نفخ حبوبات را چگونه بگیریم
بعضی افراد به دلیل نفخی که حبوبات دارند نمیتوانند از این مواد استفاده کنند؛ روشی برای گرفتن نفخ حبوبات وجود دارد که همان خیس کردن آنها پیش از پختن هست. در ادامه در مورد نحوه خیساندن حبوبات صحبت خواهیم کرد.

بوی نان. بوی تنور. امیدبانوان؛ بیتوته نوشت؛ حبوبات خشک یکی از مغذیترین موادی است که در دسترس بیشتر افراد است. پیش از پختن حبوبات خشک، باید آنها را خیس کنید. ولی بعضی افراد به دلیل نفخی که حبوبات دارند نمیتوانند از این مواد استفاده کنند روشی برای گرفتن نفخ حبوبات وجود دارد که همان خیس کردن آنها پیش از پختن هست. در ادامه در مورد نحوه خیساندن حبوبات صحبت خواهیم کرد.
روش صحیح خیساندن حبوبات
حبوبات یکی از مهمترین منابع تأمین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتیاکسیدان هستند که استفاده از آنها مکرراً از طرف پزشکان و کارشناسان تغذیه توصیه شده است. هر کدام از حبوبات به نوع خود برای بدن مؤثر هستند و نمیتوان آنها از برنامه غذایی حذف کرد. حبوبات بهترین جایگزین برای افرادی است که به هر علتی منع مصرف گوشت دارند و میتوانند پروتئین موردنیاز بدنشان را با استفاده از حبوبات تأمین کنند.
ولی حبوبات اگر بهدرستی تهیه و طبخ نشوند، باعث نفخ و درنهایت دلدرد و دلپیچه خواهند شد. بهترین راه برای این مشکل این است که پیش از پخت حبوبات نفخ آن گرفته شود که این کار از راه خیساندن حبوبات انجام میگیرد. برای خیلیها این سؤال وجود دارد که هر کدام از انواع حبوبات را باید چه اندازه و چه مدت زمانی خیساند. ما در ادامه به این سؤال پاسخ دادهایم.
حبوبات را آبکشی کنید
ابتدا حبوبات را پس از تمیزکردن در یک صافی یا آبکش بریزید و زیر آب سرد از شیر آب بشویید. همانطور که حبوبات زیر آب سرد هستند، دستان خود را از لابهلای آنها برده تا اطمینان پیدا کنید که همه حبوبات بهخوبی آبکشی شدهاند.
شیوههای خیساندن حبوبات
خیساندن سریع
در این شیوه، حبوبات را در آب ریخته و برای ۵ دقیقه با حرارت بالا و برای ۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. آنگاه حبوبات را در همین آب برای یک ساعت بخیسانید. این به معنی پختهشدن حبوبات نیست؛ بلکه تقریباً معادل ٨-١٠ ساعت خیساندن حبوبات است و باید پس از یک ساعت حبوبات را بهصورت کامل بپزید.
استفاده از فلاسک چای
در این شیوه میتوانید حبوبات را در فلاسک ریخته و بر روی آن، آب جوشیده بریزید و برای یک شب در آن بخیسانید. به این ترتیب مدتزمان پخت حبوبات هم کمتر میشود.
خیساندن طولانی در این روش حبوبات را باید بشویید و برای مدتزمان حداقل هشت ساعت در آب خیساند. خیلی بهتر خواهد بود که آنها را به مدت یک شب در آب بخیسانید. بااینحال، اگر آنها را به مدت بیش از ۱۲ ساعت گذاشته خیس بخورند، ممکن است بافت و مزه خود را از دست بدهند.
مطمئن شوید که آب کافی برای خیساندن لوبیاها در ظرف باشد به صورتی که تمام مدت خیس خوردن، آب روی حبوبات را گرفته باشد. این کار خیلی اهمیت دارد به این علت که حبوبات با جذب آب بزرگتر شده در نتیجه سطح آب پایین میآید. پیش از پخت خیسانده شده، آبی که به منظور خیساندن مورد استفاده قرار داده بودید را خالی کنید.
مدت خیساندن انواع حبوبات
شیوههای خیساندن حبوبات با هم یکی است؛ ولی زمان خیساندن حبوبات و پخت آنها با هم فرق دارد. برای همین باید این محصولات را به طور اصولی بخیسانید تا زمان پخت هر کدام از آنها به حداقل برسد.
لوبیا چشم بلبلی را با استفاده از شیوههای خیساندن حبوبات برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت بخیسانید و آنگاه برای ۵۰ دقیقه بپزید.
لوبیا سفید و قرمز هم باید برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت خیس بخورند و در مدت ۵۰ تا ۹۰ دقیقه میپزند.
ماش و نخود را هم باید با استفاده از شیوههای خیساندن حبوبات تا ۱۰ ساعت بخیسانید. برای پخت آنها هم به ۵۰ تا ۹۰ دقیقه زمان احتیاج است.
کدخبر: 13788