌مندی به پسران در این میان بسیار اهمیت دارد.

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: مدل فراگیری اجتماعی از مشاهده رفتار آغاز می‌شود و در ادامه به آموزش می‌رسد به همین علت مهم‌ترین نهادی که در خط مقدم پیشگیری از خشونت خانگی علیه زنان قرار دارد، مهدهای کودک و آموزش و پرورش هستند چراکه تغییرات نگرشی و باورها باید در حوزه آموزش تغییر کند.

وی معتقد است که در جامعه ما افراد به ساختار فرهنگی به عنوان کالای دست دوم نگاه می‌کنند در حالی که یکی از عوامل اصلی پیشگیری از خشونت علیه زنان بها دادن به ساختارهای فرهنگی است.

علی‌گو ادامه داد: تعریف اکثر افراد از تاب آوری، قضاوت نکردن است در حالی که تاب آوری دارای ابعاد گسترده‌ای نظیر بروز رفتار عقلانی در هنگام مواجهه با مسائل است. در جامعه کنونی ما به شکلی تربیت نمی‌شویم که در هنگام مشاجره از گفت‌وگو استفاده کنیم و دقیقا همین لحظه است که خشونت شکل می‌گیرد چراکه مرد به جهت قدرت امنیتی و منابع درآمدی خود سعی در قبولاندن سخن خود از طریق تنبیه و تشویق دارد.

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه به نظریه نظارت اجتماعی اشاره کرد و گفت: در جامعه فعلی نظارت اجتماعی نسبت به خشونت خانگی نداریم، مردم دعوای زوجین را عادی تلقی می‌کنند و ما باید نسبت به این عادی شدن رفتار خشونت آمیز توجه کنیم چراکه نقش نظارت اجتماعی را کاهش می‌دهد.

وی معتقد است فردی که شاهد خشونت خانگی والدین است به نوعی فرد ریسک بالا محسوب میشود و نیازمند نظارت تا پایان دوره زیستی خود است.

علی‌گو در انتها به معلمان مادر و شرایط آن‌ها در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: مادران در این ایام در شرایط بسیار حادی قرار دارند، از سوی دیگر معلمانی که مادر هستند نیز به دلیل حجم بالای مشغله در این روزها نیازمند کمک هستند.


انتهای پیام