کرج- امید بانوان؛ خبرگزاری تسنیم نوشت؛ پیرحسین کولیوند در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه اظهار داشت: در حال حاضر اورژانس کشور از پیشرفت و توسعه قابل توجهی برخوردار است به طوریکه در سال گذشته با همت وزیر بهداشت و تصویب مجلس، مرکز فوریتهای پزشکی به سازمانهای اورژانس تبدیل شد و فعالیتهای خوبی در اورژانس کشور تا به امروز انجام شده است.
سرپرست اورژانس کشور به تعداد پایگاههای اورژانس زمینی و هوایی اشاره کرد و افزود: اکنون 2 هزار و 800 پایگاه زمینی، 39 پایگاه هوایی، 270 موتورلانس، 67 دستگاه اتوبوس آمبولانس و 4 هزار و 800 دستگاه آمبولانس در سراسر کشور به مردم خدمت رسانی میکنند و به زودی 2 هزار و 400 دستگاه به ناوگان زمینی اورژانس و ظرف یک ماه آینده 700 دستگاه آمبولانس در سراسر کشور اضافه میشود.
وی اظهار کرد: به برکت طرح تحول نظام سلامت و توجه وزیر بهداشت 39 اورژانس هوایی با بالگردهای مختلف تاکنون راهاندازی و تا به امروز 22 هزار مصدوم با اورژانس هوایی جابجا شده است که 65 درصد از مصدومان مستقیم به اتاق عمل منتقل شدهاند.
کولیوند ادامه داد: سازمان اورژانس کشور در شرایط بحرانی و حوادث یکی از سازمانهای فعال کشور محسوب میشود و پرسنل اورژانس با روحیه جهادی و نشاط سازمانی مشغول به ارائه خدمت به مردم هستند.
سرپرست اورژانس کشور افزود: پرسنل خدوم اورژانس خدمات خوبی در ایام محرم و صفر، نوروز، طرح زمستانی، تابستانی و چهارشنبه آخر سال ارائه دادهاند و با آموزشهای خوب اورژانس شاهد کاهش 35 درصدی مصدومان چهارشنبهسوری سال گذشته بودیم.
وی ادامه داد: در حوادثی مانند ساختمان پلاسکو، معدن یورت گلستان و زلزله اخیر کرمانشاه یکی از دستگاههایی که خوش درخشید سازمان اورژانس کشور بود و توانستیم7 رکورد جهانی را در زلزله اخیر کرمانشاه به ثبت برسانیم.
کولیوند اضافه کرد: در زلزله اخیر کرمانشاه بدون امکانات فرودگاهی 7 هزار و 350 مصدوم را در حالیکه 9 ساعت در تاریکی مطلق بودیم به استانهای کرمانشاه، البرز و تهران بدون هیچگونه تلفات و فوتی منتقل کردیم.
سرپرست اورژانس کشور ادامه داد: خدمت رسانی خوب اورژانس به زلزله زدگان کرمانشاه همه به برکت حضرت سید الشهدا (ع) بود، زیرا ما در آن زمان برای مراسم اربعین همه امکانات را مهیا کرده بودیم و 6 بیمارستان صحرایی در کرمانشاه راه اندازی کردیم که بخشهای مختلفی مانند رادیولوژی، اتاق عمل، اتاق مراقبتهای ویژه مهیای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی داشت و به مصدومان خدمت رسانی کردیم و هزار و 350 عمل جراحی ظرف 3 روز در مناطق زلزله زده کرمانشاه انجام شد.
وی با بیان اینکه در زمان وقوع زلزله کرمانشاه ما هیچ کمبودی از نظر دارویی و فرآوردههای خونی نداشتیم و تاکنون نیز هیچ بیماری واگیرداری در مناطق زلزله زده کرمانشاه گزارش نشده است.
کولیوند تأکید کرد: با محصولات دانش بنیان ایرانی کد 247 و 724 را راه اندازی کردیم تا در زمان وقوع سکتههای حاد مغزی یا قلبی بیمار مستقیم به بیمارستان های ویژه منتقل شود، به کمک این روش نوار قلب بیماران بلافاصله گرفته و به وسیله پزشک متخصص رؤیت و در صورت نیاز بیمار سریعاً به بخش ویژه یا اتاق عمل جهت آنژیوگرافی منتقل میشود.
سرپرست اورژانس کشور ادامه داد: از دیگر فعالیتهای اورژانس کشور آموزش خود امدادی و دیگر امدادی بوده است که طی این طرح مهندسان، معلمان، طلّاب، دانشجویان، رانندگان، نیروهای نظامی و انتظامی آموزشهای لازم فوریتهای پزشکی را دیدهاند تا شاهد کاهش آسیب و حفظ جان افراد شویم.
وی با بیان اینکه در بخش ستاد هدایت بیمار به موفقیتهای خوبی دست یافتهایم و با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل میدهد اورژانس ویژه بانوان برای عملیاتهای خاص راه اندازی شده است و با تربیت تکنسینهای خانم سعی کردیم خدمات قابل قبول و خوبی به بانوان بدهیم.
کولیوند ادامه داد: با حمایت شهرداری تهران برنامه ریزی کرده ایم تا از متروهای تهران رمپی به بیمارستانهای ترومای تهران زده شود تا شبکه ریلی به کمک اورژانس کشور برای انتقال مصدومان بیاید. وی با بیان اینکه در حال تقویت اورژانس هوایی تهران هستیم، گفت: تقویت اورژانس هوایی با حمایت شهرداری تهران و هماهنگی قرارگاه ثارالله و نیروی انتظامی در حال انجام است و در همین راستا فعالیت پایگاه اورژانس هوایی تهران نسبت به قبل بهتر شده است.
سرپرست اورژانس کشور یادآوری کرد: امروزه 17 هزار پرسنل اورژانس با روحیه انقلابی، کار جهادی و نشاط سازمانی مشغول به ارائه خدمات هستند و اورژانس کشور، شهید مدافع حرم و جانباز تقدیم کشور کرده است.
انتهای پیام/