کرج – امید بانوان؛ تیلدا حسینی- همزمان با میلاد دخت نبی اکرم (ص) و گرامیداشت مقام والای بانوان، تور بازدید از مراکز تولید بانوان موفق و توانمند شده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز در دهه فجر برگزار شد. در این تور که جمعی از مشاورین بانوان دستگاههای اجرایی حضور داشتند از سه مرکز که توسط بانوان مدیریت میشد، بازدید به عمل آمد.
مشاوران بانوان در کمیته امداد امام خمینی«ره»، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز، سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز، اداره امور شعب بانک ملی، آموزش و پرورش البرز، بهزیستی البرز، اداره امور شعب بانک کشاورزی، آموزش فنی و حرفهای البرز، پست بانک، صندوق کارآفرینی امید، سپاه ناحیه امام حسن مجتبی(ع)، با حضور در این تور و بازدید میدانی از کارگاههای این بانوان ضمن تبریک روز زن و تجلیل از زحمات آنان با دغدغه این بانوان از نزدیک آشنا شده و در جریان روند تولیدات آنان قرار گرفتند.
بازدید از مرکز تولیدی پوشاک و لیف صادراتی، کارگاه هنری تولید ظروف سرامیکی و دفتر مرکزی تولید ردیاب خودرو بخش مهمی از این تور را به خود اختصاص داد.
در اولین بازدید مدیر تولید پوشاک که بانویی سرپرست خانوار است، از نحوه شکلگیری این کارگاه سخن گفت و ابراز داشت: 17 سال پیش کارم را با خرید دو چرخ خیاطی با یک مجوز مشاغل خانگی شروع کردم. بعد از مدتی مغازه کوچکی اجاره کردم و طی چند سال با توسعه کار به مغازه بزرگتری نقل مکان کردم. سپس موفق به اجاره زیرزمین کوچکی شدم و در حال حاضر پس از 17 سال تلاش شبانهروزی با دریافت وام و قرض این کارگاه را خریداری کردم.
وی که در آغاز این راه دشوار کار خویش را با تولید پوشاک نوزاد شروع کرده بود، اکنون علاوه بر تولید پوشاک زنانه به تولید لیف پرداخته و آن را به کشورهای عربی صادر میکند. وی با بیان اینکه از برش تا بستهبندی را در همین کارگاه انجام میدهند، ابراز امیداری کرد با دریافت وام و تسهیلات مناسب تولید پوشاک نوزاد را که به دلیل مسائل مالی با وقفه تولید روبرو شده است، مجددا آغاز کرده و کار خویش را توسعه دهد.
وی در مورد تأثیر کرونا بر کار خویش گفت: در اوج شیوع کرونا ما کار تولید را کنار گذاشته و همگام با جهادگران دیگر در سراسر ایران به تولید ماسک پرداختیم.
بانوان حاضر در این تور در ادامه از یک کارگاه هنری تولید ظروف سرامیکی بازدید کردند. بانوی هنرمندی که این مرکز را به صورت خانوادگی اداره میکرد ضمن بیان دغدغههای خویش برای یافتن مکان مناسبتر هم از نظر وسعت فضا و هم قرار گرفتن در محیطی که بتوانند کورهها و وسایل دوغاب را در آن جانمایی کنند تا موجب کمترین آسیب به ریه خود و همکارانش شود، از آرزوهای قشنگی گفت که شنیدنش در آن فضای پر از عطر خاک نمزده و بوی رنگ و تلالو نور بر ظروف رنگیِ گرم تازه از کوره بیرون آمده خالی از لطف نبود.
در عمق نگاه مادر این بانوی هنرمند و اشک شوقی که هنگام تجلیل از دخترش بر گونه روان بود تنها یک فکر بکر به ذهن خطور می کرد که چه زیباست لحظه ناب سپاسگزاری از به بار نشستن میوه زندگی یک زن.
دختر هنرمند قصۀ این بازید از روزهایی سخن گفت که دروس دانشگاه را با تجربه طولانی کار در چندین کارگاه به هم آمیخت تا پس از آزمایش و خطاهای بسیار سرانجام توانست به فرمول دوغاب دلخواهش دست یابد و به مدد قدرت مردانه برادر به تهیه و تولید این دوغاب و ارسال آن به سراسر کشور دست یافتند. وی ضمن قدردانی از همت بلند خانواده مهمترین چالش پیش روی کارش را داشتن فضایی وسیعتر و مناسبتر برای ارتقا و توسعه کار خویش عنوان کرد.
