تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : علم و فناوری
خبرنگار :
کدخبر : 9166
تاریخ : چهارشنبه، 18 خرداد 1401 - 05:04
با امضای تفاهم‌نامه طرح «نخلستان» زمینه اشتغال‌زایی 500 هزار دانش‌آموخته دانشگاهی فراهم می‌شود البرز- امید بانوان؛ تفاهم‌نامه اجرای طرح مهارت‌افزاییِ دانش‌آموختگان ‌دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری موسوم به طرح «نخلستان» روز سه‌شنبه بین دکتر «غلامحسین حسینی‌نیا» معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و دکتر «علی خیر‌الدین» معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای امضا شد.

البرز- امید بانوان؛ تیلدا حسینی- این تفاهم‌نامه با هدف ارتقاء ظرفیت اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان و از طریق اجرای دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای در حوزه نوآوری، کارآفرینی فناوری‌های نوین یا دانش‌بنیان بر اساس استانداردهای مهارت میان‌ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شد.

 رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ضمن مهم خواندن این رویداد و اثرگذاری آن در جامعه تحصیل‌کرده کشور گفت: با امضای این تفاهم‌نامه روز سرنوشت‌سازی در تاریخچه آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ثبت خواهد شد.

 «غلامحسین حسینی‌نیا» با اشاره به شعار سال گفت: ایجاد حلقه مهارتی در فعالیت‌های دانش‌بنیان کشور از یکسو و ضرورت رهیافتِ مهیاسازی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان متولی اصلی آموزش مهارتی برای تمهید مهارت‌های مشاغل آینده که مبتنی بر تکتولوژی روز و انقلاب صنعتی چهارم باشد، امروز بعد از مطالعات فراوان با امضای این تفاهم‌نامه به بار می‌نشیند.

وی با بیان اینکه امضای این‌ تفاهم‌نامه سرآغازی است برای اقدامات اثرگذار مهارت‌آموزی برای قشر فارغ‌التحصیل دانشگاهی، جوانان را بزرگترین نعمت این مرز و بوم خواند و گفت: جامعه چند میلیونی دانشگاهی ایران معادل جمعیت بومی بسیاری از کشورهای همسایه است که خود ثروت عظیمی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: با اتفاق حجسته امروز حلقه فعالیت و توانمندی به زنجیره موفقیت جوانان اضافه خواهد شد و مهارت‌آموزی به اندوخته علم‌آموزی آنان و آنچه در دانشگاه‌ها فراگرفته‌اند، افزوده خواهد شد.

 

غلامحسین حسینی نیا

ایران یک میلیون فارغ‌التحصیل بیکار دارد

حسینی‌نیا ضمن اشاره به آمار بیکاری در ایران گفت: قریب یک میلیون فارغ‌التحصیل بیکار در جامعه داریم که به هر دلیل هنوز نتوانسته‌‌اند وارد بازار کار شوند؛ امروز این مژده را برای این قشر داریم که با امضای این تفاهم‌نامه و با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌‌ای و  پارک‌های علم و فناوری کشور و با راهبری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری زمینه مهارت‌آموزی و اشتغال 500 هزار فارغ‌التحصیل فراهم می‌شود.

وی با تشریح جزئیات طرح نخلستان گفت: این طرح یک هزار و 234 استاندارد شایستگی مهارتی دانش‌بنیان را دربر‌می‌گیرد که با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا طراحی و تدوین شده است و نیروی انسانی ماهر نیز در سازمان و دانشگاه به اندازه کافی وجود دارد که به عنوان مربی با ما همکاری کنند.

او با اشاره به راه‌اندازی سامانه سام (ساماندهی آموزش مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای)، اظهار داشت: به منظور ارتقاء شأن و منزلت حرفه‌ای، هویت‌بخشی و افزایش سطح توانمندی مربیان شاغل در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و افزایش کارایی آموزش‌های مهارتی و اعتباربخشی به گواهینامه‌های مهارتی سازمان، طرح ساماندهی مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با صدور کد شناسایی مربیان تهیه و تدوین شده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور اهداف طرح نخلستان را بسیار مترقی دانست و اهم آنها را توسعه مهارت‌های کارآفرینیِ دانش‌بنیان، طراحی دوره‌های تخصصی مهارتی در حوزه نوآوری، کارآفرینی، فناوری‌های نوین یا دانش‌بنیان و متناسب با ویژگی‌ها و توانمندی‌های دانش‌آموختگان مراکز آموزش عالی اعلام کرد.

