البرز- امید بانوان؛ روز یکشنبه با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، رئیس دانشگاه تهران و هیئت همراه، فرماندار اشتهارد و مدیرکل آموزش فنی و حرفهای البرز تفاهمنامه همکاری امضا شد تا گام دیگری در راستای تقویت مهارتآموزی دانشجویان برداشته شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اعلام این مهم که بر اساس این تفاهمنامه مرکز آموزش فنی و حرفهای اشتهارد به اردوگاه مهارتی تبدیل میشود، گفت: با این اقدامِ مشترک درواقع بوتکمپی شکل میگیرد که دانشجویان دانشگاه تهران در گروههای 120 نفری یک دوره مهارتی فشرده را سپری کنند تا برای ورود به بازار کار آماده شوند.
«غلامحسین حسینینیا» ابراز امیدواری کرد این اردوگاه مهارتی که با دانشجویان دانشگاه تهران و با هدف اجرای طرح «کهاد دانشجویی» آغاز به کار میکند، در آیندهای نه چندان دور برای فارغ التحصیلان و با طرح «نخلستان» وسعت یابد و چتر آموزش مهارتی آنقدر گسترده شود که در سایر مناطق و با دیگر دانشگاههای کشور نیز این طرحها اجرایی شود.
وی اشتهارد را به عنوان قطب صنعت کشور دارای ظرفیتهای بسیار خوبی ارزیابی کرد و گفت: با تکیه بر این پتانسیلها میتوان دانشجویان را در محیط واقعی و مراکز جوار کارگاهی و حتی مراکز دانشبنیان به سمت مهارتآموزی کاربردیِ دانشبینان سوق داد و شرایط گسترش بیش از پیش این نوع شرکتها را در اشتهارد فراهم کرد.
حسینینیا ضمن اشاره به احداث شهرک صنعتی «امید البرز» در اشتهارد که در آینده قطب صنعت خودرو کشور میشود، گفت: از آنجایی که صنعت خودرو صنعتی است که صنایع دیگری به آن وصل میشود، هر چقدر در این زمینه سرمایهگذاری علمی و مهارتی صورت گیرد، زنجیره تولید و اشتغال دانشبنیان در آن بروز و ظهور بیشتری پیدا میکند.
معاون وزیر کار با این توضیح که این طرح خاص دانشجویان طراحی و با اولویت آموزشهای آی.تی و با تکیه بر اشتغال مشاغل آینده تدوین شده است، گفت: یکهزار و 234 استاندارد آموزش مهارتی دانشبنیان با استفاده از آخرین مباحث روز دنیا و تجارب کشورهای پیشرو در آن درنظر گرفته شده است.
حسینینیا تصریح کرد: با همدلی و ابراز علاقه متولیان دانشگاه تهران این کار آغاز شد تا دانشجویان این دانشگاه که تا مرزهای دانش پیش رفتهاند با ورود به محیط واقعی کار و مهارتآموزی، چرخه دانش و مهارت را تکمیل کنند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در پایان ضمن مثبت ارزیابی کردن انعقاد این تفاهمنامه گفت: این همکاری را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تقویت مهارتهای دانشبنیان این اقدام منشا اثر خیر شود.
دکتر «سید محمد مقیمی» رئیس دانشگاه تهران نیز در آئین گفت: با انعقاد این تفاهمنامه پیوندی میان دانشگاه تهران به عنوان یک نهاد علمی و سازمان آموزش و فنی و حرفهای به عنوان یک نهاد واسط و مجموعه منطقه که رهبری و مدیریت آن با فرمانداری اشتهارد است، برقرار میشود.
وی ضمن تقدیر از رویکرد مثبت رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور که با یک نگاه سطح ملی در تلاش است از ظرفیت فیزیکی و معنوی این سازمان برای توسعه منطقه و کشور استفاده کند، گفت: ورود دانشگاه تهران به این نوع طرحها از نظر حیثیتی ریسک زیادی دارد زیرا ما دغدغههای خاص خود را داریم و قطعا با ورود به چنین مراحلی بخش عظیمی از انرژی و فعالیت همکاران باید به این موضوع اختصاص یابد؛ اما از آنجایی که معتقدیم یا کاری را نباید کرد یا باید آن را به نحو شایسته انجام داد، مخاطرات این امر را را پذیرفته و امیدواریم با همکاری و مشارکت هم، چنان کار بزرگی را رقم بزنیم که الگویی برای سایر دانشگاهها شویم.
مقیمی با بیان اینکه استراتژی «توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت» چندان موفقیت چشمگیری نداشته و آنچه تاکنون در این قالب انجام شده به صورت پروژهای بوده است، گفت: امیدواریم با اجرای این تفاهمنامه گام بزرگی در این زمینه برداشته و با تقویت بحثهای نوآوری و دانشبنیان در این مرکز علاوه بر اقدامات موثر در سطح ملی در سطح منطقهای و فراملی نیز کارهای مفیدی انجام دهیم.