در حالی که به خط طلای 11 درصدی برخی ظروف سرامیکی که با ظرافت خاصی به دور ظرفها کشیده شده بود نگاه می کردیم و غرق در نور و رنگ و ترسیم نقاشیهای هنرمندانه روی ظروف شده بودیم گوش جان به صدای آرام بانوی هنرمندی سپرده بودیم که برایمان از روزهایی سخن میگفت که کار دولتی خویش را به هوای دست یافتن به یک رویای ناب رها کرده بود و اینک در یک قدمی رسیدن به آرزوهای بلندش برایمان میگفت که خاک اولیه چگونه از شهرهای مختلف بدستش میرسد تا با علم وی و قدرت یدی برادر به ظروفی تبدیل شود که قرار است هنرمندانه نقش و نگاری بس زیبا روی آن ترسیم شود و به کلیه گالریهای کشور فرستاده شود. مسیر رفت و آمد این ظروف برای همه ما فریبنده بود از خاکی ناچیز گوهری خلق میشد و مطلا میشد تا تزئین بخش خانههایی شود که شاید هیچ گاه میزبان و میهمان آن باور نداشته باشند چه عزمی و چه رنجی، چه سرپنجههای قدرتمند و چه سر انگشتان ظریفی در جمعی صمیمی و خانوادگی آنها را با عشق خلق کرده تا عزیزی آنها را برای عزیزترین خود با عشق هدیه ببرد.
اختراع و تولید «ردیاب خودرو» که به عنوان طرح ملی پیشگیری از خودرو در کل کشور در حال تهیه و تدوین است، حاصل نبوغ علمی بانویی است که در این بازدید میدانی میزبان بانوان مشاورین دستگاههای اجرایی البرز بود. وی که تحصیلات عالیه در این زمینه داشت از طراحی مدار، برنامهنویسی نرم افزارهای موبایلی اندروید و ای. او. اس. این ردیاب را نوشته و حتی برای خرید قطعات آن خود تا چین سفر کرده و هزینه گزافی برای تک تک این مراحل پرداخت کرده تا شاهد به بار نشستن رویایی باشد که اینک در قدم اول به عنوان طرح ملی قوه قضائیه به 15 استان کشور معرفی شده است.
وی در تشریح ویژگیهای این طرح گفت: از آنجایی که سرقت خودرو فقط به یک سرقت ختم نشده و جرمهای بسیاری را پس از وقوع آن از آدمربایی گرفته تا قتل و سرقت و تبادل انواع مواد مخدر شاهد هستیم، این طرح به عنوان طرح ملی قوه قضائیه مطرح شد تا علاوه بر پیشگیری از وقوع سرقت خودرو بتوان تمام طول مسیر طی شده خودرو حتی میزان سوخت مصرفی آن را بررسی کرد.
این بانوی مخترع با بیان اینکه این طرح با خطای کمتر از 2متر قادر به تشخیص موقعیت خودرو است، اظهار داشت: با گسترش و توسعه این طرح بنا داریم آن را نه تنها با هدف ردیابی خودرو که برای اهداف دیگری نظیر ردیابی موقعیت بیماران در بیمارستان و بسیاری اهداف کوتاه مدت و بلند مدت اقتصادی و اجتماعی دیگر نیز تعمیم دهیم.
وی در پایان این نوید را داد که با توسعه کار در اولین فرصت تمایل دارد پرسنل مورد نیاز خویش را از قشر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی «ره» استخدام کند تا مسیر متعالی برای افراد مستعدی فراهم شود که از هوش، ذوق و تواناییهای بالقوه فراوانی برخوردار هستند ولی به دلیل کمبود امکانات مالی فرصت استعدایابی را ندارند.
«سمیه وادی خیل»، مشاور بانوان کمیته امداد البرز نیز در حاشیه این بازدید ضمن قدردانی از حمایت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز در تحقق این بازدید و ارائه طرحهای نوآورانه برای ارتقای آگاهی و توانمندسازی جامعه بانوان اظهار داشت: یکی از اساسیترین فعالیتهای کمیته امداد پایدارسازی طرحهای خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار است که گام مؤثری در کاهش فقر و تحقق شعار سال «جهش تولید» است.
مشاور بانوان کمیته امداد البرز در تشریح خدمات اشتغالزایی این نهاد اظهار داشت: نظارت بر طرحهای اشتغال شامل تمامی فرایند قبل،حین و بعد از اجرای طرح است. درواقع نظارت، مشاوره و ارائه راهنماییهای فنی و تخصصی به مددجویان باعث فراهم شدن زمینه توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی آنان میشود.
وادی خیل گفت: تحقق توانمندسازی خانوادههای مورد حمایت از طریق مشاوره شغلی، ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی انجام شده و هرساله تعدادی از مددجویان با این شرایط صاحب شغل میشوند.