ظرفیت‌سازی، تسهیل‌گری و بهبود ساختارهای زیست‌بوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی از طریق توسعه مهارت‌های مورد نیاز و تقاضا، ایجاد و تقویت ارتباط دانش‌آموختگان با صنعت، جامعه و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه بود که معاون وزیر به آنها اشاره کرد.

وی در ادامه ضمن بیان تفاوت‌ انقلاب‌های صنعتی، انقلاب صنعتی چهارم را نقطه عطفی در تحول و درآمدزایی جامعه عنوان کرد و افزود: در انقلاب صنعتی چهارم درآمد سرانه به ازای هر فرد به 450 هزار دلار رسیده است که در مقایسه با انقلاب صنعتی اول، شاهد یک جهش 11 برابری هستیم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور افزود: اگر قرار است ارزش پول ملی ما افزایش یابد ما ناگزیر هستیم انقلاب صنعتی چهارم را با مدل‌های بومی در کشور خود عملیاتی کنیم و این امر محقق نخواهد شد مگر با مهارتی‌کردن فناوری‌های نوین که دقیقا این تفاهم‌نامه آن را هدف قرار داده است.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرای این تفاهم‌نامه عنصر مهارت به شکل رسمی وارد زیست‌بوم فناوری‌های نوین و فعالیت‌های دانش‌بنیان شود.  

حسینی‌نیا در پایان سخنان خود از تمرکززدایی آموزش‌های مهارتی ویژه مربیان در مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای و راه‌اندازی پارک علم و فناوری مهارتی در این مرکز خبر داد.

علی خیرالدین

44 درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند

«علی خیرالدین» معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در آئین امضای تفاهم‌نامه طرح نخلستان ضمن ارائه آماری از فارغ‌التحصیلان بیکار گفت: سال 1397 حدود 3 میلیون و 170 هزار بیکار باسواد داشتیم که از این تعداد یک میلیون و 390 هزار نفر دانش‌آموخته دانشگاهی هستند. یعنی 44 درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی به خود اختصاص داده‌اند که متاسفانه اکثر آنان در رشته‌هایی تحصیل کرده‌‌اند که در سایر کشورها بیشترین شانس اشتغال را دارند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه که با هدف مهارت‌افزایی دانش‌آموختگان طراحی و تدوین شده است، در نظر داریم در یک بازه زمانی 5 ساله زمینه ارتقای اشتغالزایی را برای حدود 500 هزار نفر از جامعه هدف فراهم کنیم.

خیرالدین یکی از اهداف مهم وزارت علوم را استفاده از ظرفیت و بخش‌های دیگر در حوزه فناوری خواند و گفت: خوشبختانه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور یکی از بال‌های قدرتمند ما در آموزش مهارتی است، اما نیاز به تغییر در برخی سرفصل‌ها و دوره‌ها و همچنین تعریف و تدوین رشته‌های جدید در این سازمان کاملا محسوس است.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود 49 پارک علم و فناوری در کشور گفت: بخشی از این پارک‌ها، پارک استانی، 11 پارک دانشگاهی، 4 پارک دستگاهی ( وزارتخانه‌ای) است که شامل پارک جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت نفت و ICT است که در کرج مستقر می‌باشد.

وی با اعلام وجود 246 مرکز رشد گفت: مطمئنا سازمان فنی و حرفه‌ای نیز می‌تواند در این زمنیه فعال شود. همچنین وزارت تعاون می‌تواند پارکی داشته باشد که با فراهم کردن زمینه و شرایط لازم ما نیز در ایجاد این پارکِ دستگاهی کمال همکاری را خواهیم داشت.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان تصریح کرد: ابتدای سال 1400 بالغ بر 65 هزار شغل دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری  ایجاد شد که امسال این عدد به 90 هزار شغل رسیده است؛ قطعا این تفاهم‌نامه بستر بسیار مناسبی برای اشتغال جوانان  و جلوگیری از مهاجرت نخبگان فراهم خواهد کرد.  

انتهای پیام.