جمعه، 04 فروردین 1402 - 14:24

نوشیدنی‌های مناسب برای رفع عطش در ماه مبارک رمضان

برخی از خوراکی‌ها می‌توانند ذخایر آبی خوبی در بدن ما باشند و باعث رفع عطش در ماه مبارک رمضان شوند.

بوی نان- بوی تنور- امید بانوان؛ تحمل تشنگی در ماه مبارک رمضان، برای برخی از افراد سخت و طاقت فرسا است مخصوصا برای روزه اولی‌ها که قرار است نخستين بار آداب روزه‌داری را تجربه کنند. برخی از خوراکی‌ها می‌توانند ذخایر آبی خوبی در بدن ما باشند و باعث رفع عطش در اين ماه شوند. در اين نوشتار به طرز تهیه چند شربت مناسب ماه مبارک رمضان اشاره می‌شود که می‌توانند باعث رفع تشنگی روزه داران در طول روز باشد.



شربت آبلیمو

شربت آبلیمو از قدیم پای ثابت سفره افطار در ماه مبارک رمضان بوده. لیمو ترش ضد عطش است. سرشار از ویتامین‌های A، B و به ویژه C است و آهن، کلسیم، فسفر و پتاسیم دارد. پس علاوه بر رفع تشنگی‌تان می‌تواند ویتامین‌های لازم در بدن تان را نیز تامین کند. یک پارچ شربت آبلیموی تازه درست کنید و در فاصله بین افطار تا سحر، به تدریج میل کنید. این کار کمک می‌کند تا در طول روز احساس تشنگی نداشته باشید.

برای درست کردن شربت آبلیمو سعی کنید مقدار کمی شکر اضافه کنید. چرا که شکر با جلوگیری از ترشح بزاق دهان باعث احساس تشنگی خواهد شد. پس مقدار آن را در شربت کاهش دهید.


تخم شربتی

دانه‌های سیاه تخم شربتی شما را از تشنگی نجات خواهند داد. هنگامی که این دانه‌ها در آب قرار می‌گیرند لعاب می‌اندازد و آب را به خود جذب می‌کند. به همین دلیل با ورود به معده فضای بیشتری را اشغال می‌کند و می‌تواند تا مدت‌ها شما را سیراب نگه دارد.

 تخم شربتی را بشویید و با مقداری آب ولرم حل کنید و اجازه بدهید تا لعاب بدهد. سپس آن را به شربت دلخواه تان اضافه کنید. 



شربت خاکشیر

خاکشیر از قدیم برای بهبود گرمازدگی و رفع عطش در روز‌های گرم سال استفاده می‌شد. دانه‌های خاکشیر هنگامی که در آب قرار می‌گیرند آب را در خود ذخیره می‌کنند و متورم می‌شوند. نوشیدن خاکشیر می‌توانند ذخایر زیادی از آب را در بدن شما حفظ کند. در نتیجه شما در طول روز احساس تشنگی کمتری خواهید داشت. ترکیب خاکشیر با کمی آب و شکر نوشیدنی بسیار دلچسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌تواند علاوه بر رفع تشنگی تان از بی‌حالی در ساعاتی که روزه هستید جلوگیری کند.

برای آماده کردن شربت خاکشیر باید ابتدا آن‌ها را تمیز کنید و سپس با آب بشویید و اجازه بدهید متورم شوند. آب و شکر را به آن اضافه کنید و با مقداری گلاب طعم و عطر آن را بهتر کنید.



شربت بیدمشک

طبیعت عرق بیدمشک سرد و مرطوب است. به همین خاطر می‌تواند به حفظ تعادل بدن افرادی که مزاج گرم و خشک دارد کمک کند، از گرمازدگی جلوگیری کند و باعث رفع عطش در ماه مبارک رمضان و روز‌های گرم سال شود.

گیاه بیدمشک آهن و فولیک اسید دارد و می‌تواند برای پیشگیری از کم‌خونی و تقویت بدن مفید باشد. علاوه بر این عرق بیدمشک به عنوان داروی مؤثر در تقویت قلب، آرام‌بخش و برطرف‌کننده درد و خستگی استفاده می‌شود.

 عرق بیدمشک را با کمی آب و شکر مخلوط کنید و یک شربت مقوی و مفید را برای سفره افطار آماده کنید.



شربت کاسنی

بیشتر حجم عرق کاسنی را آب تشکیل می‌دهد و منبع ویتامین‌هایی همچون ویتامین K ،E ،B ۶ ،C و A است. عرق کاسنی دارای طبیعت سرد است و برای گرم مزاجان بسیار مناسب است، زیرا سبب مقابله با گرمی جات و معتدل کردن طبع می‌شود.

می‌توانید شربت کاسنی را هم به صورت جداگانه با آب و شکر و گلاب درست کنید و هم به دلیل خاصیت خنک کننده بالایی که دارد کمی از عرق کاسنی را به شربت خاکشیر و هر شربتی که دوست دارید اضافه کنید.



شربت سکنجبین

خواص اصلی سکنجبین برطرف کردن تشنگی، غلبه بر طبع خشک و گرم بدن و معتدل کردن آن است. خوردن شربت سکنجبین بسیار برای روزه داران توصیه شده است، زيرا باعث می‌شود شما در طول روز احساس تشنگی و گرمازدگی نداشته باشید.

مخلوط سکنجیبن و آب یک شربت مقوی تحویل شما می‌دهد، اما اضافه کردن گلاب، خاکشیر و تخم شربتی می‌تواند خاصیت رفع عطش آن را چندین برابر کند.

کدخبر: 13119


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise