سه‌شنبه، 03 مهر 1403 - 23:58

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به استان البرز هشدار داد؛

مرگ تدریجی عرصه‌های تالابی ایران و خطر افزایش ریزگرد

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر استانی به البرز اعلام کرد: به دلیل عدم توجه و عدم تخصیص حقابه لازم به عرصه‌های تالابی، ۴۳ درصد عرصه‌های تالابی کشور که بسیار غنی بودند به کانون‌های گردوغبار تبدیل شده است.

 البرز. امید بانوان؛ «شینا انصاری» معاون رئیس‌جمهور روز سه‌شنبه - سوم مهرماه ۱۴۰۳ - در حاشیه بازدید از مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط‌بان کشور مستقر در استان البرز یکی از موضوعات مهم برنامه‌های مدیریتی محیط زیست را تثبیت کانون‌های گردوغبار اعلام و بیان کرد: در سنوات گذشته شناسایی کانون‌های گردوغبار انجام شده ولی این مهم نیازمند بازنگری است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از ۴۴ نوع تالاب موجود در جهان ۴۳ نوع آن در ایران وجود دارد، ابراز داشت: متأسفانه به دلیل عدم توجه و عدم تخصیص حقابه به عرصه‌های تالابی، ۴۳ درصد عرصه‌های تالابی ایران که اتفاقاً بسیار غنی بودند به کانون‌های گردوغبار تبدیل شده است.

 انصاری با اعلام اینکه اقداماتی در دبیرخانه گردوغبار و بر اساس اسناد بالادستی در دست انجام است، اظهار داشت: تلاش می‌کنیم تثبیت کانون‌های ریزگرد را از یک‌سو در حوزه داخلی و از طریق همکاری با نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی به نتیجه مطلوب برسانیم و از دیگر سو از طریق تقویت دیپلماسی حفاظت محیط زیست، کانون‌های گردوغباری که در کشورهای همسایه وجود دارد را به شرایط مطلوب نزدیک‌تر کنیم.

 وی افزود: البته در سنوات قبل اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است؛ ما نیز در دولت چهاردهم درصدد هستیم علاوه بر پیگیری آنها، توافق‌نامه‌هایی که با کشورهای همسایه وجود دارد و قطعنامه‌هایی که در این زمینه صادر شده است را مورد تأکید قرار دهیم تا گامی مؤثر در جهت مهار کانون‌های گردوغباری که در کشورهای همسایه وجود دارد نیز برداشته شود.

 «شینا انصاری» همچنین بیان کرد: در قالب یک برنامه عمل موضوع حقابه‌های فرامرزی که در بعضی از تالاب‌های کشور دریافت نشده و به‌نوعی باعث ایجاد و افزایش کانون‌های ریزگرد شده است را به‌طورجدی پیگیری خواهیم کرد.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنانش یکی از دغدغه‌های اخیر سازمان حفاظت محیط زیست را استفاده مطلوب از ظرفیت گردشگری غارهای کشور دانست و گفت: موضوعی که به‌صورت کلان در دستور کار داریم این است که با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی توافق‌هایی در موضوع گردشگری سبز داشته باشیم و یک سری مؤلفه‌هایی را در چارچوب توافقنامه‌های فی‌مابین تعریف کرده و موضوعاتی نظیر پسماند، مدیریت مصرف آب، انرژی و غیره را که با حوزه گردشگری مشترک است، پیش‌بینی و آنها را با تعامل با یکدیگر ساماندهی نماییم. یکی از موضوعات مورد دغدغه ما بحث پسماند در غارها است که نیاز است در چارچوب اقدامات و تعاملات با سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری آنها را حل کنیم.

کدخبر: 19247

خبرنگار: تیلدا حسینی

منبع: امید بانوان


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise