زیر ذرهبین- امیدبانوان؛ ماجرای واکسیناسیون کرونایی در کشور و کمبود دُز دوم برای شماری از افراد که دُز ابتدایی را دریافت کردهاند و این روزها همچنان معطلِ دریافت دُز دوم هستند، اگرچه با فراز و فرودها و انتقادهای پی در پی روبهرو است که مسئولان ذیربط در این مسیر از نبودِ هیچگونه بحرانی در این خصوص خبر میدهند اما حسین کریم- رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی البرز صحبتهایی جدا از آنچه مسئولانِ وقت در این مجرا میگویند، بیان میکند.
کریم با ذکر این مهم که در ایران بسیاری از افراد خردمند و بلدِ کار در حوزه تولید واکسن، ورود نکردند، میگوید: به نظر میرسید تیم خاصی تصمیمگیر تولید واکسن در وزارتخانه بود و برای بقیه خیلی حرمت و احترام قائل نبودند و تنها در چهارچوب ذهنی انباشته شده از تفکرات و باور غلط و سیاست زدگی و ترس و نگرانی، تصمیمگیری سینوسی در سیستم سلامت ویروس و واکسن کرونا ایجاد شد.
وی با انتقاد از شیوه تزریق واکسن به مردم، معتقد است: تزریق واکسن به شکل کنونی به سالمندان آن هم در گرمای امسال باعث شیوع بیشتر بیماری میشود. مشخص نیست چرا تولید واکسن و نوع واکسیناسیون کرونا در کشور این گونه مدیریت می شود؟ زیرا در هیچ کجای دنیا این مدلی نیست.
این سخنان در حالی زنگ خطر را در بردارد که به گفتۀ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز؛ متأسفانه سالمندان و بیماران خاص که مشخص نیست حامل یا عامل کرونا هستند را در مراکزی جمع میکنند، این نحو از واکسیناسیون مردم توسط مسئولان بهداشت و درمان، نشانۀ بیتدبیری و بیسیاستی آنها است.
اگرچه به گفتۀ حسین کریم، «بسیاری از اقدامات مدیریتی کرونا در کشور برای نمایش بوده که بتوانند کار خود را توجیه و تبرئه کنند درحالی که هیچ کدام راه مقابله با بحران نبوده و نیست»؛ باید منتظر بود و دید راهکار شفاف و عملیاتیِ مبتنی بر رعایت اصولهای کرونایی با ضربالاجل موجود برای بازگشایی مدارس و آغاز بسیاری از ترددهایی که تا کنون منع رفتوآمد داشته، با چه راهبرد و راهکاری به واکسیناسیونِ سلامت تا پایان سال که همه گروههای جامعه را در بر بگیرد، ختم خواهد شد!