بانوان پلاس_امیدبانوان؛ ایرنا نوشت: معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده مطرح کرد: موضوع امسال نشست کمیسیون مقام زن، تغییرات اقلیمی و تاثیری که تغییرات محیط زیستی و بلایا می تواند بر روی زنان داشته باشد، است که در واقع زنان به دلیل شرایط ویژه ای که دارند، بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند.
خزعلی تصریح کرد سازمان ملل از کشورهای مختلف خواسته بود گزارشی از مقابله با این تاثیرات ارائه کنند.
وی افزود: معمولا کشورها اقدامات خود را برای توانمندسازی زنان و نیز کسب مهارت ها از سوی آنان برای مقابله با آسیب ها بیان می کنند که البته در کنار آن، مسائل و مشکلاتی را که در جامعه جهانی مطرح است و زنان به ویژه در ارتباط با جنگ ها و تحریم ها مواجه هستند، مطرح میشود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز مشکلاتی را که زنان با آن مواجه هستند و نیز کودکان و کسانی که بر اثر تحریم ها دچار مشکل شدهاند، به ویژه در مورد تحریم های دارویی و تجهیزاتی که نیاز بوده به آنها برسد اما نتوانسته اند از آن بهره مند شوند، مطرح کرد.
خزعلی گفت: همچنین بیان کردیم با وجود اینکه ادعای این نشست این است که باید برابری میان زن و مرد باشد، هنوز برابری بین زنان در دنیا به وجود نیامده است و در واقع از برخی زنان و مشکلات آنان سخن گفته میشود اما بسیاری از زنانی که تحت تاثیر تحریمها، جنگ ها و مشکلات از جمله بلایای طبیعی قرار گرفته اند، بصورت متفاوت با آنها برخورد می شود.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: مناطق جغرافیایی و موضعگیری های سیاسی برای اینکه برخی زنان را درجه دو و بلکه درجه سه ببینید و برخی دیگر را با نگاه متفاوت، مطرح است.
خزعلی درباره دیدارهایش با مقامات کشورهای مختلف نیز اظهار داشت: در دیدار با کشورهای مختلف، مسائل مشترکی را که در مورد زنان، کودکان و خانواده در این کشورها مطرح است، برنامه هایی که انجام شده و نیز برنامه هایی که در حال انجام است، به اشتراک گذاشتیم و مقرر شد با بعضی از کشورها ارتباط مستمر داشته باشیم و گروههایی را برای چاره جویی به منظور حل برخی از مشکلات زنان تشکیل دهیم.
بر اساس این گزارش، شصت و ششمین دور از نشستهای سالیانه کمیسیون مقام زن بعد از دو سال وقفه به دلیل شیوع کرونا از روز دوشنبه ۱۴ مارس (۲۲ اسفندماه ۱۴۰۰) در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شده است.
این نشست که تا ۲۵ مارس ۲۰۲۲ (۵ فروردین ۱۴۰۱ ) ادامه خواهد داشت با حضور رهبران و مقامات عالی رتبه حوزه زنان کشورها برگزار شده است.
نشست امسال کمیسیون مقام زن با عنوان «دستیابی به برابری جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران در زمینه تغییر اقلیم سیاست ها و برنامه های کاهش خطرات زیست محیطی و بلایا » برگزار می شود.
کمیسیون مقام زن یکی از اولین نهادهای بینالمللی است که ذیل شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد به منظور تصمیم گیری و سیاستگذاری برای بهبود شرایط زنان در جای جای دنیا ایجاد شده است.
این کمیسیون اصلیترین رکن بینالمللی است که در خصوص کلیه مسائل مرتبط با زنان، پیشنهادها و گزارش های خود را به دبیرکل سازمان ملل متحد، ارائه کرده و در موارد ضروری برای جلوگیری یا کاستن از موارد نقض حقوق زنان اقدامات فوری صورت می دهد.
در انتخابات اخیر این کمیسیون، با وجود همه کارشکنیها، شاهد موفقیت چشمگیر کشورمان در کسب ۴۳ رای از ۵۴ رای کشورهای عضو شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد بودیم. عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در این نهاد تاثیرگذار ملل متحد، از سال جاری آغاز شده و تا ۴سال ادامه خواهد داشت. این دستاورد بزرگ فرصت مغتنمی در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار داد تا به شکل پویا، مواضع برحق نظام در مسئله زن و خانواده را در مجامع جهانی مطرح کند.