تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : زیر ذره بین
خبرنگار :
کدخبر : 6300
تاریخ : شنبه، 13 شهریور 1400 - 17:00
نادیده‌انگاری آسیب‌های اجتماعی در دور تکرار! درحالی آسیب‌های اجتماعی به انواع متفاوت درحال عرض اندام در پیکرۀ جامعه کنونی است که با آگاهیِ یکایک مسئولان از آسیب‌های موجود و بروزرسانی اخبار در این زمینه، نادیده‌انگاریِ این موضوع همچنان ادامه دارد.

زیر ذره‌بین- امیدبانوان؛ اگرچه این روزها درکنار بارگذاری اخبار کرونایی و مسائل اقتصادی، موضوعات اجتماعی نیز، برای انتشار و عقب نیفتادن از گردونۀ اخبار، خود را هر روزه در تیتر پایگاه‌های خبری جای می‌دهند که به گفتۀ وحید قبادی دانا- رئیس سازمان بهزیستی کشور: "رژۀ آسیب‌های اجتماعی" را در جلوی چشم‌هایمان می‌بینیم!

این مهم در حالی زنگ خطر جدی در مسائل متعدد جامعه حاضر محسوب می‌شود که به اعتقاد قبادی دانا؛ «در حال حاضر ما با آسیب‌های نوپدید در جامعه مواجه هستیم. همچنین آسیب‌هایی مانند حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری، طلاق، از هم گسیختگی خانواده و موضوعات اینچنینی نیز وجود دارد. آسیب‌های نوپدید نیز آسیب‌های ناشی از استفاده از فضای مجازی است که گریبانگیر بخشی از جامعه شده است.  برخی از این آسیب‌ها شیوع و بروز آن کمتر است، اما سیر پیشرونده و شتاب بیشتری دارد مانند سوء مصرف الکل یا مصرف الکل که نگران کننده شده است البته باید آمار دقیق و تحلیل درستی از آسیب‌ها داشته باشیم تا بتوانیم بگوییم که کدام آسیب در حال افزایش است و صرفاً ارائه یک سری آمار خام ممکن است ما را گمراه کند بنابراین در ارائه درصد و میزان رشد آمارها باید تحلیل دقیقی وجود داشته باشد تا ابزار مناسبی برای سیاست‌گذاران در حوزه آسیب‌های اجتماعی باشند و بتوانیم مداخلات خوبی بر اساس نوع آسیب و فراوانی آن داشته باشیم.

وی همچنین معتقد است: بسته به هر منطقه جغرافیایی و جمعیت هدف در استان‌ها و محلات مختلف، آسیب‌ها می‌تواند متفاوت باشد در واقع ما یک نوع رژه آسیب را در جلوی چشم هایمان می بینیم که می‌تواند سیال بوده و از یک آسیب به آسیب دیگری سوق پیدا کند. وقتی می‌توانیم آمار دقیقی از آسیب ها داشته باشیم که از بررسی‌های ملی و استانی به بُعد محلی و منطقه‌ای برسیم و فاکتورهای خطر و محافظت کننده را در همان محل شناسایی و تعیین کنیم و مداخلات آن نیز در همان بعد محلی و منطقه‌ای صورت گیرد مهمتر نیز این است که بتوانیم فعالیت‌های پیشگیرانه در سطح ثانویه و ثالثیه در سطح محلات افزایش دهیم».

این موارد اگرچه به کرات درحال بازنشر است که همچنان خلأ برنامه‌های موجود برای کاهش یکایک معضلات اجتماعی درحال خودنمایی است و ضرورت پرداختن به این امر، اگرچه چندین سال است که از واجبات عصر فعلی محسوب می‌شود که باید منتظر بود و دید چارت کدام مسئول در دولت سیزده به آسیب‌های اجتماعی خواهد پرداخت.