تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار :
کدخبر : 694
تاریخ : آرشیو، 10 آذر 1397 - 16:02
مرکز حرفه آموزی و رستوران اختصاصی کودکان کار و خیابان افتتاح شد مرکز حرفه آموزی و رستوران اختصاصی کودکان کار و خیایان در خانه مهر مهرشهر کرج افتتاح شد.

کرج-امید بانوان؛ خبرآنلاین نوشت: آیین گشایش مرکز حرفه آموزی و رستوران خانه مهر این انجمن با حضور هما عارف مدیرعامل انجمن کودکان کار و خیابان، مهندس علیرضا مهرابی معاونت کل اداره آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره آموزش فنی حرفه‌ای استان البرز، مهندس محسن احمدی رییس اداره آموزش و پژوهش و برنامه ریزی آموزش فنی حرفه‌ای البرز، کشاورز رییس سازمان بهزیستی شهرستان کرج، سرهنگ خسروی و سرهنگ ندرلو از معاونت اجتماعی نیروی انتظامی کرج و مرکز مشاوره آرامش و جمعی از دیگر مسئولان مراکزاستانداری، غربالگری کودکان کار و خیابان، بهداشت، دادگستری و... شهرستان کرج و کودکان کار تحت حمایت این مرکز برگزار شد.

در خلال این مراسم مدیرعامل انجمن ضمن قدردانی از حضور و توجه مسئولان به مساله کودکان کار و خیابان در خصوص ساخت و تجهیز این دو مرکز اذعان کرد: این مراکز متعلق به مردم است و با حمایت و هزینه مردمی در اختیار کودکان کارو خیابان قرار گرفته است.

عارف ضمن قدردانی از بانیان ساخت این مراکز به لزوم ترویج و یادآوری نام افراد نیکوکار در جامعه اشاره کرده و ادامه داد: متاسفانه در جامعه امروز کسی که اقدام به کار نیک و خداپسندانه می‌کند با مشکلات و موانع زیادی روبرو می‌شود و باید قدردان این افراد در فضای مجازی و واقعی باشیم.

وی در پایان کودکان کار را شریف‌ترین و بی آزارترین افراد جامعه شمرده و حمایت از آن‌ها را کاری مقدس و فرهنگی انسان دوستانه دانست. مهرابی معاون کل اداره آموزش، پژوهش و برنامه ریزی آموزش فنی و حرفه‌ای استان البرز ضمن بازدید از این مراکز، وعده همکاری، همیاری و حمایت تمام قد سازمان فنی و حرفه‌ای را در این مراسم به انجمن داده و گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور اشتغال پایدار یکی از مباحث بسیار مهم بوده و ورود به این مشاغل مثل مشاغل دولتی بسیار ضعیف است.

وی در ادامه فعال سازی بخش خصوصی را با تربیت نیرو‌های متخصص لازم دانسته و اذعان کرد:ما علاوه بر نیروی متخصص در بخش نظری، در بخش عملی نیز همین نیرو را نیاز داریم و از مسئولان تقاضا داریم در حمایت ازاین مجموعه کوشا باشند تا بهره وری از این نیرو‌ها را شاهد باشیم. در پایان، این مرکز را نهالی دانست که اکنون کاشته ایم و میوه اش کودکان کار متخصص در رشته‌های مورد علاقه شان خواهد بود.

احمدی رییس اداره آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان البرز نیز در گفتگو با خبرنگار انجمن به تکمیل سخنان مهرابی پرداخت و وعده داد: ما حمایت‌های آموزشی را برای سنین بالای ۱۵ سال در نظر گرفته ایم و این آموزش در ابتدا با تعیین سطح سنی، میزان تحصیلات و علایق این هنرجویان صورت می‌گیرد.

وی در ادمه از اهمیت هدف‌مند بودن آموزش سخن به میان آورد و اضافه کرد: اگر حرفه‌ای به کودکان کار آموخته می‌شود باید حتما منتج به درآمد زایی آنان باشد. این کودکان با کار غریبه نیستند و آموزش به آن‌ها به مراتب ساده‌تر است. همچنین اگر علایق آن‌ها به درستی شناخته شود به سرعت به نتیجه خواهد رسید.

