تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : البرز
خبرنگار :
کدخبر : 9090
تاریخ : سه‌شنبه، 10 خرداد 1401 - 12:31
وزیر رفاه در همایش مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور :   بزرگترین حلقه مفقوده در زنجیره اشتغال عدم وجود نیروی مهارتی است همایش شورای مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور روز سه‌شنبه دهم خردادماه با حضور وبیناری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزیر علوم و تحقیقات، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و مدیران کل ستادی و استانی در مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای در کرج برگزار شد.

البرز- امید بانوان؛ تیلدا حسینی- «حجت الله عبدالملکی» وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که در این همایش به صورت آنلاین سخن می‌گفت، ضمن تقدیر از حضور پررنگ مدیران سازمان‌های آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با محوریت توسعه بسترهای آموزش مهارت‌محور سخنانی را مطرح کرد.

وزیر تعاون ضمن تشریح وظایف مهم وزارت مردم در تامین نیازهای جامعه از جمله اشتغالزایی، تامین اجتماعی و رفاه مردم، رفع فقر در گروه‌های خاص جامعه و صیانت از اموال مردم گفت: درواقع این وزارتخانه به طور مستقیم با مدیریت اموال مردم، کار مردم و تامین رفاه مردم در ارتباط است.

وی با بیان اینکه اشتغال به طور اخص با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در ارتباط است، خطاب به مدیران کل سازمان‌های فنی و حرفه‌ای کشور گفت: از آنجایی که شما در بطن جامعه کار و در عمق بازار حضور دارید، ضروریست فرهنگ کار و مهارت آموزی را در جامعه بسط دهید.

وی با بیان اینکه بزرگترین حلقه مفقوده در زنجیره اشتغالزایی عدم وجود نیروی مهارتی است، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان متولی مهارت‌آفرینی مکلف است با بسترسازی لازم به تربیت نیروی مهارتی در جهت توسعه اقتصاد کشور بپردازد.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه ورود آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به دانشگاه‌ها را از اهداف مهم این سازمان در سال 1401 عنوان کرد و گفت: تقریبا 45 درصد از جامعه هدف سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را دانشجویان تشکیل می‌دهند که از دو منظر این آمار قابل تأمل است. اول آنکه جای خشنودی است که قشر تحصیل‌کرده به این طیف مهارتی افزوده شده و در عین حال جای تاسف است! چون نشانگر ضعف دانشگاه‌های نظری در آموزش مهارت محور است.

محور بعدی سخنان وزیر رفاه به آموزش مهارتی دانش‌بنیان اختصاص داشت. عبدالملکی با بیان اینکه 30 میلیون نفر در ساعت یعنی یک دوازدهم برنامه آموزشی کشور به آموزش مهارتی دانش‌بنیان اختصاص یافته است، توصیه کرد در این زمینه نیز برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

عبدالملکی توسعه مشاغل خانگی را از دیگر ماموریت‌های مهم این سازمان معرفی و اظهار کرد: بیش از 300 هزار فرصت شغلی در این زمینه فراهم شده و منابع مالی برای تحقق آن نیز تأمین شده که امید است با رفع مهمترین نیاز آن یعنی مهارت‌آموزی این مهم نیز به سرانجام مطلوب برسد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مهم که بسترسازی لازم در زمینه توسعه اشتغال خانگی فراهم شده است، گفت: ظرف یکی دو ماه آینده با سیلی از تقاضای توسعه مشاغل خانگی شاهد تحولی عظیم در این زمینه خواهیم بود؛ لذا ضروری است سازمان فنی حرفه‌ای از این نظر آمادگی لازم برای پاسخگویی را داشته باشد.

 وی با بیان اینکه طی 9 ماه گذشته شاهد اتفاقات جهش‌گونه‌ای در سازمان فنی و حرفه‌ای بودیم، گفت: افزایش تعداد ساعات آموزش افراد، افزایش تعداد آموزشگاه‌های آزاد و از همه مهمتر اعطای مجوز مهارت‌آموزی در محیط کار از اتفاقات اثرگذار در این سازمان است که جا دارد با سهمیه‌بندی استانی این امر در تمام استانهای کشور توسعه و افزایش یابد و به عنوان یک اصل کاری مهم در تقویم 1401 این سازمان تدوین شود.

وزیر رفاه در پایان ضمن قول مساعد در جهت ارتقای وضعیت رفاهی پرسنل سازمان فنی و حرفه‌ای گفت: متاسفانه بودجه اولیه این سازمان از ابتدا بد بسته شده بود و از سوی دیگر این سازمان نیز نسبتا گوشه‌گیر بود، لذا مقرر شد با تغییر رویکرد این سازمان از تبصره ماده 18 قانون بودجه، اعتبارات خاصی در مبحث فنی و اشتغال درنظر گرفته شود که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن به سازمان فنی و حرفه‌ای تخصیص داده خواهد شد؛ مضافا اینکه در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا خارج از بودجه مصوب دولت نیز اعتباراتی برای این سازمان جذب کنیم.

شایان ذکر است همایش شورای مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با حضور وبیناری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمد زلفی‌گل» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و «علیرضا منادی سپیدان»، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شریف اسکو، تبریز و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی به مدت سه روز از دهم خرداد در مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.