احمدی از به کارگیری نیرو‌های مشاوره و روانشناسانی که توانایی شناخت سلایق کودکان را دارند خبر داد و گفت: کودکان پس از گذراندن مراحل مقدماتی آموزش، از طریق این مشاوران علایق اصلی خود را خواهند شناخت و پس از آن به تدریج در رشته‌های مورد علاقه خود دسته بندی می‌شوند. مثلا برای دختران کارگاه‌های خیاطی، آرایشگری و برای پسران کشاورزی مثل کاشت و پروروش گل و گیاه و سبزیجات خوراکی از جمله رشته‌های درآمد زا است. این خدمات مثل خدماتی که برای مرکز ترک اعتیاد، زنان بد سرپرست و .. در نظر گرفته ایم رایگان خواهد بود. همچنین عارف نیز در گفتگو با خبرنگاران هدف از ساخت این دو مرکز را شرح داده و اذعان کرد: انجمن بر این باور است که بازنگری و ایجاد برنامه‌های راهبردی در هر برهه‌ای با توجه به شرایط اجتماعی در قالب برنامه‌های سه و پنج ساله بخشی از دستور کار این انجمن بوده است.

وی شرایط اجتماعی و تغییرات هویتی و ماهیتی جامعه هدف انجمن را مهم دانسته و افزود: این تغییرات ما را ملزم می‌کند در اقدامی فراگیر ضمن تداوم مداخلات فردگرایانه و و اقدام به حمایت از کودکان با برنامه‌های آموزش مهارتی و رسمی همراه با سبد‌های حمایت بهداشت و تغذیه، از رویکرد جمع گرایانه (خانواده محور) نیز غفلت نورزیم.

او هدف از برپایی مرکز کار آفرینی را هدایت به بازار کار برای اعضای خانواده کودکان وهمچنین کودکان کار یاد کرد و گفت:: مرکز آموزش حرفه‌های مرتبط با دوخت ودوز و مرکز آموزش تعمیر و نگهداری سخت افزار کامپیوتر برای نوجوانان دختر و پسر (کودکان دیروز) راه اندازی شده است.

وی در پایان به اهمیت گشایش رستوران طبخ غذای گرم برای کودکان کار اشاره کرد و افزود: تغییر روند نوسانی شرایط اقتصادی جامعه آسیب بزرگی به قشر آسیب پذیر جامعه می‌زند. بیم تغذیه این قشر و بهداشت کودکان کار که بخشی از نیاز‌های اولیه آنهاست ضرورت ایجاد رستوران در بخش حاشیه نشین که عمده کودکان تحت حمایت ما در همین منطقه زندگی می‌کنند به وجود آورد. عارف از اهداف دیگر ساخت این رستوران را ایجاد آرامش و دلگرمی برای این خانواده‌ها دانست و افزود: مرکز طبخ و توزیع وعده غذای گرم همراه با آموزش‌های بهداشت تغذیه برای کودکان با اتخاذ ساز و کار مناسب و با حفظ احترام به عزت نفس کودکان، امکان استفاده از غذای سالم را برای کودکان فراهم می‌کند. ضمن این که در تلاش هستیم تمامی روز‌های هفته این رستوران برای کودکان دایر باشد.

عارف به خبرنگاری که جویای کارکنان این رستوران بود، پاسخ داد: عوامل اجرایی از بین زنان آموزش دیده سرپرست خانوار و خانواده‌های این کودکان خواهند بود و تهیه مواد اولیه غذا را نیز خیرین به عهده گرفته اند. وی در پایان سخنان خود هدف کلی از احداث مرکز حرفه آموزی و رستوران را ایجاد امنیت و آرامش برای کودکان کار و همچنین جلوگیری از بزهکاری برای آن‌ها دانست وتاکید کرد: در این راستا دستان سخاوتمند همه ابرار و خیرین را که تا کنون انجمن امین آنان بوده را به گرمی می‌فشاریم و درخواست همیاری و مشارکت داریم.